Wednesday, September 30, 2009

cItER RayA..(part 2)

ari raya ke tiga...seme orang nak beraya
tapi masih ade insan
yang tak nak beraya beria..dia kata...dia kata
die nak kawen...nak nak juga
tapi mama tak bagi...ngada mama kata
insan tu berkata...tak kira, kita nak kawen jugak
mama kata..tak boleh...tak boleh la...nak kene cepuk ke?
okeh la okeh la mama....sedeh jer...
dan nasib gak...
ade budak terlupa mane letak kamera
die sedeh gak
tapi mama kata...tu la...pelupa jer...
nasib tak pulak hilang suami anak segala...huhuhuhu
buley?hahahaha....

*kepada yang terlibat jangan mareee..hahahaha...raya lagik nih kan...






























sEkePing KaD dI BulAn sYawAL


atas rasa keSYUKURAN yang amat sangat sebab still ade insan menghantar kad raya cara trad lagik...so ku abadikan rasa kesyukranan itu dengan menempelkan kad beliau di sini...sowi OKED..tak leh nak prame gantung kat umah...tu umah sewa. tak leh berketuk ketik bagai... marah dek pakcik tuan umah sewa tu kam...doa2 la kami cepat dapat umah sendiri nnti ai gantung kad yu ya oked?

*rege setem beliau lebey mahal darik kad raya
*dan dihantar oleh posmen yang agak cute
*setem tersebut di lekat terbalik..apa kisah ku ngak tahu

**trima kasih sgt2 sebab anta kad raya...siyes..masa dapat terharu ngat rase

Tuesday, September 29, 2009

kuAga kU 3taUn DolU2

tetiba wase windu kat umah lak..lalala...padahal baru jep balik ari tuh...argh..pedolik..ku windu jugak jugak...hmm...ni saje tempek pic family kami...ni gambar neh dalam 3 tahun la umo dia..okeh la kan? ku muda remaja lagik kan kan kan?tah biler leh amik gambar same2 lagik..hmm..

nota noughty :
(untuk berdiri kat belakang)
apis rambut maintain g...
mase ni mi nor cubby lagik....kes kes kes ape kes
ai besa...paling cumil lalalala...jangan mareee
tiah..tak reti posing lagik...dan of kos tak giler bergambo g..so gambar kureng lawa yuuu
rehan...amik gambar bongkok gitu..hudus
(barisan depan)
ayeh time muda memam posing gini
hani yang tak sesweet honey
abah baru balik PLKN ke?hahahaha..cam askar pencen maa
ma n adam...no komen..hak hak hak
amer dah blaja nak wat muka spastik dah ni
amad...suka2 die jer pakai baju kale len...

ciTer RaYa...part 1

ape kes tetiba kushuka pulak wat part2 ginih..haip...mesti kes tgk sarkas taim raya..kakakaka..ade ke sarkas ari tuh ek? huh!!! ade sket2 gambar taim raya nak suh kowang2 layan menengok...sesaje je...kam tak letak ade yang bertanya..kalu ader persoalan..sile tinggalkan pesanan di ruang komentar yaa bapak2 ibuk2?

p/s : gambar Aliff dan mama die banyak tak der.kes? sblm balik ari tu Aliff dah batuk n selesema..raya teruk lak budak tu...so raya seada nyer jerla..tak per..kita cuba lagi taun depan...hahaha

ni gambar adik2 dan sepupu2 belah abang...raya sane dulu ini Aliff ari raya pertama..seluar dah kena tanggal..kene muntah dah kurus kan?

ni gambar raya belah my family...jgn tny nape ai tak dak...itu solan agak kurang cerdik.sket jer gambar raya...nak wat camna nak letak kene letak yang hensem2 jer..ahakss...tapi yang penting ade..butul tak?rindu lak nak beraya cam muda2 dolu2

Monday, September 28, 2009

teRinGAt dOlU-dOLU (part 2)

hehehe..siap leh main part2 lak..cam wat pelem jer kan?hahaha...cite hal raya ape semua maap yer..terlupa bawa kamera nak upload pic

korang semua penah tak, ade prob dengan public cab?tak kesah la ape jenis kaler dan warna cab tu la (kalu my hubbi besa panggil benda alah ni public enemy sebab die ader banyak dendam tak terbayar dengan teksi2 ni) ai sampai la ni stil phobia nak nek teksi..kalau naik jer seram sejuk badan...tu pun naik berteman dah tu..lau sorang mau terkencing kot. hahaha...sebabnyer...

