Thursday, June 30, 2011

Hadoiii...

Siyes nak update blog...
Walopon tak fofular..wahahahaha
Bilalah nak jumpa balik kabel kamera
Bilalah nak beli balik card reader ni
Tulun....

Thursday, June 23, 2011

Teringat - Ingat...

4 Februari...sorang budak baru daftar masuk ke kelas 4 Sains 1. Budak yang nampak lembut tak banyak cakap, berkulit putih, mata agak sepet, ade gaya cina kampung sket. Gayanya nampak seakan adik-adik disebabkan die jalan sangat berlenggang lenggok. Bawak beg selempang tepi kaler ijo lusuh, spek putih jernih bulat besar, kasut kung fu dan mudah senyum. Oh, budak yang nampak skema itu rupanya tak mudah seperti rupanya. Hari pertama je die nampak skema, hari kedua dah stat tunjuk belang-belang. Dalam kelas die akan buka stoking dan sidai di cermin tingkap nako. Kasut dia akan susun elok di tepi meja. Kemudian dia akan duduk seolah-olah berpeluk lutut atas kerusi. Oh so weird budak baru ni. Dalam beg selempang itu tak punya banyak buku. Tiada buku teks, cuma buku tulis nipis. Pen??Sebatang je, tu pun cilok orang seblah punya. . Oh ya,  dalam sminggu pasti dia akan cuti sehari dari datang ke kelas. Itu paling minima. Persatuan, sukan, badan beruniform tak pernah hadir. Kelas tambahan boleh di kira dengan jari. Alasan, rumah jauh.

Budak baru tu nakal. Air suling dalam bekas putih dibuat senjata untuk main perang2 dalam makmal kimia. Natrium  die seludup keluar nak buat bom kecik ke ntah ape ntah, salu fly just nak duduk minum kedai pakcik tepi skolah, dan kalo masa last Add Math/Agama dia akan ponteng dan buku cerita classmate biasa tidak selamat kalo ada die. Dah siap baca baru hantar tanpa pernah minta2... Tapi yang paling menyakitkan hati..die antara Top 10 student.

Kerana perangai nye yang 'cool' itu ade la minah2 yang sangkut. Minah-minah bukan dari kelas yang sama rasakan die sangat cool dan idola. Kerana boleh langgar peraturan but still top scorer. Start la kirim salam, surat2 cinta la apa...tah ape2 la budak pompuan. Kami budak2 pompuan yang skema ni rasa sangat sakit ati. Ya, berbau jeles. Sebab?? Dia yang salu tak datang skolah tak buat kerja rumah boleh keluar ke papan itam buat solan Fizik dengan betul, boleh bagi penerangan dalam kelas Bio dan buat seme persaman Kimia siap ajar kami yang ngadap muka cikgu seharian ni. Sangat sakit hati....

Dan dia, adalah nama lelaki pertama yang tercatat dalam diari. Atas sebab sebagai budak baru masuk skolah. Padahal budak baru masuk bukan die sorang tapi cuma nama die tercatat dalam diari. Siap catat nama penuh lagi.Adakah itu memang tanda-tanda???Tanda-tanda dia memang sudah ketentuan jodoh.




Hmm....MOHD AZIZI BIN MOHAMED SA'ARI cepat la balik..tak best pulak awak tak de kat sini. Saya nak gaduh2 dengan sape lagi??? Hero awak yang dua tu asek buli saya...huhhuuuuu....balik laaa

Wednesday, June 22, 2011

Heppi 10950-Hari

Entry keterlewatan sehari...sebab semalam buat-buat sebok kan
just nak ucap selamat ulang tahun 10950 hari untuk ma abah
a.k.a ulang tahun ke 30tahun mereka akad nikah
kagum...kagum sangat dengan sape2 leh sampai ke tahap ni
dan long memang kagum dengan ma abah juga...ma la lebey2 sket hehehe
camna ma abah sabar dengan 10orang anak...
sabar nak menghadap sorang laki je untuk 30 tahun
abah jangan marah...abah cerewet, abah tahu kan??
event kak long pun kadang2 give up tapi ma still leh senyum

mase kawen2 salu gak orang wish
SEMOGA KEKAL KE ANAK CUCU...
sekarang ma abah dah bercucus dah...cicit je belum...hehehe
long harap ma abah kekal hingga ke hujung nyawa...
smoga hubungan ma abah sentiasa dirahmati NYA
kami sayang ma abah...

