Tuesday, November 15, 2011

Good Food Good Life

Ni benda baru yang ai salu wat main..miahahaha...Benda alah ni Nestle yang anta kot emel. Dulu subcribe sebab nak tahu pasal baby2 pe...dan memang banyak la fakta2 yang best Nestle anta. Cam resepi untuk baby yang baru nak makan, untuk budak2 umur sekian sekian...dan sekarang ade benda alah ni...taraaaa!!!



Ai dah link tapi tak tahu lah leh ke tak klik kat pic atas tu, kalo tak dapat buka leh taip kat FB memasing yerr....Ape yang best?? Nanti die boleh tolong kirakan kita punya pengambilan kalori harian yang diambil. So lau cam ai ni..yang kunun dalam usaha nak menyelimkan sket diri..kalo leh tak mo la amik lebih 2000cal sari kan kan kan...Mula2 ada la solan umur dengan jantina. Ni penting untuk tahu bape sepatutnya kalori anda boleh ambil. Lepas tu nanti dia akan ada pilihan makanan untuk makanan yang ande amik untuk sarapan dgn tengahari. Memang la kadang kurang tepat sket pilihan makan die tu..ale, pepandai la korang nanti. So cam ai..ari ni ai dah amik 537cal mase sahur tadi. Leh skip lunch dan bila makan malam akan kua la gini...

Idok la ai makan betul2 cam die cadang tu..ada lak mee goreng dengan kailan goreng ikan masin?? Apakah betul.. Nanti apa yang ai makan malam tu ai akan masuk ke dalam bahagian lunch dan leh tengok hari ni bape kalori ai dah amik. So far dah 2minggu guna benda ni..berat pon ade turun sket... wek wek wek tapi kene disiplin la kan?? Disiplin la sket sebab ai puasa nazar, lau tak..haremmm So selamat mencuba

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)