Friday, January 29, 2010

jUm BerSUkan....

video

*MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA....huk aloh!!!

**ni lah sebab malas nak ke gym walopon gym tu sbelah pejabat jer... alasan!!!!

Thursday, January 28, 2010

...........

mungkin berkata atas dasar marah, tapi ada trasa belas juga.diri sendiri keliru..hmmm

buat si perempuan....
sudah berkali diberi amaran tapi awak buat tak endah...dan tiap kata rakan seolah2 nak menghancurkan kebahgiaan yang awak dapat...tolonglah!!!walaupun kita bukan sahabat...saya tetap anggap awak teman...lelaki itu tak pantas untuk terus dicintai...bilamana dia sudah beristeri..bukan sahaja beristeri,dah punya sorang bayi lelaki...dan kenapa die terus nak menipu awak lagi??? cukupla..jangan percaya kata manis laki tak guna tu...die dah ade kluarga, bahgia..kawen dgn cara cinta sama cinta...awak????terus hidup dengan bobokan janji manis yang tah hape2...betapa liciknya die, menipu awak membiarkan awak hidup dengan dunia pura2 tu hingga rakan2 meminggir diri...berbaloikah????saya tiada bukti tapi ade mata yang telah melihat dan tlinga yang mendengar...dan mata juga tlinga itu takkan berkata seandainya itu penipuan..

nak bersemuka????kalau itu cara terbaik untuk awak sedari diri...buatlah...smoga awak bahagia


buat si lelaki tak guna
tiada kata2 mencarut memaki saya leh kata kat awak...awak tak layak walaupun untuk itu sekalipun...

dan awak..memang tak guna.........itu je termampu saya...

Wednesday, January 27, 2010

bOhOnG...

owh....tekak rasa perit
leher trasa cam lepas jerit2
pedih...dahaga...tok sah kira...
payah nak berbohong rupanya...
hoh!!!!!!nak wat camna...terpaksa....
*maaf...bohong ini untuk kebaikan...harap2 semua ok...
**waitng repot from SIL kat kampung...

Saturday, January 23, 2010

tV VErSus hP

wIfE LikE tV, GalFriND liKE hAndPhONe (hP)

aT HomE wActH TV, Go OUt bRIng Hp

No MoNEy Sell TV, GoT MoNEy BuY hP

sOMEtiMes eNJoy Tv, BuT mOSt oF tIMe PlAY wIth Hp

tV FReE fOR liFe bUT Hp If YOu dOnT pAY,ThE SeVIcE WilL tERmiNAte

Tv iS bULky, BiG And MOst Of The TIme OlD BuT hP CUte, SLim CURvy AnD PortAblE At Any TimE

OpERatioNal Cost OF tV OfTEn AccEptAble But For Hp hIGh And OfTEn DeMANdiNG

MosT iMportANt, tV GoT RemOtE..... Hp Don'T HavE...


.......


....


...


..


.


lASt bUT nOt LeASt......


Tv Don'T HavE ViRus.... bUT Hp YeS...OnCe gET iT TruS KONG!!!!!

Wednesday, January 20, 2010

dALam kEmAraU Ade hUJanNYa...

tetiba rasa insaf pepagi ni...tak tau samade sebab cuaca yang lawa atau perut tak sakit dan mata yang tak mengantuk menyebabkan keinsafan tu datang...pepagi tadi waktu siapkan bekal hero-kecik-bakal-pendrif-terkenal tu hahaha...tak tahan tringat kat somebudi...ya, budi budi who??? tak payah la sebut sape insan nih..tp die neh antara insan yang buat tak betah mase keje kat tempat lama tu...nape?????

-dari ari pertama die lapor diri dah buat lawak yang tak semengah...iaitu mengutuk result peksa orang dan mencanangkan die lagi elok depan2 wlaupun hakikatnya bukan...walopon bukan die kutuk diri neh..tp cam tak proper budak baru...buat gitu

- siap pandai2 lebel pempuan mane elok tak elok wat isteri...lepas tu leh lak kata puan tu dah kene tebuk ke tak dan canang2 kan org... owh chiesss sungguh mulut mu itu...alasan???die budak skolah agama so die tau....

- salu buat kerja tak padan dengan jawatan...suka adu domba sane sini...up2 kan diri sndiri dan suka overshadow keje org..keje die tak nak lak buat... kdg ramai konfius die ni timbalan pengarah ke ape...huh...tak tau die tu....hmmm

-kutuk pemakaian org...cam die baik sgt ni ai kena gak..hehe duk kata kiti gitu gini...lepas tu siap duk kutuk2 lau mane2 staf kapel yer..mreka mmg ade buat perlakuan yang kurang elok tp lepas tu awak pun same jer buat...

-pernah suh beberapa orang staff baca jawi...lepas tu bile tak lancar leh lak klem..baca jawi pun tak lancar.l..ayak ke kawen???? sian mamat tu kena malukan gitu

-pepandai wat akta dan auta sendiri dan berjanji bukan2 kat pelanggan sampai kita ni jenuh nak menjawab nyer...lepas tu leh lak buruk2kan kita depan pelanggan bila tuntutan tak munsabah tu tak leh nak dipenuhi....

