Tuesday, August 30, 2016

Selamat Tinggal Lina



Assalamualaikum...

Lama betul tak menulis kat blog. Emel pun jarang sangat buka. Sekali buka nah, penuh dengan surat cinta dari tah siapa-siapa. Dekat spam lagi la, surat dari kengkonon bank minta update pebenda tah. Surat semua sama, nama bank je beza-beza. Boleh pulak diorang main copy and paste surat formal gitu hehehe.. Nampak sangat.

Salah seorang peminat setia surat menyurat ai, si Lina. Lina mana? Lina Jobstreet tu la. Setia betul si Lina ni, dari menjak jaman UPM sampai dah beranak empat, masih sama bagai dulu kih kih kih . Rasanya hari tu dan tekan butang unsubscribe Jobstreet tu, tapi muskil jugak ai kenapa masih dapat surat dari Lina. Jadi meng-google la ai orang tak tahu cara kan, kena la usaha skit





Memula buka dulu emel anda. Sila buka emel yang si Lina tu hantar lepas tu cari bawah sekali ada butang unsubscribe. Sila la tekan ye...
Kalau anda berhenti setakat ini sahaja, kemungkinan untuk si Lina hantar balik surat cinta tu masih ada. Macam ai la, ai buat takat tu je hari tu. Bukak inbox dah penuh balik dengan surat si Lina ni. 






Jadi jangan berhenti takat situ je. Anda silalah ke lama Jobstreet, kira tekan emel tu dia akan link ke laman jalankerja tu. Dan akan keluar macam kat gambar di atas. Sila klik gambar pen ke pensel tu






 Okes, pilih butang unsubscribe lagi sekali kat 'my Lina profile' tu. Kira ni kita nak suruh Lina sudah sudah la hantar surat. Kot setakat bagi hint unsubscribe biasa dia tak paham, bagi arahan terus kat profil dia.





Nak lagi si Lina ni paham, sila ke 'My Account' lepas tu kat bahagian bawah tu, pilih semua unsubscribe. Haa..kata betul-betul nak putus dengan Lina kan? Lepas buat gini memang tak ada dah surat si Lina tu. Memang selamat tinggal Lina lah...sob sob



Tapi, nak lagi best, tekan je terus 'delete account' tu heee...lagi mudah