Monday, November 23, 2009

iLmu taMBaH rEJeKI...

"Setiap pagi sedekahkan Al-Fatihah kepada kedua ibu bapamu tidak mengira yang masih hidup atau yang telah tiada, nescaya pintu rezeki akan terbuka buat kamu..."
dipetik dari kata2 Dato Dr Fadzillah Kamsah

Berdasarkan Hadith Nabi :
Tidak terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tuanya dalam sehari

Huraian Hadith :
-jgn sesekali meninggalkan doa kepad kedua orang tua samada masih hidup atau telah meninggal dunia
-ALLAH akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kpd kedua ibu bapa walaupun ada ibu bapa yang leka (doakan mereka berubah)
-semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2, ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan ALLAH

*niat masa doa tu pun bia betoi...kam mulut jer doa kat mak bapak...ati sengeh2 nak senang tak de makne gak...biar ikhlas....(sila rujuk komen)

5 comments:

  1. tambahan:

    pls make sure niat masa doa tu bkn sbb nak murah rezeki... tapi sbb Allah akan syg org yg syg makpak depa...

    mana laa tau... ada yg mharap blsn dunia (secara jelas atau sembunyi)... bila tak dpt... mula mengomel... bahaya tuu... bleh bwk syirik... sbbnya mengharapkan rezeki dari yg lain selain Allah... padahal Allah Maha Pemberi Rezeki...

    p/s:ada sebab nape Allah cukup pantang ngn anak2 yg derhaka pd parents depa... ada kaitan dgn akidah...

    ReplyDelete
  2. syah : trima kasih komen awak.. :)sy ptt tambah dalam entry tu komen awak neh..org skrg jenis take 4granted..bahaya...hahaha...trima kasih ya....

    ReplyDelete
  3. koi doa sokmo kt mak abah koi....=)

    moga panjang umur murah rezeki..sihat tubuh badan zahir dan batin..Aminn....

    ReplyDelete
  4. pakcik : baik anok mok ni...
    zeq2 : insya ALLAH...moga2...

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)