KES 1
pernah kena ugut kat driver cab woh..kes ni sangat terkesan di hati..tempat die nak masuk parking komuter serdang - malam. nak jemput kawan balik dari kampung yang naik tren las dari Putra. cab ni salah masuk line..ai lak kira konfem tak de keta masuk lorong tu dari depan (lorong sehala) terus belok kiri skali terkena teksi die sket jer calar nyer..sebab mmg dah slow tunggu turn nak masuk tempat parking tapi mamat teksi ni tak puas ati siap bawak geng tamil badan cam musuh2 incik padiapar sudaaa punya eskot baik punya sampai belah paling hujung lot parking (dah la gelap) terus ugut suh bayar..my incik hubbi (taim tu beloved lover lagik) ajak g balai polis..incik cab tak mo. banyak die punya alasan ape2. lepas tu tah camne ade la bergaduh sikit sebab incik love tak mau bagik duit..nak g balai gak.salah sorang mamat tu siap cekik incik love sampai tak jejak tanah mamat tu dah la die kecik jer, sian awak paling tak tahan siap kata...kau nak bayar tak? takat kau ni mudah jer, dan kau jangan lupa...kau bawa perempuan dalam kereta tu mengigil giler time dengar die kata gitu nak tak nak bayar la mamat kurang ajar tu...yang menambahkan kekurangajaran die..mase tengah belek2 purse nak amik duit...die rampas purse..amik semua duit termasuk coins..wallet incik love pom gitu seb baik kami tak der banyak duit sebab duit pinjaman tak masuk g lepas jer mamat2 tu blah..terus nangis..tangan menggigil sampai tak leh mandu..perhatian...mase ni incik love tak leh mandu keta lagi ya

KES 2
still UPM ku sayang...tempat kejadian perhantian teksi depan kolej pertama. kes nak cepat naik teksi nak g Mines. skali, driver teksi tuh cakap lucah2 giler tak perlu sebut ape die cakap k? siap cakap lau die rogol owh...ai hate using tis word pom tada sape tau..lepas tu gelak2 cam penganas tamil nak serang rumah hero sebab bawak lari anak dara bosh die makluman...driver ni memang seorang hindu sebab die kata lau kes rape atas kenderaan awam gitu payah nak kena sabit kesalahan..bayang kan? tergugat kejelitaan ku...huh!!!! mase die slowkan keta depan lampu trafik...terus turun dan lari sambil menangis tepon incik love...suh die datang amik dengan motor.huhuuhuuu...tula...degil nak pergi sendiri lagik...

*sejak ari tuh memam takut nek teksi...trutama teksi kaler merah putih...
*nota kaki persegi : syukur sgt hubungan kita kekal sampai dah jadik suami isteri..

Saturday, September 19, 2009

kad untuk seme...

More AIDILFITRI graphics

Selamat Hari Raya buat semua...sorila kepada sesape yang tak dan nak di beri kad raya...kemalasan melanda..kepada sesape yang kenal umah datang la beraya...yang jauh tu...google map jerla ek?hahahaha

Friday, September 18, 2009

Wanita Cantik

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa engkau menangis?" "Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya. "Aku tidak mengerti", kata anak itu. Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti" Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?" "Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya. Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.... Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?" Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.... Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu: Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya tempat dimana CINTA itu ada."

*mungkin anda semua dah pernah baca cerita ni..juz nak share dengan semua...
*fikir2lah...dan selamat beramal
*anda buat,anda dapat...hehehe

Thursday, September 17, 2009

fiil yang memanaskan diri

jalan dekat Raub ni dah mula jem..besa paling lame pom nak g opes 20 menet ni taram nak 45 menet..hangen toll...dah turun awal pom sangkut gak g...tuh belum lagik esok..tah gamak camna laa nak g keje esok(kalo la pandai bawak motor) dan dalam ke'jem'an tu...ader la mangkuk2 cap pirex (kasar sket yer!!) yang memandu cara yang menyakitkan ati..jalan tu walopom ramai kenderaan...tapi still gerak la...paling slow pom 40km/j tak der la cam kat tol karak ke hape... tapi still nak potong belah kiri...hesh..pantang tull....ingat kita sesaje jer nak bontot2 keta2 tuh kot...lau betul lelaki potong kanan la...blasah ane2 lori balak tul semua...dah la potong belah kiri, masuk dalam lane tak singnal main hempet jer...dah tu siap leh baling kulit rambutan sambil ngunyap2 (nape lelaki suka ponteng posa) dan disebabkan ari neh ku bawak keta yang bukan keta mesia...selamba rembadak potong keta tuh balik...eksen yer...ingat nampak mak aweks pakai tudung baju batik ape?huh...

