Wednesday, June 15, 2011

Pengendali Mudah Alih Anda Menepati Syariah???

Wahh...baca dalam paper Metro tadi terus tertangkap tajuk pasal talian mudah alih berlandaskan syariah pertama ni. Besa ai lau baca paper memam jenis ribut. Sekadar baca tajuk beso lepas tu selintas lalu dah. Bajet lau incik Bosh nanya takde la tak tahu ape benda kam.. kononnyela...padahal melongo gop rasanya hahaha..nasibla incik bosh dapat staff gini. Meh nak buat summarise sket pasal talian baru ni..

Salamfone nama talian mudah alih baru ni. Harga stater pack RM8.50 je dan ada air-time RM5. 
Benda alah ni telah mula diperkenalkan di negeri Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis pada 29 Mac 2011 dan berada di pasaran Lembah Klang bermula 6 April 2011. Uikss...dah agak lama pesal tak tahu eh??kene promo kuat lagik la gamaknya

 Salamfone telah mendapat pensijilan Shariah pada Disember 2010. So apa yang syariahnya pasal salamfone ni?? Dikatakan sim kad ni akan mengharamkan sebarang gambar lucah. So bagus kalo nak beli untuk anak2 ya..hahaha tapi AKAN je kan??cam tak cukup meyakinkan je ayat tu hehehe

Permulaan nombor Salamfone 0106 ye kawan kawan... makin fenin la makcik nak kenal no tepon skrg ni
Rate die 25sen untuk call dan 10sen sms. Setiap kali ande call no Salam yang lain, 1sen akan di dermakan. wah bagussss....tapi nape untuk no Salam je...buat la semua no pun ok. eh banyak bunyi lak

Lain-lain yang lain pada Salam ni die bagi bonus pada hari-hari kebesaran Islam, ada Tazkirah Jumaat percuma, tazkirah bulanan, Islamic tunes, ada talian untuk Khidmat Nasihat Agama, Fatwa dan Direktori Halal  dan bla bla bla...banyak gak la...cam shuke la pulak
tulisan salam tu macam tulisan jawi ai la..hahahaha..yer,tulisan ai jawi tak chantek credit to goggle

Untuk lebih lanjut boleh ke link ni http://www.salamfone.my/ die punya link ni bagus juga cuma yang ai kurem berkenan nyer..nape kene warna pepel eh???kam dah sama cam Celcom..hamek la kaler lain. Kaler yang kira Islamic sket..warna pink??eh eh...Oren??Hijo??kam salah tanggapan lak kalo ijo...orang2 mesia ni sensitip bab warna..hahaha...

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)