Tuesday, December 31, 2013

Dah Nasib...........






Baru lagi kejadiannya,dalam 2jam tadi je...sedehh!!!!!!! Tandukan kepala si Aneeq... Camna la nak mengkabokan kat Cikgu.. huuuuu..... Abisla duit bonus yang belum masuk lagi itu...waaaa!!!!!

*pon abis la peluang nak berjim-bara ke kiil gamoknye...

Tuesday, December 10, 2013

KC bersama Intech Kitchen (2)

10-11 Mei 2013

Akhirnya penantian kami berakhir. Lepas kami dah stuju dgn rekaan apa semua, kami berhubungan dengan Jessica. Dia kol Cikgu kata orang-orang dari Intech Kitchen akan datang pasang KC minggu tu. Minta kami tengok tarikh seswai ke tak.. Kalo ikutkan memang kami sebok sket time tu. masa ni kan demam pilihanraya tapi kalo asek nak ikut jadual kami, lagi lambat la dapat tengok KC kami. So pada 10/5 (Jumaat) geng KC installer dari Intech datang Ai cuti yu...sempene nak menyambut diorang hahaha...





Ini kawasan untuk kabinet ruang keluarga. Ukuran 6' x 10'. Lebar 2' lebih. Lekuk tu kami minta kontraktor buatkan siap-siap. Cuma ralat sket sebab simen antara aras tu brada di luar bukan tertutup dengan pintu kabinet. Time ni memang nak salahkan Cikgu, ai dah bagitau siap2 nak macam mana..skali petang ai datang lawat tapak..adess... Takpe, rumah baru nanti kene ingat bajet macam banyak rumah So kabinet kawasan ni akan ada tiga aras pintu. Kekotak ni semua diorang pasang kat luar rumah. Dah siap baru pasang dalam rumah.




Nampak tak apa benda ke-ter-kilan-an ai tu?? Antara aras tu ada tiles terjulur keluar. Ai tak nak gitu.. tapi ini pon ok dah...Ini dah hampir nak siap pasang. Uncle tu sorang je pasang. Rileks je.Cikgu pilih material 4G..nak ala-ala cermin gitu ha. Nampak reflek bayang dalam tu..itulah ai, 7month pregnancy time tu.. mem mem-besar kan?? Kena la duduk tengok je hehehe





Ini gambar asal dapur kami. Bentuk L je. Kontraktor dah buat siap2 kabinet ni dengan kaunter top tu. Masuk dalam harga bina rumah. Masa Jeff datang ukur dia ada cakap guna saje kabinet bawah yang sedia ada untuk jimat duit bagus tak die,boleh suggest kami gitu pulak tapi Cikgu tak nak..cacat katanya. Berhagak!! Muahaha...


Ok..ini pic di antara sebelum dan selepas kabinet dapur kami, sebepas kot?? Hahaha... Still guna 4G. Bawah sinki je bukan. Aluminium rasanya. Proses pemasangan di dapur..yang ni last skali diorang pasang..sebab sangat mengambil masa. Esok hari baru betul-betul siap. Yang memanjat tu adik Jeff. Lupa da name nye haa...



Kabinet kasut kat luar rumah..Yang memula skali pasang dan siap. Sepah giler kat luar. Diorang buat kerja-kerja memotong apa semua kat luar untuk siapkan kotak-kotak tu, tapi habuk die ya Rabbi... Memang kene basuh rumah balik. Demam makcik!!

Geng isntaller ni datang bertiga je. Pakcik rilex tu, adik Jeff dan sorang lagi budak yang pic atas tu ada pakai baju itam corak putih-putih. Tapi kerja cepat dan tip-top. Ajak stop minum air pon tak nak. Diorang cuma stop bila sampai waktu rehat diorang. Hari Sabtu tu diorang pasang dari pkul 8.30pagi sampai 7.15malam tau.. Sebab yang sempat siap sepenuhnya hari Jumaat tu cuma rak kasut dan separuh kabinet kat ruang keluarga.



Saturday, December 7, 2013

Suspek...


  
Rimas jadi suspek ni tau..hidup segan mati tak mahu lagaknya.. Dah la hari-hari kene diperati,melilau je sepasang mata tu,dengan surat suh serah diri.. Tak best betol idop!! Kami tak bersalahhhhhhhhh....


Dan akhirnya...




Suspek yang telah menyerah diri awal lagi..gembira je kene tahan. Kira ok la tu kot...


Suspek lain..kami berenam. Sorang dalam bilik kene cek dan lepas tu kene x-ray fulak dan sorang tukang tangkap gambor.. Lagi dua suspek lambat sket menyerah diri hehehe... sori bosh!! Mereka adalah suspek yang sangat kecoh..tolonglah. Ai pon tak dapat menahan diri nak membantu untuk mengkecohkan sama diri


Heee..kami ke sini semalam. Pemeriksaan dada..untuk menyingkirkan kami sebagai seorang suspek TB. Sedis..muahahahaha.. Akak kerani kene TB tak pepasal kami satu opis kene surat arahan untuk cek dada. Berbondang la kami ke spital Raub semalam. Tapi best per..berfoya-foya di spital. Buat kecoh kat sana..misi-misi pon layah kan je.. So kena la dengan moto tu KAMI SENYUM ANDA CERIA.. ye,kami memang ceria hehehe.......kene cucuk pon ceria 



Suspek model yang dilepaskan keluar dengan jaminan. Senin ni datang balik,nak tahu keputusan tes dan x-ray. Ades..harap seme ok..

Okey untuk pesanan penaja, kalo ande ada masalah batuk-batuk teruk berterusan selama lebih 2minggu, sile la ke klinik/spital berdekatan untuk saringan. Sekarang ni tengah musim tau.. Bukan lama pon, cucuk sket lepas tu x-ray dah siap. Yang lama tu kalo ande bersukeria di hospital seperti kami..hehehe