Sunday, November 27, 2011

Hari Keluarga SKBR 2011


Akhirnya setelah bertapai entry dapat juga dipublishkan...hoih!!! Dahsat tol makcik sorang ni. Ai sebok hokey. Sebok ai kam kalahkan menteri besa la...muahahaha...Kami dah lama rancang nak bawak anak-anak jalan-jalan. Bukan apa, masa gerabak ketapi tak panjang mana lagi ni, harus melencong selagi boley. Dan melencong itu bagus untuk imaginasi anak ya tuan puan... Nasib baik la skolah Cikgu ter-jadi nak buat hari kuaga luar dari Pahang. Ale nun di Tiara Beach Resort, PD ajo ha...tapi ai tak khesah. Selagi nama eh makan minum tinggal free, jom!!!!!
Ini bilik Cikgu dapat. Block C, bilik nombor makcik tak hengat. Tapi bilik die luas weiiii....Nak same besar dengan rumah ai dah rasanya.
Ini cubaan memojok anak sulun turun dalam air. Tengak hat kecik dah tak sabar2 daaa...

Ya, usaha masih dilakukan. Bersama-sama ayat-ayat berbau rasuah dan ancaman oleh Cikgu muahahaha...

Ini setelah 30minit berlalu. Tengok muka Cikgu yang purak2 senyum, kaber nak marah depan geng sebab anak sulun die pen-takut air.

"Saya lagi suka abang saya pen-takut air, bleh saya konker pelampung atomen ni" Kata Aneeq Si Itik..hahaha. Pelampung tu paksarela beli oleh Aliff. Sebab die tak nak masuk air, kene la pergi beli kam dah cakap bang, sini boleh bawak masuk pelampung sendiri. Degil tak bagi orang bawak dari rumah, dah melayang $$$$
Akhirnya, mahu juga turun, itupun kawasan cetek. Tengok takat air tu, lutut Aneeq je. Baru brani2 ayam si Aliff. Ini antara cubaan Aliff mengitikkan diri.  
 
Antara lagi cubaan Aliff untuk menjadi itik dan still tidak berjaya ya di situ. 
 

Satu2nya gambar dinner hari kuaga. Makcik fonat layan dua budak ni ha, bagi can Cikgu berpoya-poya kan...so tu jela gambarnya sempat amik..muahahaha...


Overall Tiara Bay ni ok la. Lau nginap sana dapat lapan tiket free. Tapi ai masuk dalam kolam tak guna2 eh kolam. Dah pakai lengan panjang bukan die nak cek sorang2 pon. Cuma lau nak naik ride tu diorang cek la, situ perlu la ade tag die. Main la sampai kecut. Cuma satu je komplen, nak makan payah. Ade tu ada...mahal mak-mek...huuuu....



Tuesday, November 15, 2011

Good Food Good Life

Ni benda baru yang ai salu wat main..miahahaha...Benda alah ni Nestle yang anta kot emel. Dulu subcribe sebab nak tahu pasal baby2 pe...dan memang banyak la fakta2 yang best Nestle anta. Cam resepi untuk baby yang baru nak makan, untuk budak2 umur sekian sekian...dan sekarang ade benda alah ni...taraaaa!!!



Ai dah link tapi tak tahu lah leh ke tak klik kat pic atas tu, kalo tak dapat buka leh taip kat FB memasing yerr....Ape yang best?? Nanti die boleh tolong kirakan kita punya pengambilan kalori harian yang diambil. So lau cam ai ni..yang kunun dalam usaha nak menyelimkan sket diri..kalo leh tak mo la amik lebih 2000cal sari kan kan kan...Mula2 ada la solan umur dengan jantina. Ni penting untuk tahu bape sepatutnya kalori anda boleh ambil. Lepas tu nanti dia akan ada pilihan makanan untuk makanan yang ande amik untuk sarapan dgn tengahari. Memang la kadang kurang tepat sket pilihan makan die tu..ale, pepandai la korang nanti. So cam ai..ari ni ai dah amik 537cal mase sahur tadi. Leh skip lunch dan bila makan malam akan kua la gini...

