Monday, May 31, 2010

alHAmDuliLLaH...

ya...syukur...dipanjangkan umur jodoh kami
3 tahun yang tidak mudah..
Ya ALLAH...smoga dirahmati sntiasa perhubungan ini

Thursday, May 27, 2010

AliFf 20mOnth

lame bener tak update sal budak kecik ni....tak sempat...g mane2 pun salu lupa snap gambar... hoh...dah 20bulan dah die...uhuk uhuk....dah besar dah die...tak pela...letak video die tiru abah die baca paper abah die suka baca paper gitu...dgn sua katuk tp versi Aliff pampers jela..hahaha... mmg banyak perangai macam abah die mohon2 amik la y baik2 je...walopon muka banyak cam mama..hehehe....

okeh..tgk budak hidung mncung ni bace paper okes??? kata2 ibu kan doa..nak suh idung die mancung sket..hahaha..boley???




*video terupload due..tak leh nak buang daa...

Sunday, May 23, 2010

4tAHun Di KBS

yer...hari ini suda 4tahun genap menjadi gomen servant...alhamdulillah..dalam ketidakselesaan-ketidakmahuan-ketidakrelaan..dah pat taun dah keje sebagai ahli SOSIAL ni bukan so sial eh??sila jaga mulut ande..hehehe

kepada yang still berjuang dalam keje ni...selamat terus berjuang...same ade bermatian-matian,bertido-tidoan, berhidup-hidupan..apepun kalian..memang tabah espeseli yang dah berstatus puan tu...buat ina dan kak as jadila bosh y besh dan jgn lupakan kami y still di takuk lame..hehehe pok nik, abg syed kat kbs, abg enal,en azian, en din, en usin,mek na,mek ani,pae,cik we,en saad,sue,jilo eh eh..sape g eh..lupa la plak..hahaha..udeh tua rupanya gwe...pade y tukar status keje tak kesah la dari S ke N,M,DG ke ape..jgn lupa kami2 yang keje tak cam kamo2 semua dgn starting gaji rendah ini..hahaha...poyo jeee..esok2 dah gaji beso jgn lupa kami

Monday, May 17, 2010

bELatEd WisH lagIK

asek2 lewat jer wish..tah hape2..
salahkan scream-myx pjbt y tah hape2..hoh!!!
tak pe..tak pe..jasamu tetap ku kenang jua

dan tak lupa.. SELAMAT HARI BELIA
kepada semua belia2 luar sane..
buat la keje berpekdah ye..
jgn menambahkan rating kemerosotan akhlak semua
sbb nnti kitorang salu kena
blame sini sane..owh..sungguh tak puas ati

juga SELAMAT HARI GURU
kepada seme guru2 y ikhlas jadik guru
y semate2 nak keje je..ngajar gitu2 tok sah
hoh...buatla keje dgn ikhlas..
keje ande dapat gaji dan saham kat akhirat nnti
cikgu2 skolah..trima kasih bebanyak..
tak sngka saya ni 'someone' gak hari ni..hehehe
sedara mara y bertitle cikgu..
abang, mi nor, ayah, uncle halim, acik chaya korang guru y best!!!

*guru tu pekerjaan y sgt mulia...
** selamat hari ibu juga...

Friday, May 14, 2010

nApE tAK mO naIK paNGkaT???

sebab :

1) gaji mmg bertambah..tp beban keje lagi la tambah nyer
2) akan salu outstation..aci kerat kuku seminggu 4hari akan tinggal umah
3) kena salu g mesyuarat-meting ai dun laik la yu..lak lau dgn org beso2 ni
4) kene attend meting persatuan belia..dah la salu wat malam2, tmpat hujung2 dunia lak tu
5) jadik bosh tak leh klem OT tau..hahahaha
6) kene salu g berucap untuk majlis2...gulp!!!!ade stage fright la plak
7) kene alert dgn politik setempat..kam silap sure kene..ai ni jenis tak alert..haha

tadi cam banyak ngat nak tulis sebab..ni da lupa daa...tak kesah la..y penting..ai ni family nyer type..ape2 pun..mase tuk suami anak tu kene ade...hoh!!!!

Monday, May 10, 2010

enTrY terLEwaT suDA...

yer...7hb lepas hari hol negeri pahang
kami tak bercande ke mane pun walo cuti 3hari
kande keje keje keje dan keje lagi
cikgu pun susah amat cuti skrg neh

dan 7hb tu..genap 10tahun
10 tahun kami ber'declare' kapel
owh...hjg bulan ni cukup 3tahun
tiga tahun berdeclare akad dan nikah..insya ALLAH!!!

Monday, May 3, 2010

seNGaL...

duk pomot suh beli ubat kempiskan perut...
bile tolak tak reti2 nak pergi lak tu
time kate ai ni prengnant three and half month trus diam
lepas tu leh lak die sambung kempen...
beli la untuk lepas bersalin....sabar jela!!!!!!!!!!!!

aduhai cik kak..tak tau la kamu dah kawen dah ade anak ke blom
tp takkan tak leh nak kenal lau org prengnant dgn perot buncit
hoh....geram jeeeee


*streamix kat opes wat hal da smgggu da..sakit tol hati..lama dah tak jalan-jalan-blog..huhuhu
ni leh la masuk tenet jap...jgn la die putus sblm publish