Friday, December 25, 2009

pOSt kHaS bUAt AbaH...

CARA2 NAIK KETA (versi abah)

1) naik keta jangan hempas2 badan..sila letak bontot anda dengan elok tnpa membuat keta bergegar

2) sblm naikkan kaki atas keta..sila tanggalkan kasut/selipar dan ketuk supaya pasir2 tidak jatuh ke atas kapet dalam keta tangan pun sila basuh sbb tak nak lekat minyak2 ape

3) jgn bawa makanan/minuman dalam keta

4) dilarang meletak sebarang benda dalam poket kerusi kam bonyot tempat tu nnti tak lawa dah

5) sila pastikan cuma PAYUNG dan TISU sahaja berada di bahagian belakang tempat display kereta ke ape name org panggil tempat tu

6) bahagian depan cuma khas untuk letak replika keta antik mini dan minyak wangi sahaja

7) jangan membuang sampah dalam kereta

8) dilarang berkukik2 dalam keta... lau berani nak kena hentak try la!!!!!

*hehehe....abah jangan marah aaaaaa

Thursday, December 17, 2009

pUisI tAH haPE2

bila dua hati bersua
si jejaka dan dara bertemu mata
mula la memasing jatuh cinta
adik abang sayang daling maling lain2 pun ada
owh ok..tak apa..tak apa

dah lama..mula la kapel ni berkira-kira
rasa cam nak gak berumahtangga
tak pe..kita tunang dulu ya kanda
kata si dara dengan manja
still ok...tak mengapa

tp tunang2 bukan benda sesaja
dia dah mula tunjuk besar kepala
hantaran nak kena ada
tak leh sket..paling2 lima
orang yang datang nak kena soploh keta
tak nak keta malaysia..paling2 keta cap luar negara
lagak cam diva...nak tny sket ape awak ade?
ijazah?anak datuk?keje up up ke?
owh...dah mula rasa derita

nak pilih tarikh wat majlis pun sengsara
banyakla cengkadak segala rupa cerita
dari nak baiki rumah, banjir ler
adik nak konvo pon ade????
wei..ni ngko nak kawen ke sape

tarikh dah tetap ade lagik masalahnya
hantaran rupanya nak bagai segala
belum lagik bab wang2...fulus cam awak anak raja
owh dah tak leh blah..susah nak berkira

belah sini dah sakit2 bernanah2 hati tlinga
ingat...awak nanti nak kena masuk dalam kluarga
buatla banyak cengkadak gitu...kang awak gak sengsara
yang penting amik hati mertua
jangan lupa yang nak jadi sedara sama
kita nak buat kerja baik nak pahala
sakit2 gini...org umpat sini sana tambah dosa
so...pepandaila awak ya????

*ini kisah benar..bukan saje2 reka..so ape pendapat korang seme??? (tak tahan nak gak bunyik ritma)

Tuesday, December 15, 2009

Cutest with nice smile baby contest

owh..ade pertandingan...harap2 dan ler post...sebelum tenet hang lagi...saje jer nak cuba nasib..kot la dapat kan..hahahaha...

1) letak link ek?dah dah...letak banner kat side pun dah...ek???cek cek...ok dah.


2) Attach sekeping gambar anak yang rerasa kiut....kat bawah ni la kot..cute ker???hahaha...lain sket dari baby lain senyuman die...hehehe....

Nama : Muhammad Aliff bin Mohd Azizi
Umur : 1 tahun 3 bulan daaa....





3) emelkan participation ke anidanitakanapi@yaho.com okeh...tengah buat..jgnla tenet sangkut...hehehe....done!!!!

Tuesday, December 8, 2009

JuM jD pEkERJa coNtoh....

* err...gitu ke?salu berlenggang jerr... *owh...ini salu ku lakukan..hehehe
*no no..dun laik...bia la bosh kata tak de keje pom..sakit pale meja sepah
*owh..nape tak off je hp?lepas tu kol balik bosh kata..sori bosh...tak dgr td,tgh wat proposal/kertas kerja...cessss

*hahaha...ngamuk la anak ai kat umah ngasuh tu..untuk lelaki bleh la cuba
*ma sy kata..ngeluh banyak2...nak kawen...kalo dah kawen????


p/s : jangan sampai bosh2 tahu daa...hehehe...selamat mencuba.... :p



Friday, December 4, 2009

iNI ALifF mAsE teMBaM...

entry ni saje je..kira entry tadak keje walopom keje melambak sebenarnya ni nak tunjuk pic Aliff mase die betul2 tembam...waktu tu makan minum susu uk uk jer keje die..lain?cuma bergolek2 sket jer...dah dapat kaki ni dah slim pulak tanpa perlu ke Sliming Centre ok?? so moral die..banyakkan la berjalan kaki untuk slimmmmm..pulak dahhhh hahahaha...



*sori pic sedikit cekci...hehehe
** ini untuk ibu kat JB nuh..uhuk uhuk..kawen la cepat weh lau nak anak

Thursday, December 3, 2009

nAK KEnA jADik GIni DUlu Kot




dasat kan kan kan??? siyes geli tengok benda ni...geli dengan prangai manusia sendiri.. walopom ni kat Indonesia, Sungai Citarum tapi jangan la kat Malaysia nak jadik gini baru insaf pernah tgk sungai dkt Sg. Petani tak??bapak lawa kannnnn dah tak der makna nyerrr.... abah salu pesan, bukit tu pasak bumi, sungai tu darah bumi.. kalo tak jaga bumi akan sakit....so,apa2 semua dari ajaran awal..so kawan2... tolongla, semua ni bermula dari anda..walopom sepotong puntung rokok...cuba2 lah jangan dibuang rata riti....bak kata seseorang tu...anda buat, anda dapat...
*pic dari internet

Tuesday, December 1, 2009

rAYe kUrbAN...


ini mark de race....pengembala lembu untuk 3ari...asek kate sian kat lembu tu...
owh...gambaran ini agak ganas...bimbingan ibu bapa diperlukan..
pertandingan mengopek kaki lembu antara menantu dan mentua... abah siyes giler muka...takot org rampas title kee???

yeayyyyy....berjaya!!!!!! gambar tak de ketan... blakang Pak Su Dam...depan anak Aliff