Tuesday, September 15, 2009

iNi buKan LawAK oKei..

bukan nak memfemes kan diri okey dgn cerita ceriti ni..jus nak share sebab tak sampai bape ari lagik nak balik umah mak ayah dah (mentua) so tetiba tringat la satu kes neh..dan tuk korang seme...jangan buat camni k? malu..orait..MEMALUKAN

KES 1
awal kawen...baru ari ke-4 jadik is'one' kepada kekanda. 1st time duk umah orang sengsorang..siyes nak nangis ape smua...tp cun mesti mau jaga...kua kua kua...disebabkan kekontrolan kecunnan hamba tu..asek dok dalam bilik jep (segan giler nak kua dan bersosial dengan pameli baru) sambil layan sedey (kene tinggal ma abah kan)tetiba terasa panas. tak tau samada panas kes mmg tak mandi dari tadi ke?panas kes lemas dok sengsorang ke?tak pasti..yang pasti gue panas...perlahan ku menuju ke jendela dan menolak perlahan membiarkan hembusan bayu menyentuh diri.berpeluk tubuh sambil merenung cahaya remang bulan di balik rimbunan daun rambutan..ececeh...tetiba ade bebayang benda merayap masuk dalam bilik melalui ruang terbuka tu..bapak punya menjerit, da tak hengat da duk umah sape ke kontrol cun ke lawa ke...atomatik terus masuk dalam almari baju..abang n da fameli suma datang lari2 ingatkan ape...lepas tu semua gelak bapak gak..pesal?sebab pertama ai duk jerit2 nangis2 nak masuk lemari.kedua benda yang ai takut tu labah-labah...

KES 2
still tempat die kat umah mak ayah...ni mase lepas 40 ari.abah ma anta ke rumah mak ayah lak sebab nak gak kluarga besan die jaga2 cucu baru diorang kan kan kan (dah 40 ari ku menyemak kat rumah cam puteri..hahahaha) duk kat ruang rehat..sambil pangku putera yang masa tu baru sebulan lebey sket...tengok Buletin Utama (yang ikut kata pidomat tambah dosa tuh) tetiba deria keenam ku merasakan sesuatu...bulu roma naik meremang kat tengkuk. dengan kelajuan lipas kuberpaling..ade binatang berbulu tu di kaki kerusi makan sebelah tempat ai bersuamirehat. ape lagik...spontan jer terus melompat naik atas kusi sambil terjerit2 (seb baik putera dan letak bawah..kalo tak...)

KES 3
masih tempat same...rumah mak ayah. balik kampung cuti sekolah ari tu...duduk sembang kencang (minta izin pinjam) dengan cik su, mak dan sape2...tetiba ku menjerit sebab ade seekor makhluk yang turut same bersuka ria dengan cerita kami kat ruang tengah rumah tu...dengan kepantasan yang ada...reaksi still same...melompat atas kusi sambil terjerit2...Aliff? sengeh jer tengok mak die cam hape jer...ces...jatuh air muka ku sebagai ibu yang lemah gemalai...cesss..

*memang takut labah2...tak tau nape...eiiiiii...leh ngigau2 lau terkejut gitu
*tau tak lak nape haiwan itu suka sangat la ganggugugat idup ku kat umah mak ayah...time lain tanak lak die buat...drop my water face laaaa
*ai mmg sangat tak suka takut geli hape2 la...dengan labah2 ok...noktah titik.

Monday, September 14, 2009

kIsaH soRang BudaK jeNiUs...

KES 1
hamba Allah : kak...kek batik akak tu bersemut jer atas meja
kak : dah bersemut tak payah la makan...tak elok
hamba Allah : dah tak de dah kak semut...
kak : awak buang ke?
hamba Allah : saya jemur kat tengah panas atas atap kete tu...semut tu lari sebab tak tahan panas
akak : laaa....