Idok la ai makan betul2 cam die cadang tu..ada lak mee goreng dengan kailan goreng ikan masin?? Apakah betul.. Nanti apa yang ai makan malam tu ai akan masuk ke dalam bahagian lunch dan leh tengok hari ni bape kalori ai dah amik. So far dah 2minggu guna benda ni..berat pon ade turun sket... wek wek wek tapi kene disiplin la kan?? Disiplin la sket sebab ai puasa nazar, lau tak..haremmm So selamat mencuba

Friday, November 4, 2011

Muay Thai Challenger 2011

Sapa layan chanel AXN hari Khamis, pukul 10 malam??? Ai layan jerr..memula layan sebab ok, kali ni buat kat Malaysia dah la UPM yuuu!!! hehehe..tempat jatuh lagikan dikenang Sebab musim sebelum ni buat kat Singapura. Nak tengok la camna kan prestasi kalo buat kat Malaysia pal. Keseluruhan memang tak semewah kat Singapura. Dan yang paling best, siri pertama dulu dia ada cam lawan2 antara group. Group kalah kene denda, group menang dapat hadiah. Cam ala2 Top Chef lak... Las final Thailand dengan Australia tak silap. Nama diorang ingat2 lupa lak ai. Tapi yang paling ingat...bila yang Thai tu menang, press tanya nak buat apa dengan duit kemenangan...die kata nak beli TV untuk mak die...siyes...terus bersungai hati ai..hehehe dasar pompuan hati Hindustan

Ini wakil dari Malaysia. Memula ai cam..ale, masuk atas tiket tuan rumah jeee...tp bila tengok die lawan, ok. Not bad at all. Mamat ni boleh tahan. Nama die Mohd Faizal Bin Remlieeeyyy!!! femes sekarang ni nama Ramli sejak iklan tu baru 22 tahun. Die ni orang Kelantan, Pasir Puteh. Kampung aiii... tengtiba ngaku ade kampung sane..hahaha Gelaran die Golden Elbow tapi masa die berlawan tu cam jarang je siku emas die tu kua. Try buat ala2 si Tony Jaa dalam Ong-Bak, baru KO kot si comel Antoine tu. Hahahaha...tapi die ni memam jenis cam baik2 sket. Masa lawan memula dulu pon, die cam baik hati. Lau tengok orang lain lawan tak kesah mana dah, tapi besa la, kita orang Malaysia sopan santun sket..hahaha...apapun tahniah. Walopon tak dapat g final, huuuu.... Lau dapat g final ade je ai nak koling2 Jabatan kot ade tiket lebih lagi. Pok Nik, tiket motor ari tu tukar dgn tiket ni aci tak??Hahaha...Tak pe.Taun depan cuba lagi..so tahun ni harap2 bia la Thailand menang lagi. Nape?? Sebab ai kam ade darah2 sane sket..giahahaha tengtiba sekali lagi poyo...

Thursday, November 3, 2011

Aneeq Ngamuk


Budak kecik ni walopon kecik...die garang macam haaaa-rimau! Abahnya baru prasan kegarangan anak seken die ni bila die boleh berjalan 11 bulan ari tu. Mamat kecik ni walopon boleh jalan..die lagi suka meniarap...sebab bagi die menerap tu lagi laju dari berjalan huyung hayang tu kot?? Ade sekali die tengah main ape tah..abang eh selamba badak amik menan dari tangan die..uiiii, tetiba die berdiri jalan laju2 tapi still huyung hayang g terkam abang. Dah la tu..die gomol sungguh2 siap cakar muka abang lagi..nanges la si abang yang manja tu... nama manja Aliff yang die sendiri kasi adalah baby ya  gleman ai..hahaha ni die marah orang tak bagi die memanjat kuda rotan. Oh ya..Aneeq tak banyak cakap tapi kalo time bebel datang, kluar la bahasa Rusia die tu..