Tuesday, June 14, 2011

Nak Opinion...Anibodi???

sejak balik cuti dari kampung seminggu lepas ai tengok perangai mai little prince tu makin menjadi. naik lemak die walopon hakikatnya die kurus aje hehehe sekarang dah tak reti naik main sorang2, duduk kat bawah apa daaa....yang sakit tido pon nak kene ade tepi die je.kat kampung ok la..weekkk sket ade makcik angkat...ekkk sket ade pakcik angkat.pendek akta asal wek ke ekk ke kuekk ke akan ada yang pujuk. dah balik umah sendiri mintak mahap la. nak weeekk ke, kuekk ke mak die ni wat2 bodos sahajo. die punya demand memang tak bagi can lansung kat orang lain. sakit pinggang makcik ni duk menahan tido ngereng peluk die y sedap membuai mimpi atas lengan ke pagi. sampai Cikgu dah bunyik... 'hai,bagi susu dada jadi gini pulak prangai anak ya??'
aiseh..tak shuke tol la. asal mak eh celik mata nak ke dapor masak pepagi die pon same bukak mata. kalo letak bawah suh main memam sah2 la die akan bukak mulut kecik die tu jerit nak dukung.lau tak dukung???elok je die ngensot2 lepas tu peluk kaki kuat2 suh kita dukung dia. tadi amse solat subuh leh die datang lending atas riba time tahyat.seb baik subuh skali je tahyat nyer...kam dah payah nak bangun tu.hadoooo....bila geram datang memang buat2 tak dengar je die nages tu.bia je die terkesot2 kiri kanan ikut ai yang kelam kabut nak siap keje umah bersiap apa pagi2 ni.tapi bila part die nanges sampai bunyi cam semput..alahai, sure makcik mengalah punya la...

oh ya..balik kg hari tu...ai bawak Aneeq g cek kat private sakit die tu. kuman kumin ke virus dalam darah die dah ok. tapi ya, die disahkan lelah. so banyak la nasihat2 dokter yang ai kene tadah tlinga nak dengar. tu belum campur pesan2 tok2 dan wan die pasal cucunda kecik ni ha..aduiii!!!

eh..ce cita camna leh handle anak2 kecik jadik behave eh???ni kesan balik sminggu ke kampung ke???leh hilang tak??

1 comment:

  1. masa kecik2 kan,jgn ajar diorg biasa ngn dukung,,t jd cmtu la ;) kena pesan ngn makcik2 pakcik dia..hee

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)