Wednesday, June 15, 2011

Pengendali Mudah Alih Anda Menepati Syariah???

Wahh...baca dalam paper Metro tadi terus tertangkap tajuk pasal talian mudah alih berlandaskan syariah pertama ni. Besa ai lau baca paper memam jenis ribut. Sekadar baca tajuk beso lepas tu selintas lalu dah. Bajet lau incik Bosh nanya takde la tak tahu ape benda kam.. kononnyela...padahal melongo gop rasanya hahaha..nasibla incik bosh dapat staff gini. Meh nak buat summarise sket pasal talian baru ni..

Salamfone nama talian mudah alih baru ni. Harga stater pack RM8.50 je dan ada air-time RM5. 
Benda alah ni telah mula diperkenalkan di negeri Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis pada 29 Mac 2011 dan berada di pasaran Lembah Klang bermula 6 April 2011. Uikss...dah agak lama pesal tak tahu eh??kene promo kuat lagik la gamaknya

 Salamfone telah mendapat pensijilan Shariah pada Disember 2010. So apa yang syariahnya pasal salamfone ni?? Dikatakan sim kad ni akan mengharamkan sebarang gambar lucah. So bagus kalo nak beli untuk anak2 ya..hahaha tapi AKAN je kan??cam tak cukup meyakinkan je ayat tu hehehe

Permulaan nombor Salamfone 0106 ye kawan kawan... makin fenin la makcik nak kenal no tepon skrg ni
Rate die 25sen untuk call dan 10sen sms. Setiap kali ande call no Salam yang lain, 1sen akan di dermakan. wah bagussss....tapi nape untuk no Salam je...buat la semua no pun ok. eh banyak bunyi lak

Lain-lain yang lain pada Salam ni die bagi bonus pada hari-hari kebesaran Islam, ada Tazkirah Jumaat percuma, tazkirah bulanan, Islamic tunes, ada talian untuk Khidmat Nasihat Agama, Fatwa dan Direktori Halal  dan bla bla bla...banyak gak la...cam shuke la pulak
tulisan salam tu macam tulisan jawi ai la..hahahaha..yer,tulisan ai jawi tak chantek credit to goggle

Untuk lebih lanjut boleh ke link ni http://www.salamfone.my/ die punya link ni bagus juga cuma yang ai kurem berkenan nyer..nape kene warna pepel eh???kam dah sama cam Celcom..hamek la kaler lain. Kaler yang kira Islamic sket..warna pink??eh eh...Oren??Hijo??kam salah tanggapan lak kalo ijo...orang2 mesia ni sensitip bab warna..hahaha...

Tuesday, June 14, 2011

Nak Opinion...Anibodi???

sejak balik cuti dari kampung seminggu lepas ai tengok perangai mai little prince tu makin menjadi. naik lemak die walopon hakikatnya die kurus aje hehehe sekarang dah tak reti naik main sorang2, duduk kat bawah apa daaa....yang sakit tido pon nak kene ade tepi die je.kat kampung ok la..weekkk sket ade makcik angkat...ekkk sket ade pakcik angkat.pendek akta asal wek ke ekk ke kuekk ke akan ada yang pujuk. dah balik umah sendiri mintak mahap la. nak weeekk ke, kuekk ke mak die ni wat2 bodos sahajo. die punya demand memang tak bagi can lansung kat orang lain. sakit pinggang makcik ni duk menahan tido ngereng peluk die y sedap membuai mimpi atas lengan ke pagi. sampai Cikgu dah bunyik... 'hai,bagi susu dada jadi gini pulak prangai anak ya??'
aiseh..tak shuke tol la. asal mak eh celik mata nak ke dapor masak pepagi die pon same bukak mata. kalo letak bawah suh main memam sah2 la die akan bukak mulut kecik die tu jerit nak dukung.lau tak dukung???elok je die ngensot2 lepas tu peluk kaki kuat2 suh kita dukung dia. tadi amse solat subuh leh die datang lending atas riba time tahyat.seb baik subuh skali je tahyat nyer...kam dah payah nak bangun tu.hadoooo....bila geram datang memang buat2 tak dengar je die nages tu.bia je die terkesot2 kiri kanan ikut ai yang kelam kabut nak siap keje umah bersiap apa pagi2 ni.tapi bila part die nanges sampai bunyi cam semput..alahai, sure makcik mengalah punya la...

