Monday, February 22, 2010

tAkDe MuDsss...

tiap kali buka blog cuma ade KESEDIHAN

mud hilang...yang tinggal muddy jer

mohon bagi masa...............maaf semua ces..bajet cam ramai peminat

Tuesday, February 9, 2010

iNNaLiLLAh....

daripadaNYA kita datang dan kepadaNYA juga kita akan kembali
Rahmun binti Mohd Nor
(23 Ogos 1958 - 09 Februari 2010)
al - Fatihah....
smoga roh mak bersemadi dengan tenang
*terkilan sangat tak balik semalam...hmmmm

sIngLE MotHEr????

abang dapat kol tengah malam

ayah kol...doc minta anak2 balik... hmmm anda paham maknanya kan???

kelam kabut abang bersiap untuk balik

dalam kebluran....minta izin abang tak balik bersama

esoknya meting pagi petang..laporan ada tak siap lagi

dan....anak demam...batuk2 muntah2

dan pagi ni....





trasa keputusan dalam blur tu silap

penatnya jadik single mom ni...walopon baru semalaman

*skrg tgh pikir camna nak balik kampung lak tanpa susahkan orang dan selesakan anak...huuu
**ade sesape baik ati nak anta kami ke Kota Bharu tak???? hehehehe

Friday, February 5, 2010

tEraPI PErNAfaSAn..

ini dapat dari mel, saje nak share for those who tak tau cam org yang tgh menaip ni kot dan kepada sesape yang dah tau..sile la hargai kerajinan-penaipan-puan-punya-blog ni...hehehe... tak tau nape tp tak leh C n P kat sini...so ape2 entri seme ai taip tauuuu...sape2 tau pliss...

tahukah anda fungsi kedua belah lubang idung tu tak same??? chewahhh...lobang belah kanan mewakili matahari (keluarkan panas) dan kiri mwakili bulan (keluarkan sejuk). bagaimanakan die berfangsi ayat ni pevret abah hehehehe :

1) sakit kepala
tutup lubang idong belah kanan dan bernapas guna lobang belah kiri untuk 5 menet..insya ALLAH sakit kepala akan hilang cam iklan panadol daaa...

2) Lelah
tutup lobang idung belah kanan dan napas belah kiri..kemudian tutup belah kiri lak dan napas guna belah kanan..buat ulang2 kali,anda akan trasa lebih legaaa....ni lak cam iklan ubat batuk dah ini bertujuan mengeluarkan hawa2 panas dalam badan

*dikatakan lelaki lebih banyak bernafas menggunakan lubang idung belah kanan...dan itu menyebabkan mereka mudah marah manakala prmpuan cenderung menggunakan lubang idung belah kanan.... ye ke???hmm...tak pasan lak