KES 2
hamba Allah 1 : dah tak boleh nak makan dah biskut kita...penuh semut dah
hamba Allah 2 : tak per..nanti aku jemur kat atap keta time panas..kua la semut tu
hamba Allah 1 : iye la sangat tu...semut sini brutal la
hamba Allah 2 : tak per..meh aku buat.... (sambil amik biskut dan susu pekat)
hamba Allah 2 ni pun berlenggang ler ke tempat yang die rase panas dan letak balang biskut tu...dan sebelah balang biskut tu di letak piring berisi susu pekat

KES 3
kak : banyak betul semut pejabat kita ni...dah la besar2...sembur kejap je hilang lepas tu datang balik...
hamba Allah : tak per kak...nanti saya uruskan..akak tak nak semut dalam pejabat kan? luar pejabat tak per kan?
kak : luar pejabat tak kesah la...tak ganggu ape pon
lepas tu kami jumpa tompok2 gula kat luar pejabat...

KES 4
kak : ular tu masuk bawah almari..tak nak kluar..alih ke sana die masuk sini..alih sini dia masuk sane...
hamba Allah : tak per kak..buat gini...citcicititicicit!!!
kak : gitu ke bunyi nak kasi ular kluar?cam bunyi tikus jer?
hamba Allah : yerla..nnti ular tu kluar la sebab die ingat makanan die...

*kisah ni tak kelakar pun cuma bila anda jumpa org sejinius ini...rasa nak hempuk2 jer kepala die...

cukup SETAHUN daa..

pejam celik pejam celik pejam celik...dah setaun rupenya putera ku itu kluar dari gendongan perut ini..wahahahaha...hadiah? tak der ape2 ya sayang..mama abah bawak g jalan2 pusing2 bandar kecik ni jerla...semoga Aliff membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh (murninya harapan huhuhu...) dan cukup kekuatan mama dan abah layan krenah kamu...
p/s : pic ape smua tak dan nak upload..len kali la yaa...
p/s2 : semalam gak loya2 pening2 seharian..abah kata 'ai..nak dapat sorang lagik ke?' owh..no no no....hahaha

Thursday, September 10, 2009

kATa meNgaTa...

ni kata mengata dari mereka2 yang terlibat dengan diriku secara lansung atau pom secara telecast ke telematch telekom ke ape2 la...so jom pakat kata mengata diriku takat hengat2 diri..hahaha

1) my kekanda
-ai cerewet katanya sebab kalau nak jemur kain kena ade rules2 die..cara hanger tu digantung kena same arah, kena kibas2 dulu (besa la ni kan) kena atur ikut tahap keperluan cahaye matahari mane cepat kering jauh sket dari matahari...yang payah kering duk depan skali bagik kena panas matahari cepat kering....kalau atur baju dalam almari still hanger kena satu arah. atur baju ikut kaler dan jenis kaler.kalau lipat kene sama bucu dan yang gulung kena same size. dan yang plg penting tak leh campur kaler hanger...ini satu jer contoh..len2 simpan
ai nak benda kemas jerla.. lagipom ape kesah.ai gak buat seme tu..hehehe...
p/s : abang ade gak tulun..ingat jasa abang
-ai ni slow sebab lau buat benda satu2..ikut turutan.jangan campur2...
yerla...nanti mudah lupa...lepas tu die gak bising2..bia la lambat asal slamat
-ai ni teliti (ayat baik nak jaga hati)

2) my siblings
-ai kakak yang crewet
-ai kakak yang garang dan suka membebel,suka ceramah pasal kepentinga menyimpan wang
- juga sorang kakak yang kedekut sebab sangat suka mengira2 ape2 nak dibeli..buat perancangan smua. well..mmg ai jenis gitu..lau nak kekedai pe..akan buat list barang dan harga..so kejadian terbeli bukan2 jarang berlaku...ai ni dah di ajar menabung...tak derla sedey jer bila baca buku bank..
ahakssss jangan tnya bape duit ai lak

3) my in law family
- ai sis in law yang pendiam...hahahaha.betul ke?nanti balik tny diorang.ha'ah la...diorang tak pernah komen pun...hmmm....

4) my parent
- ai anak manja...suka merajuk tak payah di pujuk....
- ai anak yang tiap benda orang cakap akan ader jer balasan nyer...tampar bes budak gini
- ratu air mate..har har har

5) bespwen
- ai ni manja dan sangat caring orang nya...homely tipe sebab tiap kali ajak lepak masti ajak lepak kat rumah jer..hahahah
- ai sorang yang agak clumsy...well, a little bit clumsy tu..comel yuuu
- giler main komputer game dan baca komik...hau hau

6) kerja2 pren
- suka tulun org tak minta balasan
takkan nak minta kot..paham2 jerla.hahaha
- suka dok depan komputer..keje luar malas sket
- not so outspoken...soft jer...baik jer...hahahaha
- buat kerja ikut mud...lau rajin cepat la siap..lau malas dan kerja tak urgent..harammmm!!!!