-suka bagi ayat sentap dgn alasan konon nak tegor org.. alo cik abang...tegur ke memalukan orang... alasan aku budak skolah agama...aku blaja agama lebih dari kau yang skolah besa...org macam kau ape tau... hoh!!!

owh...mmg banyak le lagi.....dan memang tahap tak suka die ni nak masuk ke tahap benci...tp ade satu perkara yang awak pernah buat...yang betul2 menolong saya walopon benda tu kecik...dan disebabkan itu...saya tak benci awak...dan trima awak dengan kelebihan awak tu... trima kasih sebab tu...

*dan setiap kali tak suka or benci orang cuba carik kebaikkan die...walopon satu...dan itu adalah terbaik untuk buat kita tidak terus membenci....
**oh...insap skali lagi...hmmm

Monday, January 18, 2010

nAK juGAkkk...!!!!

baru dapat tengok post mito wah wah wah de very wah wah la...first tengok terus jerit2 dalam ati jer la... nak gak nak gak benda alah tu... ngalahkan anak lak... Aliff tak jakun gitu...hoh!!!! abah Aliff da lame dah nak beli benda tu..sbb tiap kali balik kampung sure rebut dengan Pak Su Dam tu...sian lak Aliff...sampai tertonggeng2 jatuh budak tu nak naik brebut2..yang ni sure tak jatuh dah le ade remote sendiri lau tak mo guna pedal lagi...hoh..mau jugak mau jugak mau jugak!!!! nak g bodek abang ar nnti..heheheini tuan punya keta tersebut...hensem nyer darwisy...acik pinjam gambar yerrr
*mito..kena tunggu gaji dulu..nnti ajak zz g kl...kita g beli...huh..smgt tollll mak Aliff
**pic credict to Mito

Saturday, January 16, 2010

sUSu...HaLAL Or HArAM???

jus nak share dan nak tahu pendapat memasing...betul ke tak benda ni...

harap berjaga-jaga dengan susu keluaran Abbot Laboratories seperti kerana di percayai menggunakan hormon manusiadalam proses pembuatannya. Susu tersebut diragui status HALAL nya dan telah dikategori TIDAK HALAL oleh Persatuan Pengguna Islam Amerika Syarikat. Antara produk2 yang dikeluarkan di abwah syarikat tersebut :

1) Isomil
2) Gain
3) Gain Plus
4) Grow
5) PediaSure
6) Ensure nama pun mcm dah tak sure...
)sape2 ade kawan yang leh mngesahkan silakan...hmm...bnda gini banyak sgt skrg ni
** anak minum susu SNOW...Jepun...harp2 ok...hmmm

Friday, January 15, 2010

seLAmat HARi LaHiR Ma..

SELAMAT HARI LAHIR
PUAN SITI ZALEHA a.k.a MA

maaf tak leh nak balik..nak salam2 ciom2 cam besa, makan2 sate cam dulu2 kala...lepas tu bergaduh adik bradik semula sebab tak cukup roti ke ape benda...wah..rindu nyer seme bnda tu...
ma...kak long sayang ma!!!! jgn keje kuat ngat...jgn lupa makan....tido jgn lewat ngat tau ma..
*rindu nak makan cengkodok masin cecah kari ma....huuuu
**apis/tiah/nor..balik kg wat balik syura sini...wajib anta RAUB neh...

Thursday, January 14, 2010

cAm Ne EJa NeH??


KUE TIAW
KUE TEAW
KUE TEOW
KUE TIOW
KUEY TIAW
KUEY TEAW
KUEY TEOW
KUEW TIOW
KUEW TIAW
KUEW TEAW
KUEW TEOW
KUEY TIOW
KEOW TIAW
KEOW TEAW
KEOW TEOW
KEOW TIOW
KUEH TAW....
bape banyak nak eja daaa...

penat dah nak eja....

mana satu yang betul sebenarnya??

*memang tak reti nak eja benda alah ni...huhuuuuu
**keu-tiaw-ape-nak-eja- alah-tu sedapnyer wat masak style kung fu...huuuuu..

Friday, January 8, 2010

fLaSh BacK...

di satu petang....(sesi blaja ngeje bersama kanak2 ribena)

kakak : eja 'TEPUNG'

adik : t.e te...p.u.n.g pung ......tepung

kakak : eja 'KUNYIT'

adik : k.u ku ... n.y.i.t nyit ..... kunyit

kakak : eja 'SUNGAI'

adik : s.u su .... n.g.a.i ngai ...... sungai

kakak no 4 : eh...salah la....bukan eja gitu

kakak : dah betul nyer ape???

kakak no 4 : s.u.n SUN ..... g.a.i GAI .... SUNGAI

??????????????

