Thursday, March 31, 2011

dAn haSiLnYa...

sebelum ni ade entry pasal lappy y kene donate organ tu kan???ni dah dapat la sket hasil penjualan organ2 eppi..sian die huk huk ni la hasilnya...tengok betapa hepinya mamat tu, gembira di atas kematian seorang laptop ale...bukan reti mana kayuh beskal tu.kalo handle senget sket,sure tak gerak.mula la menolak..chiet!!!

Tuesday, March 29, 2011

DaRI kERaNa nAma

minggu lepas dengan hepi-hepi ler ke pejabat KWSP kat Raub ni. stelah dua kali permohonan nak keluar kan duit KWSP direjek pasai borang tak lengkap kali ini memang dah sure2 sangat tidak akan direjek lagi. dah berangan dah nak beli keta Alphard sebijik,umah banglo sejibik. cheis..duit cam banyak benor. padahal lepas beli tayar keta je la kot. kung kang kung kang sgala benda..lepas siap seme kekdah nya..keluar la solan cepu wang

"cik, bila agaknya duit saya ni dapat?" dengan sinar mata yang berbling-bling ai bertanya. "emm...camni puan.memang kami janji dapat duit dalam masa seminggu tapi...." mase dengar tapi tu dah rasa tak best dah idup.
"...ada masalah dengan puan punya akaun. akaun puan kena beku.sebab nama puan kat akaun KWSP dengan IC lain"

tu diaaaaa...... time tu rasa senyum manis-kelat-kelat je. cikgu kat sebelah senyum2 comel kontrol depan aweks comel KWSP. rasa cam brangin je time tu. brangin cam makan gula2 HACKS kaler itam tu ha. "tu la..nak sangat letak nama panjang2,kam dah susah. lain kali letak je nama pendek2 senang.." eh eh..syedap pulak cikgu ni menambah. hati dah ade baran dah. ai kerling hujung mata dengan amaran awal 'abang jangan nak carik pasal'. cikgu sengeh lagik, bajet hensem.

"ni bape lama ye cik kalo kes gini?"
"saya tak berani nak janji encik. kalau cepat pun dalam 2minggu. paling cepat la..."
"kalo paling lambat?" eh eh, sakan lak cikgu ni bertanya
"makan sebulan jugak"
tang tang tu hati ku hangus. owhhhh...sebulan!!!

*kalau nak cepat dia minta pergi ibu pejabat. adeh, tak de makna nyer nak ke sana. cepat pon bukan sari terus dapat dekkk... **seb baik la kerani tu comel dengan preknan..eh,abang usha2 tu nampak tak budak tu preknen sebenarnya??tak nampak kan perut die besar bawah meja tu kan??bulan depan due tu bang..

Sunday, March 27, 2011

AlifF nGAji

tok ayah : Aliff..acu ngaji sket..tok ayoh nok denga

Aliff : aji eh???

tok ayah : ha..ngaji...bace patehah. tok ayoh nok denga

Aliff : bismileh...ohman..oh him

tok ayah : panda..panda...baca patehah

Aliff : ahamdu ilah alih ba ta.....amin!!!! iyap doh

bertuah betul...itula ngaji die.memang kena duduk ajar betul2 ni
cikgu Azizi....ape lagi???hehehe....

Thursday, March 24, 2011

tRoUble TwO n A HalF

alhamdulillah....
aliff dah 2tahun setengah daaa....kejap je mase berlalu
rasa baru je budak tu godek2 kat kaki
baru je sedap2 peluk time tido...skrg asal tido nak abah die peluk
smoga membesar dengan aman ya sayang..hehehe


-sekarang sangat SUSAH nak MANDI..tp rajin gosok gigi
-LOYAR BURUK pun sangat kuat kadang rasa nak pang je bon2
-dah boleh HARAP tgkan adik tp kene jenguk2 jugak harap tu kadang2 tinggal harapan
-sangat suka menconteng bentuk BULAT2
-MENGIRA dah lepas 1-10,a b c rongak2 alif ba ta pun same rongak2 hahaha
-dah boleh suruh KUPAS DAN TUMBUK BAWANG2 tp amik masa lama la sangat
-sangat SUKA PETI AIS segala benda nak letak dalam tu
-ayat salu guna ' ape pangai nih..rotang kang,ahu'
apa perangai ni..rotan karang baru tahu

Tuesday, March 22, 2011

kiSAh POk-Su-DoK

berita kat sini

lokasi : umah apis
waktu : sesi membaca paper beramai2 sbb tunggu makanan masak

pelakon : puan ma sebagai ma dan pok-su-dok sbg ayeh
pok-su-dok nama timangan ayeh selepas dapat anak sedara
ayeh : ma...ma...kondom tu ape??

