Monday, January 30, 2012

Semalam...

Ye...tajuk die semalam...tapi bukan kes malam semalam...ai dop kesah mana dengan kesah2 nyanyi ni ayat cover sebab kene ngalah canel tivi dengan Aliff Ni kesah lain, kesah pasal Pesta buku Karangkraf kat Shah Alam nuh. Huuuu...kalo ikutkan kebesaannye, memam tiap2 tahun sejak duk luar dari rumah ni memang salu pergi pesta buku. Last pergi masa tengah peknen kan si Aneeq, dengan perut boyot beratur beli buku. Cikgu dah serender, bawak Aliff duk luar..Tu kesah tahun lepas. Taun ni tak dapat nak pergi. Sebab musabab banyak, tapi yang paling top reason, anak dah dua. Sian Cikgu nak kelek dua2 sambil mak eh berpoya2 memilih buku..muahahaha. Tak pela, guna wakil pon jadi la...
Terima kasih Cik Misi, sebab berjaya meloloskan diri untuk Lom membeli buku2 Lom dgn Abe Lom..huuuu..dengan ucapan tambahan, len kali sila bawak kamera ya.. leh tayang gambar aron ahjis kat ma

*tengah dalam proses kumpul semua buku2 RAM..dulu baca je, ni dah kerja baru la dapat beli..huuuu

Friday, January 20, 2012

Next Projek..

Alhamdulillah....now it officially ours. Bermula Mei tahun lepas duk sebok ke sana sini segala dan akhirnya awal tahun ni kami dah dapat surat cinta dari puan loyer yang mengesahkan ia milik kami. Sebelum ni nak lebih-lebih pon tak berani ngat..yerla, masih milik orang kan??? Smoga semua berjalan lancar hendaknya.


Ini gambar sebelum..sangat2 menghijau dengan sawah padi lalang hehehe...
Ini selepas...4jam memesin, jadila. Dapatla bawak budak-budak berlari sambil teman Cikgu mesin. Sebenarnya sebok duk halau nyamuk..hehehe



Thursday, January 12, 2012

Jom Verangan-Rangan

Sape suka main The Sims?? Tak kesah la main kat fb ke ps ke komputer ke..janji suka. Motip main The Sims tu selain untuk budak2 tak layak kawen gedik2 konon dah kawen dengan pakwe/makwe kemudian membina hidop konon2 bahgia segala adalah untuk membina imaginasi dengan kata mudah verangan-kan rumah impian anda. Itulah game paling ai minat. Eshh..bukan kata tu je, asal hak main kene planning2 je memam minat ahhh...motip cite nak bagitau nape salu main game tuh dalam fb

Sekarang ai jumpa benda alah ni...mase godek2 carik gambar2 rumah hiasan rumah santek-santek. Besalah..orang kurang duit, berangan adalah cara memotivasikan diri...hau hau hau..tp jangan sekadar berangan jela. Buat la something utuk realisasikan impian tu kan kan kan?? Be the best, beat the rest??? Apekah.... Best sini kita leh buat plan rumah verangan kita, buat garden verangan kita..cam menan je kan? Nanti leh print dan bawak balik gadoh2 dengan Cikgu tambah verangan-kan lagi, tak cukup leh bawak masuk mimpi...hehehe..kepada sesapa yang ade impian cam ai, leh la try test benda ni eh eh??

Tuesday, January 10, 2012

Sup Punya Hal

Hero kami dua orang asek bergilir demam. Sebelum masuk tahun baru lagi demam. Demam batuk slema muntah...dan panas memam cecah 39c sengsorang. Omak pon turut sama demam, dah la asek bergilir kursus hujung tahun..dengant ak cukup tido kes kursus balik tak cukup rehat anak-anak lak tapi kurus tak jugak, heran ai  Dan Cikgu nak menunjukkan ke'abah'kasian die...suruh la isteri die ni rehat "Tak pe, abang masak sup khas untuk sayang dan anak-anak" Gitu ha ayat die..ai okes jela. Ai lagik shuke...pepagi die kua kata nak ke pasor. Kami anak branak tergolek tido lagi. Bangun matahari dah bersinar riang ria pemalas betul ai..muahahaha Cikgu duk sebok dapur, syuh syuh ai suh g mandi nanti makan, dah nak siap katanya.
Dah bersiap seme, bawak budak-budak nak minum pagi berat ni. Cikgu tengah duk makan2 daa...

"Ni abah buat spesel untuk mama dengan hero-hero abah"
"Abah acok ape?" Ini Aliff yang pelat ye...
"Abah masak sup spesel untuk Aliff..." sambil tunjuk mangkuk brisi nasi dengan sup die
"Yek....abah acok cup cicok"

Time tu jugak tengok Cikgu stop makan, lepas tu nampak tekak die kembang kembung..Sat-sat lepas tu piyuk kecik atas dapur tu dah hilang..

"Abah kua beli nasik kejap..."
Sian abang...hahaha..tak apa len kali cuba lagi. Dah cakap..goreng lagi mudah, nak gak wat sup. Sup belut ni makanan spesel time berpantang. Abah salu masak untuk anak2 pompuan die time pantang yang dah lepas 2minggu. Tapi sup die pedas lada hitam dgn halia la..yang Cikgu buat ni memang kureng la. Tapi ai slema teruk, tibai je. Hahaha...

Friday, January 6, 2012

Selamat Tahun Baru 2012

Selamat Tahun Baru semua...wah,cepat nau masa berlalu kan?? Tup tup dah 2012 dah. Ai still algi duk guna ayat 'tahun depan..tahun depan' konon konpius. Awal tahun baru hari tu saje je menanya Cikgu kat mana kita nak selebret taun baru tahun ni?? Gaya tanya bajet sambut tiap-tiap tahun je kan?? Cikgu pon seperti biasa menjawab ala-ala poyo jugak sebab dah tahu isterik die saje tes ke-poyo-an die."Kita sambut kat Madison Square tahun ni" Huhhh...terus diam ai. Citt...tahu pulak die tempat tu. Ni sure die tengok nama tempat tu dalam peti tele-besen lama gile tak dengar orang sebut gini, comel kan kan???  Banyak die punya Madison Square bila ai tanya kat mana MS tu, leh die jawab depan rumah anak Pak Madi, sakit la...

Kami pulang kampung sempena cuti bertindih hari tu. Cikgu balik rumah die nak setel hal-hal kuaga dia. Ai lak balik rumah ai menyetelkan makanan yang ada kat rumah tu. Hahaha...dan malam sebelum NY tu kami adik badik dengan akal yang kurang empuk+bijak pakat-pakat masuk tandas 2 3 minit sebelum pukul 12tengah malam. Buat la apa yang patut...lepas tu bila dah masuk tahun 2012 pakat-pakat keluar lepas tu buat-buat konon takjub. Konon dah setahun duk dalam tandas...mekasih Hani Amer Ayeh yang menyokong Kak Lom muahahaha...

Tahniah buat adik-adik yang examnya best-best blake. Maaf Kak Lom tak dapat bagi semua hadiah yer la, tak achieve macam Kak Lom nak kan?? Dasar kakak kedekut, saje letak target melampau muahahaha...adik2 ramai baiii... Korang dah tahu kan kan kan?? So make sure tahun ni capai target Kak Lom minta, tapi jangan minta hadiah bukan-bukan ngat tau. Semoga famili kita best2 dan bingung2 sokmo...