oh ya..balik kg hari tu...ai bawak Aneeq g cek kat private sakit die tu. kuman kumin ke virus dalam darah die dah ok. tapi ya, die disahkan lelah. so banyak la nasihat2 dokter yang ai kene tadah tlinga nak dengar. tu belum campur pesan2 tok2 dan wan die pasal cucunda kecik ni ha..aduiii!!!

eh..ce cita camna leh handle anak2 kecik jadik behave eh???ni kesan balik sminggu ke kampung ke???leh hilang tak??

Monday, June 13, 2011

Cerita Macam Bagus

haaa..meh nak buat antry macam makcik pakcik ni kayap rayap sket
minggu lepas kami bersetuju nak tebus balik duit dalam Public Mutual
kira jual balik la saham saham kami...chewahhh..hak ptuiii!!!
ape name tah akaun tu...Public ape eh...hehehe lupeee
tah ape ke kes tah..mase memuda dulu duit banyakkkk sangatttt
tak reti nak buat pe kannnnnn..so makcik pon gletis nak bukak akaun tu
bulan2 masuk duit...kira konon2 untung la..
sebenar terpengaruh dengan sorang akak tu die leh untung ape
sebab ai kam dengkhi..hahaha
bila dah kawen mawen ade anak pinak ni...
time ni la nak korek segala duit yang konon kaya tu hahahaha
yang pakcik ajen ni plak bijak nau...memam bagus la die setel seme tu
tapi tak dibagitau yang duit tu dah di redem...dah anta cek pon
cek plak anta ke alamat dalam IC makcik kat kelantan nuh
alamat jaman ai muda jelita tuuuuuu...
kam keje bi...hoo...di...hooo...hohhh tu...
kejaan la sekarang kami yang baru balik kampung nak balik amik cek tu
yerla..kami kam kayooo....tak kesah balik amik cek tu
takat balik kampung tu bape rat sangat la
cek tu kan untung juta juta juta jugaaaaa....chit!!!non adoooo
so len kali anda jangan amik mudah walopon anda kaya seperti saya
walopon duit dalam akaun tu cuma 1+++ duit laaa...
waaaa.....lambat lagi la nak dapat duit den...nyosal!!!!

Wednesday, June 1, 2011

Hadiah Aniversary

Minta dengan bos semalam half day
Ke bank dulu siapkan sket urusan jual beli
Ke umah akak pengasuh
Dah banyak hari akak tu minta bawak anak ke spital
Aneeq demam asek brulang-ulang 2minggu ni
Paling ketara malam..demam cecah 40c
Mak die memam bengom...konon sebok tah ape2

Lain kali cuai lagi gitu
Sian Aneeq kena sedut gas
Abang comei je..ingt anak sedut etanox
Amik darah sampai 4kali cocok
2bekas cocok cam luka besar
Biru jangan kata tangan sepet mama
Nanges sampai muntah2
Kena tahan wad lagi...sedih sangat
Seb baik Cikgu berkeras nak balik rumah
Walopon ikut ujian darah tu diorang suh wadkan
Mama dah patah semangat...

Tak suka anibesari gini...
Hilang abes rajuk2 cikgu lupa tarikh
Lupa perut  yang lapar segala...
Sian kecik mama....hmm....