ma : kondom tu benda yang orang laki pakai la

ayeh : paka gane ma??

ma :
pause kejap pakai la...macam awak pakai spender tu

ayeh : nape kene paka ma???

ma :
kena pakai la macam awak pakai spender tu!!!!dah bunyi cam gerambengang je ma jawab solan budak agak2 bendul-senduk ni....hahaha
yang kakak lak hampeh gelak2 belakang tu...hahaha..adeh la ayeh

*tiada gambar...nnti budak tu tgk blog ni lagi nak pengsan my mum nak menjawab karang

weii....banyak gile hilang tu...cam klaka gile je. gamaknya ramai betul pengguna kon2 kat malaysia ni kan kan??hahahaha...eh, errr..patut tak leh gelak la kan??errr...

Monday, March 14, 2011

J

tajuk paling fendek penah ade...malas nak taip panjang2.mase hotak tengah nak meroyan-sungai koyan segala. ni nak tanya korang2 kat luar sane...salahkah kalo bertitle J??? ape tu, jeruk?johor?jawa?jenglot? ceit...J here stand for janda ye. tak kisah la ape sebab musabab yang menyebab die J, malas cite sal tu, ni nak bagitau kurang suka...nope nope...tidak suka.sangat tidak suka bila ayat ni kua...

"die tu SEASON dah...SEKENHEN"

wei wei....acu brek sat. kalo yang berkata tu perempuan...
sila2 lah tengok diri sendiri same cik kak. anda nasib baik sebab masih bersuami-laki hokey. dan pernahkah anda ingat suami anda itu pon dipinjam juga kepada anda.ye???dipinjam. dengan kadar bayaran anda kena jaga rumahtangga dan branak segala untuk die. bukan preee tau!!! dan kalo barang dipinjam ni bila2 je boleh di ambil balik tuan nye. agak2 kalo esok2 ngko pun dah title J lepas tu ade je yang mulut bocor cakap ngko sekenhen sgala brasap tak diri??? iye, J ni ade banyak jenis. samada suami meninggal, ditinggal termasuk meninggalkan. ade blake..hengat diorang suka-suki-yaki nak suami diorang meninggal dan ditinggalkan kot. kecuali diorang tinggalkan,ni pon tgk sebab gak.kalo dah suami cam harrrrrrrmis wat pe stay lagik!!! patut time ni syukur la anda masih ada suami yang bila balik boleh masak2, boleh gaduh2 boleh suruh2 picit kepala apa lagi.

dan kalo anda tu jantan sebab mulut cam shitake
bukan ngko yang kawen dengan minah J tu??pesal susah2 ngat. sedih sebab kaum se-jantan-an anda dapat sekenhen eh??alahai..penyayang nye kamooooo!!! hei hei..dia yang nak kawen tu dah tau la bakal die tu J ke tak. dah dia dah nak terima seadanya ngko kecoh2 pesal??? padahal ngko jeles sebab die dapat minah J tu kan?? yerla,minah J tu kan hot2 jugop...ingat barang sekenhen ni mudah dapat la yer???skali non-ado. tu mulut hamis-hanyir-busuk nak mammmm...eeee. dan cik abang eh, yang membuatkan golongan kami ni J sebab lelaki gak tau. bukan sesaja die declare diri sendiri J. yang dia kawen sedara mare ngko ke??yang sebok ngat segala...cuba yang J tu adik bradik sendiri..gasaknya WWF kot depan2 ni ha...hoh!!! laki kalo ngata memang tak hengat2 yee???mulut memang tahap2...eiiii..tak reti nak cakap...

hangattttttt je hati makcik..............eh eh..makcik lak lebey2 marah

Saturday, March 12, 2011

sELAmaT TInGGaL....

awak...awak tetap saya ingati sampai mati. awak antara kawan terbaik saya. selalu bersama saya. awak selalu temankan saya di malam2 saya sendiri. bila mana saya ditinggal jauh pergi, sorang diri ecehhh besanya awak akan buat saya hepi. kita selalu main Dinner Dash sama2 dari awal malam sampai ke tengahari buta. awak akan temankan saya...tak pernah kata penat. bila saya kalah, saya panggil awak bodoh, bengong tp awak still cool. awak akan kata...tak apa, cuba lagi. dan saya akan cuba sampai berjaya.....