7) blog2 pren
-owh....sila la komen..hahahaha...selain gelaran minah typo si oked bagik...thanks ya oked..ai laik hahahaha....
*kata mengata diatas semua nyer telah dikumpul dari sumber2 yang benar benar sebenar sahaja...tak leh trima tu masalah korang la

Wednesday, September 9, 2009

jawab TAG..(dari BK n continue dari IronBro)

maaf lerr pakchek makchek..lambat bebenor kawan jawab tag deme..kesihatan tenet tak mengijinkan la...so nih meh nak jawab...kam kate tak tepat janji lak

1. Anda rasa anda HOT?
-dulu masa leh makan Hot N Spicy yer...skang tak leh makan dah..mak marah...jangan sokong itu barang...

2. Upload gambar kesayangan anda

(ekteli tak sayang pun gambar neh...cekau lam tenet jer)


3. Kenapa anda suka gambar ini
- ai suka sebab ai suka katun die..mmg suka giler2(suka Mitsui Hashashi-MVP x-Takesugi Jr School lau tak silap)ai ni kaki bace komik sampai la ni..ai tak baca mangga URTV ape tuh.. tambah dusa..hahahaha....

4. Bila kali terakhir makan pizza
- dua bulan lepas...konon nak selebrate adik ipar punya bestday..skali die dah balik kedah maaa.. abes la mak ayah tok kena makan sama nak abes kan pizza banyak tuh..hahaha

5. Lagu terakhir anda dengar
- 'Demo Tok Se Kawe Pong Tok Sesal' lagu dikir barat...kekanda punya..nek keta trus bunyik...hessssss............


6. Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini
- buat bodo....

7. Selain dari name anda sendiri, anda suka dipanggil name apa
- tak pernah g suka name bukan name sendiri...orang2 je suka2 bagik name...ai dun laik oke..

8. Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan
- apa kes mau rasa kesal...ai ni sampah menyampah lau bab tag2 nih...ade lak suka2 nak tag2 ai lak...so list2 orang yang nak kena buat tag ni balik

1-BajuKurung (dah buat pun yu buat balik..ai tak pdoli)

2-mis idup ni susah (suka susah2 yep...haa...meh tambahkan kesusahan itu)

3- puan Mito...sila angkat tangan...ai ai kapten
4- miss aishah....hehehe

5- puan shila....baik kan...buat la... (merayu neh)

6- Iron Bro (kene buat gak balik...versi RAMADHAN punya)


9. Nama timangan
- kilo (eh..itu timbangan kan?tak kesah la...itu yang terlintas dalam kepala) kawan skula mase muda2 panggil ai banshe (ai de dingin gal okey..tp biler gelak payah nak stop...) tau pe benda alah tu?bukak kamus...tak pun tny si luca..die terer bab kamus mamus ni...

10. Anda seorang yang
- kadang sensitip...kadang emo...kadang baik...kadang hangen...kadang pendiam...kadang tak leh duk diam...kadang manja...kadang ngada-ngada....ala,semua kadang kandang la mudah kata... die ikut harga getah kat pasaran dunia

11. Lagu kesukaan
- lagu raya ai suka 'Satu Hari Di Hari Raya-M.Nasir' leleh yuuu
- lagu melayu ai suka ' 1,2,3... - Aris Ariwatan' pun leleh gak yuuu
- lagu omputih 'Da Moment I Saw U Cry - Mandy Moore' still leleh yuuu
- lagu paksarelasuka dikir barat....yang ni tak leleh lansung..wahahaha

12. Best food kesukaan anda
- semua masakan ma....ai jenis suka tukar2...tak pernah lekat lame dengan satu makanan...tgk anak tekak ai key??? tp masakan ma memang wajibal ngunnah

13. Sikap yang membuatkan anda stress
- bila surat fax pukul 4.30ptg tapi dalam surat benda2 pukul 3.00 ptg..mamai ke apa...mudah kata, ai dun laik las menet punya keje