* adik tu baru masuk dajah 1 time tuh
** kakak no 4 dah 15 taun mase tuh

note notti : patut la tak lepas nak g PLKN ;p hehehe...jgn mare....

Wednesday, January 6, 2010

cArtA anAK derHAka...

assalamualaikum.. :p

hehehe...tetiba jer tringat nak wat entri neh bile baca komen incik syah kita tu...ape tuh??? carta...korang kenal kan carta...well, carta ni ade kat rumah ai..tak tau la kat rumah yu yu ade gak ke tak...sebab kami adik beradik ramai krenah macam2...so terwujudlah carta tu..kunun nak menjaga kemurnian suasana kat rumah..ececeh...

buat ma / abah nangis - 50 markah
buat ma / abah marah - 25 markah
ma / abah bebel pe2 - 10 markah
tak buat ape ma/abah suruh - 5 markah
gaduh adik bradik - 2 markah
cakap kasar - 5 markah

markah penuh 100 (akaun carta ni akan di update tiap minggu)
sape yang dapat 3minggu berturut2 kira hatrix la dalam sebulan...die anak super derhaka...hahaha

*siap takut2kan adik...lau jadik super duper hatrix dengan markah minus yang cemerlang..leh masuk neraka..hehehe
** rindu lak jaman muda2 neh..hmmmm
***tah ide sape tah..tp spt besa..dgn sukarela jadi tukang pembuat carta dan tolak2 markah...ai laik

Tuesday, January 5, 2010

seLAmt HarI lAhir ABah

SELAMAT HARI LAHIR KE 59 BUAT ENCIK ROSDI @ MOHD. ROSDI BIN DAUD @ HJ. DAUD
*smoga abah dipanjang agi umor tuk tgk anak2 nakal degil2 die nih :p dan setiap apa yang abah buat dirahmati oleh ALLAH
**kak long sayang abah........

Monday, January 4, 2010

azAM kErrr???

azam???ape tuh...hahaha...bukan bukan...bukan mau buat entry pasal azam kat sini k???ape kes nak interpreme benda alah gitu.malu aii yuuu.....hmmm....dah lama tak buat entry...orang lain dah masuk puluh2 entri daaa...dengan otak yang still beku, cubalah nak wat entri gak pagi neh.. bukan nak wat keje tak...hahaha ni nak pendapat korang...henset pe yang bagus untuk ai ni..dah poning nak piki..maklum la dah tak muda dah tak al-go-go dah..so napsu kat henset2 ni dah takde...sayang henset lame tp....kena tukar....sebab????????tolong tinggalkan pendapat yerrr

-henset kerja
ni henset bodo2 jer...nokia brand ape tah tp lebey kurang cam 3310 la..suka la meng'off' diri bebila masa die suka...tgh msg ke tgh kol ke tgh cas pun die leh off kan diri die..skrin die dah calar balar giler bekas gigi drakula kecik kalau nak tgk ke baca ape2 dari skrin tu kene carik tmpat gelap baru nampak ape tertulis dalam tu..kalo tak kirim salam...gelap cam tak bayar bil letrik daaa...dah pakai nak 4 taun

-henset peribadi
same bran nokia gak tp ni 6300 ingat g sebab mase tu giler suka henset neh!!!! pakai dalam 3taun dah tp nak bagitau seme, nokia neh china mareeyyyy... nyesal gila beli cap china korang tau la ape kureng benda alah dari seberang neh...kondisi pizikal sangat elok cuma die ade penyakit sket jer...bateri mudah kong...dan suka ler meng'koma'kan dirinya tuh...paham maksud KOMA?lau padam mau nak sebulan lepas tu baru idup balik..dah anta banyak klinik...doc asek kata...angkat henset baru la amoi..haduuuu.....

soooo...ini antara syarat2 untuk henset baru tuh...

*hehehe...besa la...permintaan mesti baik...harga pun mau cantik..ada ka????
*kena tahan lasak sebab owner die lasak ++ ade anak lasak gak
*hp tu mudah nak di tekan2 keypad penting trutama masa drive or tengah meting(bawah meja)
*friendly user of kos... ai ni malas sket layan henset payah2 fangsi die
*jgn gedabak ngat...tak shukeee...
*leh simpan banyak no phone dan data2
*besa la wajib leh kol SMS dan now MMS sebab skrg repot program pe kene anta on the spot guna MMS lakkkk.... 3G??? tak payah tak per
*kena ade kamera la...yang besa pun ok jangan la pixels sampai 10 20 pixels
*hmm...tak nak seken hen...hahaha...berlagak tak hengat
*kalau boleh tak nak la jenis flip ke glongsor ke ape...tp ni tak penting mane sbb pernah patahkan henset motorola V80 tido tindih henset pada taun 1999 mase tu mahal g henset tu kan???ngamuk abah weeehhh

*sila letakkan tempat rujukan untuk pembelian jgn la bagi penjual suka temberang lakkk...
* ai kat Raub sila amik perhatian..lau takat nak bagitau ok..lau suh g beli kat tempat2 yang tak masuk akal, korang memang la...