Friday, October 29, 2010

mAi heArTrObe....

susah jadik orang fem, glem dan jelita ni sebenarnya uhuks!!!
dikejar2 oleh jejaka jejaki yang meminati diriku
sorang asek mesej merindu...sorang lagi selalu merayu-rayu
sorang lagi selalu menangis mendayu-dayu.....nak susu sebenarnya hoh!!!

hahahaha...padan padan la makcik...
prasan la ngko sorang2..hahaha
tp betul pe...skrg ni my life sure akan salu dikelililingi oleh lelaki
lebih tepat tiga lelaki...dengan kelahiran hero baru kami
perkenalkan..my new heartrobe
Muhammad Aneeq bin Mohd Azizi
DOB 15 Oktober 2010
POB Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh Pahang
Berat Lahir 3.25kg
Panjang Lahir 51cm

Friday, October 15, 2010

NoTa KarUT-MaRuT 2

abammm.... ni panggilan aliff tahu tak nape sayam pun panggilan aliff, die suka pggil gini instead using mama, ceh!!! tak nak balik kampung awal???? sbb sayam tak nak abam g skola baju herot2, sua bergosok kedut2 line patah dah ler berganda2...

abammm.....sayam degil bile abam suh tido kat katil sayam still nak tido bergolek2 kat hall depan tu sejuk, bilik panas memam la, sebab sejuk satu hal sayam kam salu panas kalo peknen tp yang penting, sayam leh tenung abam mase abam tido...lepas tu mrepek feeling bukan2 time abam tak sedar gitu..pun boleh peluk2 aliff yang salu jual mahal tu

abamm....kalo sayam balik kampung awal, nnti abam kena makan kedai. lepas tu balik umah tgk dinding , boh-sang kes takde org nak gaduh, nak bebel daa abam mula wat hobi tak sihat abam tu.elok sayam abes pantang abam yang lebey2 kurus

kalo sayam balik umah awal, abam sure suke lepak kedai dengan kawam2 abam kan kan??? owh, sayam tak shuke..dah la abam tu tak gaya orang dah kawen, lepas tu lepak2 kedai siam tu pulak???owh tidak tidak...

so abam..sabar la sket kalo sayang asek sakit2 perot..nak wat cmna, tony-brixton-hicks nyer pasal...abam pun jangan la asek marah2, sian sayam..sian Aliff..tau abam bimbang..tak pe...buat2 la tak pdulik walopon abam cuak dalam ati, takot sayam terbranak Raub..hahaha

Wednesday, October 13, 2010

NoTa KarUT-MaRuT 1

apesal skarang asek nak feeling2 sedey je???
tengok Aliff tido sedey...
tengok kande sebok tick kertas peksa sedey...
dah la asek bace blog pun sedey2 juga
cam tah hape2....

dah la slalu lak bertukar ke mode ustajah
tak kesah la sape2 kena blasah tu..
asal ade point je mmg la nak kena tazkirah
fenat makcik tau!!!!

slain sedey2..slalu gak terlebey express feeling sayang lately
suka melangut kat opes tgk frame gambar skuarga sampai sejam
lepas tu mesej2 kande kat skolah rindu sayang bagai
kalo Aliff lak asek nak suh die cium pelok2 dah la budak tu suka jual mahai
lepas tu sure akan ade ayat...mama sayang Aliff

ni rase cam nak balik smula ke jaman kapel
tulis surat bermuka-muka surat bagik kat kande
hoh!!!!tetiba feeling sedey...
ni la kalo prangai orang duk tunggu hari
sabo jela ye bang???

*pade seme2...kenal ke tidak..minta maaf bebanyak yer
**rasa cam tak cukup kasih sayang je ade :p

Tuesday, October 12, 2010

38wEEks anD ComiNG

yup..dah almost 38weeks ya kawan2...
ade yang kate, takpe..anak seken..dah ade pengalaman
chies...punya la tak tau betapa hati ku berdobar2 disaat ini
bersalin bukan benda yang dibuat hari2
rasa takut, ngeri bla bla bla still ade ke ade y cool je???
kalo time Aliff dolu2 mmg time gini dah bercoti
enak2 membesarkan bayi dan diri di rumah ibu sendiri
disebabkan ade musabab tak leh elak....
38weeks pun still berlenggang di Raub ni

ya sayang, moga dengar kata2 mama
sabar ye nak kua jenguk dunia...
tunggu last weeks of October nnti..tak lama dah
meh kita same2 psiko minda kita nak menghadapi bnda ni
mama kena redha..kali ni mgkin kita berdua je kat labour room nnti
nasib abah mgkin tak sebaik dulu dapat temankan kita
dan mama pun nak berjimat cermat kali ni.. no private spital daaa..
naseb la sayang..abah mama bukan org kaya..senang sket je..hahaha
dan sayang..jgn main aci2 bukak pintu ke ape...
ni spital gomen..pelik2 kam tah hape2 plak nnti..ouch, nape bias sangat ni

coretan mama...yang takot

Wednesday, October 6, 2010

aMaLaN UntUk ElaK BAyI SongSanG

sape nak songsang kan???jarang bnda sonsang2 ni orang nak??ke ade bnda yang songsang y best??tak terpiki lak dek akal ku ini...tak kesah la, ni cuma nak share pengalaman amalan yang boley membantu meng-alkali-songsang-kan baby dalam perut ande untuk y peknen la,yang tak peknen nak buat tak de hal...