14. Benda yang mesti ada dalam beg
- beg makcik ke?hmm...purse,henpom tu kompom, pen dengan pampers anak ai
15. Warna kesukaan anda
- tah...dulu tak suka warna oren merah kuning...ni okeh je...tah ler...tibai jer semua..janji tak fenin..pun ikut rege getah dunia

16. Kali terakhir anda menangis dan mengapa
-huhuhu..baru je sat...bukan nangis la..menitik air mata...baca blog Naz - Malaikatmu...huhuhu.. ku syukur ku juga seorang ibu...walopom dipanggil mama...

dah la ek....dah lama peram tag ni...ni kira aci2 bukak pintu dah la tlg jawab ni..kepada sesapa kat atas..tulun jawab balik...versi RAMADHAN punya

maNyak LinDU maa...

suda..hangen berubah lagik..ari ni rasa rindu sangat dengan kengkawan taim study dulu...asek rindu rinduan jer minah ni ape kesss???ari tuh rindu dengan kampung halaman yang kudurhaka tuh (ironbro..jgn komen lelebey) lepas tu rindu saat2 kami giler babas berchenta...ni rindu pada geng2 lama...sesatu jep datang...geng A5 (kami namakan diri kami sendiri..wahahaha) kenapa? sebab kami ni geng budak baik dan bijak kos bach kami,pointer mane ade bawah2 lol, kami main dekan2 (bangak gilak!!!!) semua ade ler pada kami...ciri2 yang memang kalau jejaka tgk tak akan piki dua kali nak wat colan2 isteri...hahahaha....ini kesah benar yang sebenar benarnyer tiada yang benar selain benar2 blake

NA - gadis yang kunun pemalu dan garang cam rimau suka masak2 dan makan2. tp die nih la 'mak' geng kami....date?kene bawa pakwe jumpa die dulu...lau die tak suka sure nak kua tuh penuh pesanan2 bukan takat lisan bukan lisan semua ade..lau lambat?kene bebel...tapi kami sayang Na

LIZA - yang nih sure pemalu.lau kene present die plg berat mulut...paling sweet...nampak pendiam tp lau cakap mmg tak leh stop (dgn org kenal la) suka bahasakan diri die cam die tu banyak sangat (kita...kita) suka bawa masakan mak die dari N9 banyak2 lau balik kg..die ni anak manja....hjg minggu jer ilang..dan kami sayang Liza

YAN - budak paling kecik dalam ...geng kami...keje jenis mesti nak comel2 jer...paling ramah tamah...pompuan laki semua orait...paling gediks2..hahaha....tuan nyer cerah alam..daya penarik mate kucing....die neh salu kena bebel dengan 'mak' tapi kami tahu...yan sayang kami dan kami pun sayang yan...

CHA - ni lagik sorang budak cerah alam...cam cine lau ilang spec...minah ni penin gak..pakai kontek tp still pakai spek...die kata lau tak cam tak de hidung...die paling blur...cakap pe2 mmg blur sokmo2...hahahaha....buat kerja slow n steady...dan skali lagik...kami sayang cha

tp sayang...takat2 dah dewasa ni (dewasa bukan tua ya...) smua dah bawa diri masing2..cuma henpom mendekatkan kite...tu pun kadang2 jer...banyak ngat keje2 bengong dan bodo kita buat bersama...curik2 bawa masuk keta parking kat kolej la, bawa tv cooker radio cara haram..biler spotcek smua glabah sorok....maki2 pak gad gatal yang curi spender la...gaduh2 rebut naik bas. ngorat mamat pemalu ramai2...lepak marry brown berejam2, kutuk MPP yang kunun bagus sangat tuh...ponteng kelas ekon g Mines, sesat2 kat KL..(cite2 buruk di kaber paham???) tp still kita dean list...hmm...camna korang smua ek? hmmm...rindu nyer...


