Sunday, November 27, 2011

Hari Keluarga SKBR 2011


Akhirnya setelah bertapai entry dapat juga dipublishkan...hoih!!! Dahsat tol makcik sorang ni. Ai sebok hokey. Sebok ai kam kalahkan menteri besa la...muahahaha...Kami dah lama rancang nak bawak anak-anak jalan-jalan. Bukan apa, masa gerabak ketapi tak panjang mana lagi ni, harus melencong selagi boley. Dan melencong itu bagus untuk imaginasi anak ya tuan puan... Nasib baik la skolah Cikgu ter-jadi nak buat hari kuaga luar dari Pahang. Ale nun di Tiara Beach Resort, PD ajo ha...tapi ai tak khesah. Selagi nama eh makan minum tinggal free, jom!!!!!
Ini bilik Cikgu dapat. Block C, bilik nombor makcik tak hengat. Tapi bilik die luas weiiii....Nak same besar dengan rumah ai dah rasanya.
Ini cubaan memojok anak sulun turun dalam air. Tengak hat kecik dah tak sabar2 daaa...

Ya, usaha masih dilakukan. Bersama-sama ayat-ayat berbau rasuah dan ancaman oleh Cikgu muahahaha...

Ini setelah 30minit berlalu. Tengok muka Cikgu yang purak2 senyum, kaber nak marah depan geng sebab anak sulun die pen-takut air.

"Saya lagi suka abang saya pen-takut air, bleh saya konker pelampung atomen ni" Kata Aneeq Si Itik..hahaha. Pelampung tu paksarela beli oleh Aliff. Sebab die tak nak masuk air, kene la pergi beli kam dah cakap bang, sini boleh bawak masuk pelampung sendiri. Degil tak bagi orang bawak dari rumah, dah melayang $$$$
Akhirnya, mahu juga turun, itupun kawasan cetek. Tengok takat air tu, lutut Aneeq je. Baru brani2 ayam si Aliff. Ini antara cubaan Aliff mengitikkan diri.  
 
Antara lagi cubaan Aliff untuk menjadi itik dan still tidak berjaya ya di situ. 
 

Satu2nya gambar dinner hari kuaga. Makcik fonat layan dua budak ni ha, bagi can Cikgu berpoya-poya kan...so tu jela gambarnya sempat amik..muahahaha...


Overall Tiara Bay ni ok la. Lau nginap sana dapat lapan tiket free. Tapi ai masuk dalam kolam tak guna2 eh kolam. Dah pakai lengan panjang bukan die nak cek sorang2 pon. Cuma lau nak naik ride tu diorang cek la, situ perlu la ade tag die. Main la sampai kecut. Cuma satu je komplen, nak makan payah. Ade tu ada...mahal mak-mek...huuuu....



2 comments:

  1. wah...seronok lah...

    aku suke family day...pasal free...heheheh

    ReplyDelete
  2. muahahaha..same la..dah save bajet tmpt tinggal.makan pepandai la nak jimat2...hahaha...dasar kut2 la

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)