awak ingat tak, saya suka makan biskut ping pong sapu susu. lepas tu mula tersembur2 serdak biskut ke muka awak, awak tak marah pun. dan dan..ade sekali saya tumpahkan air atas awak. saya dah kelam kabut sambil menangis2 dan seperti biasa..awak tetap tenang. ingat tak baju pink yang besar saya belikan untuk awak tu??incik abang kata tak padan dengan awak, awak lelaki, tapi awak rileks pakai. dan saya nampak awak sangat ceria dengan baju tu.

tapi saya tak baik macam awak. bila incik abang balik, bila saya ada kawan lain,saya tinggalkan awak. bukan takat tinggal tanya kabar pun tidak. buat awak macam tak beharga.bila saya sedih sepi..saya cari awak, nangis2 hiba2 depan awak.

bila awak sakit, saya ingatkan sakit biasa. rupanya sakit itu sudah membarah di dalam diri awak.patutlah pandangan selalu gelap dan kelam. dan tiada cara untuk memulihkan kembali awak kepada biasa....incik abang kata, awak nak organ2 awak didermakan. dan awak tetap akan hidup dalam badan lain...hmmm

selamat tinggal kekasih......kau tetap dalam ingatan










april 2007 - mac 2011
hari ni dia akan dilerai2kan...dijual spare part...duit spare part tu akan dibeli beskal aliff, mungkin.maaf epi...

Monday, March 7, 2011

SeL@mAt HaRi LaHir


selamat hari lahir ke 29 bang....
smoga abang sayang sayang sokmo sokmo deh...


*abang tua setahun daaa....

Sunday, March 6, 2011

sAtU HarI...

satu petang yang tak bape nak sunyi..

abahnye : mane lah pergi henpon ni???rasa letak sini

mama eh : ce tgk2 kat area dekat2 tivi tu..ade situ je

abahnye : tak dela...kalo ade dah jumpa daa...

mama eh : mis kol bang..mis kol...ade la tu kat mane2

tretttt...trettt....bio sebenarnya lagu tepon bunyi lagu dikit barat pun
dan yang pelik ade orang angkat....


.........



....



..




.



mr X : ak yoh epon ak yoh epon...mesheh mesheh....
tak payah tepon...tak payah tepon..mesej mesej


budak ni la...sakit tak hotak????asal ilang henpon sila carik dalam beg skolah die

Thursday, March 3, 2011

GegUrL PliiSee...

tengtiba trasa nak anak pompuan....

nanti boley beli baju kaler pinki-pink
bio si aneeq pun pakai je pun baju kaler pink dah org kasi kan???

leh simpan rambut panjang tocang2 dendan sana sini
anak2 ai seme rambut nak ala2 botak2 hokey

skali skala nak gak sidai baju gaun kat ampaian

paling utama...ade gak teman wat penyabaran

bila geng2 boboi plus abahnya tengah mengamuk2 bergaduh2

diorang suka ngamuk2 kalo lapar sape suh masak lambat??

nnti mama akan menyabarkan diri sengsorang

duk layan diri diam2 lepas tu berkolam mata

huuuuuu.................


ini jela ade...bolehla buat sementara waktu....

tAzKiraH dI kHaMis-pArt 3

ADAB2 KE TANDAS

-makruh membawa benda2 y mempunyai nama2 ALLAH kalau TERbawa sila tutup untuk melindungi kehormatannya
-sunat mendahului dengan kaki kiri dan kluar dgn kaki kanan
-sunat membaca doa sebelum masuk ke tandas dan selepas keluar tandas
-tidak boleh membelakang/mengadap kiblat sekiranya membuang di tempat lapang
-makruh kencing berdiri elak tepercik dan menganggu mbuat ibadah
-makruh kencing dalam air bertakung kalo berak plak haram ye hukumnya
- makruh kencing dalam lubang menghormati kediaman makhluk lain
-makruh kencing pada pokok, jalan tempat laluan orang
-makruh untuk bercakap/berzikir/menjawab salam dll
-sunat bersuci menggunakan tangan kiri cth basuh kencing guna tgn kiri sahaja.
-makruhbersuci menyentuh kemaluan dgn tangan kanan
-sunat tidak pandang kemaluan/bahan buangan
-sunat berkain basahan ketika mandi

opsss...tahu tak, mengucapkan kalimah2 ALLAH di dalam majlis yang tidak dimuliakan cth dalam disko,majlis anugerah pakai seksi-seksa seperti mempersendakan agama???Nabi Muhammad SAW sendiri tidak akan menyebut nama ALLAH sekiranya tidak berada di dalam keadaan bersuci

tagline ustaz...jangan terlalu berkira pahala untuk membuat amalan,sekurang2nya amalan tersebut telah mengangkat satu dosa