Friday, September 4, 2009

KongSi...

mudahkah berkongsi?
berkongsi rasa hati
berkongsi apa yang dimiliki

hati itu tidak meminta lebih
cukuplah sedikit kasih manja
sedikit perhatian kepadanya
soalnya...mahukan hati ini berkongsi
berkongsi milik yang bukan abadi

rasa kongsi itu tidak sama
tidak seperti kongsinya payung
dikala matahari bersinar gerun
tidak seperti berkongsi sebuku roti
bila sudah habis, kita akan beli lagi

ini berkongsi hati
berkongsi jodoh yang diharap ke mati
kongsi akad dan nikah yang usai sudah

rasa itu takkan sama
bukan sama semasa bercinta
tidak sama waktu gila2 remaja
ini rasa sesudah nikah

sayang....
mungkin belum waktu mu
tapi akan tiba detik itu
dan nanti kau akan faham...makna cemburu

Thursday, September 3, 2009

13 RAMADHAN sudaaa..

ari nih dalam sejarah...hua hua hua..lau ikut bulan Islamiah la...ari ni dah genap setahun putera ku sorang tu...tapi dek kerana kite2 nih guna kalender bulan yang tidak Islam dan kalendar umahku pom dapat dari apek pasaraya tuh...kira bestday anakku Rabu depan (13 September... dah bagitau neh pepaham la yerr??) teringat..tahun lepas pada 13 Ramadhan ni la...dengan selamat dan maju jaya nyer MUHAMMAD ALIFF kluar dari rahim ini (dan dengan sah2 kene ganti posa yang banyak) diam tak diam dah setahun budak kecik tu...hmmm....apesal cam sedey jep ek??? dan Aliff pom dah alhamdulillah sehat kembali cam dulu...cuma perangai kememe demam die tuh ade g...tak perla.. selow melo la...budak nak ubah umo....dan tak lupa nazar dan janjiku andai putera ku itu sehat (insya ALLAH akan ku tunaikan...) buat permulaan...janji abah andai Aliff sehat dah tertunai (kira hadiah bestday la tuh.hahahaha...)yang penting Aliff tak naik benda alah tu...tapi seret kiri kanan...apadaaaa.........
p/s : Aliff nak makan tiramisu tak besday nnti?kita makan ya ya ya...wink wink...

video

Wednesday, September 2, 2009

cHegHite SengAL....

well,tenet kat opis neh pom posa kot..petang jep baru okeh..hatiku dah panas2 dah..tapi tak per.. bak kata 'bunting' yang banyak kat negeri Darul Naim tuh...RAMADHAN...bulan bermaafan dan berkasih sayang...so kena la belajo slowkan sket temper yang tak hot mane tuh..sesaje tringat hal dolu2 kala...

Tempat : Rumah Ku yang TerCHENTA (dapur)
Pelakon : Ma yang ku Chenta dan adik ku yang sengal(nama dirahsiakan)
Masa : Dalam pukul 11 pagi

adik : kting ktong kting ktong (bunyi tengah buka tin MILO nak buat air)
Ma : heh...buat ape tu?tak puasa ke?
Adik : orang puasa...tapi dah batal
Ma : Kenapa pulak batal?muntah ke? (adik ni demam sket pagi tadi)
Adik : Tak...orang tak leh tahan dah....
Ma : tak leh la tak tahan...puasa kena la tahan makan
Adik : tak...orang tak leh tahan dah kentut tadi..dah kentut dah
Ma : Mana ade kentut batal posa????
Adik : Kak long cakap...(sambil nangis...) saat tu ade makhluk dah lari dah...wahaha

Selamat Berpuasa..hehehehe
p/s: kepada sesape yang tak suka soun efek kat atas...jangan cakap banyak...trima jep..ni bulan Ramadhan...hahaha(ape kaitan)

Tuesday, September 1, 2009

i'M BaCK....

lame menghilang..tapi sorang pom tadak tanya ke manakah ku pergi?tak pa tak pa...orang tak tanya pom nak bagitau gak...DAH BALIK DAH...hahaha...lama tak buka blog..giler lah..sakit mate baca post2 korang semua...windu banget lho...paling rindu nak busi2 kat blog si BK...hahaha..penuhkan komen blog die...tergedik2 kat sane...tak der per bawa balik dari kampung kos korang pom tak de nak tinggal pesan kan kan kan?takat pesan ayaq liuq...teman bawak balik ayaq lioq la same...tak kesah la..hepi daat buka tenet walopom dah petang2 gini baru tenet sengal ni okeh..malas nak tulis pepanjang...cuti panjang keje pom panjanggggggggg... banyak ngat benda tertinggal...rasa tua lak sebab banyak tertinggal cite2 blog neh..tak per...slow2 ku mengup-date...esok ade lagik kan?(kalo nyawa ku panjang..) okeh semua teman2.. sambung buat kerja sket g...hahaha
p/s : tekak gatal nak makan sushi...tak dak sesapa nak blanja ke?sushi JJ pon orait..