1) baca surah Yassin tiap2 malam sambil2 tu usap2 la perot ande same

2) suh cik abang ande baca surah Yassin tiap2 malam dgn tangan atas perot anda niat dalam ati suh baby wat sommersoult ok??betul ke eja

3) time solat, sujud lelama sket takat anda mampu la, paham dgn perot beso nak sujud lama payah!!!

4) baca surah al-Hashr (ayat 1 - 24) tiap2 hari

5) baca surah Qursi 40x sehari....dan cara lain die, baca surah Qursi 40x dan letak same sebotol air mase bace tu ale, cam nak wat air bacaan Yassin la lepas tu minum air tu tiap2 hari dan sapu dari atas line perot ke bawah mnta tlg cik abg kalo payah

6) mohon cik abg ande baca surah Thariq (ayat 1-7) sebanyak 7kali..setiap kali lepas baca alurkan tangan turun dari line bawah pusat ke bawah

*psstt..kalo ade salah sile betulkan eh???
**cik abg kat sini refer kepada abg kerajaan ok bukan abg kelahiran
***cik abang kerajaan pun yang sah berdaftar la yerr???

Tuesday, October 5, 2010

SoYA DriNk



ini saya dapat dari lama FB...nape nak kene siar sini???
sbb saya peminat soya...sangat2 minat..tp cuma minat perasa asli je
kot la kan, leh share dgn kengkawan pasal benda ni
mungkin keluaran Malaysia tak de masalah ini kot!!
sbb ini penulis kat Fb ni dapat kat pasaraya kat negara singa nuh
apepom...hati2 okeh...
*pada sape tak tau E471 derived from pig ok???
**minuman FANTA EPAL pun same..die ade E221, E224
***salu beli kat pakcik makcik jual kat pasar tu je..tu pon kalo malas blend sndiri

Monday, October 4, 2010

pOS eKS-StREssS..

kata "JANJI SAMPAI ESOK"
jangan kata esok..dah lusa tulat tubing tertonggeng dah ni
hade sampei dokumen tu????
parah parah...sian incik bos.. kena la wat surat tunjuk sebab

barang : profail bilik gerakan belia
penghantaran : PBSD Raub ke JBSN Pahang kuantan le tuu!!!
tarikh hantar : 28 September 2010
tarikh kengkonon delivery : 30 September 2010

mane mane????pengarah dah siap kol bagai ape dah??
penat jari2 makcik tekan2 tepon tu duk kol sane sini tny pasal dokumen tu
dah la sulit..nak cepat...skali hampeh!!!!!!!!
bleh plak bile cakap dgn die nyer bahagian pengurusan pos express kuantan
die cakap pe... 'ala..biasa lah tu!!!!!'
eeee.....biasa????sejak naik gaji ni dah jadi biasa eh???
hamboi hamboi.....melampau korang
kalo gov y buat fiil gitu..sure dah masuk paper kerek2 sinar hairan tuh
siap kutuk dua tiga papan...ni kes ni camna????
argghhh....tak pe tak pe..

Friday, October 1, 2010

Aliff DuA TahuN DaAa...

mase berlalu....

tanpa ku menyedari...

ches....betul2 rase tua suda....melihat anak sulung berlari melantun2 depan rumah..haiyaa!!! dulu umo awak gitu la sayang mama lahirkan awak...skrg umo melantun2 tu awak nak jadik abang dah...uhuk!!!

lame tak update milestone budak kecik ni..

-skrg semayang dah makin elok...rukuk jela tak lawa g..alhamdulillah!!! moga berterusan

-nak makan kena baca doa walopon doa dia sebenarnya takat bismillah je lepas tu dia akan amin kuat

-dah pandai minta Quran nak ngaji bio pgg pun terbalik lepas tu baca bebel2 tah hape2...bagi Matthurat je dulu, kes tak de Muqaddam lagi :p

-suka bace paper sambil baring, bantal alas bawah dada..kaki jongket...mulut sembur2

-kalo tgk iklan y nampak cam sedih2 die tahu, siap kate 'ian e ya ma' dan bla bla bla bebel

-ni terharu sket..semalam die nanyi lagu ibu..ibu..walopon takat tu je y len2 bunyi klabu asap, tapi bisa menggenangkan ayaq mata kooo...

-suka menyanyi...tolon laaa!!!suara dia sgt nyaring hokey...lagu pebret??? meng hua..lagu rock kapak dolo2...owhhh

-tersangat aktif...org dah kemas2 nak tido die leh kata 'abah ain nak??' bangun pagi pun gitu.. abah nyer dah pasrah daaaa..hahaha sabar ye bang, kam kua sorang g game pebret???gusti

-imaginasi die makin terserlah..kalo main masak2 die akan susun elok cawan dgn piring, tuangkan air suruh kita minum..jap lagi suh kita makan plak dalam pinggan y kunun diisi mee goreng..die suka masak mee goreneg,tak tau nape???

-ayat pun dah 3 patah..cuma pelat la..

-makin MALAS MANDI... sian abang..hehe, tak ikut prangai abang pun kan??