Friday, July 30, 2010

wAjiB TaYang DaN teNGok...

banggalah anda sekiranya anda seorang ibu...betapa besarnya kebesaran ALLAH..subhanallah!!!

Tuesday, July 27, 2010

maK neNek Nyer CiteR..

meh nak cite ala-ala mak nenek sket..hahaha..al-sebab-musabab nape tetiba nak kua entry sal benda alah ni pasal ramai sangat le tanya pasal SEX baby baru ni..hahaha..bukan pasal cite sex tau..ni sex jantina...mmg tak tau ape jenis jantina anak ai yang seken ni..bukan tak scan, scan tp ale..scan besa2 je, sebab scan pun nak tengok si placenta previa tu adakah beliau suda menaikkan kedudukan beliau pada tahap yang silamat..

so, meh meh nak cite ikut mak nenek nyer kesah pasal jantan-betina neh ade org kata jantina tu asal ayat jantan betina..betoi kaa???

1) bentok perot
ni salu dah kot korang dengar..kalo bntuk perut tu cam panjang je,tgk dari blkg tak gaya preknen anak lelaki la.kalo perot leper ke tepi tu anak prmpuan..

2) makanan korang makan
kalo anak prempuan, besa akan makan benda tawar2 sket, tak pun suka benda masam2..kalo anak laki die suka masin2

3) tengok prangai mak mase preknen
ni pun best, kalo mak berseri nak bersolek je tak pun suka wat aktiviti keperempuanan..anak kua tu prmpuan, kalo suram-duram malas jer anak laki..

4) tengok be-bek si abg/kakak
ni klaka..kene tengok si akak/abg nyer be-bek istilah Aliff untuk payudara..wah gitu,sopan ayat ku!!! kalo be-bek yang sebelum die tu jenis berputing, mak nyer preknen anak lelaki.kalo kat be-bek tu jenis bergaris tu anak prempuan

5) tengok be-bek mak pulokkkkk!!!
hahahaha..gelak dulu aci tak?ni ade gop org tua bagitau, kena tengok be-bek si mak.kalo mase preknen puting be-bek die merah anak laki..kalo kaler itam/koko yang gelap2 la..anak prempuan.jgn tanya ape ketan??sile belek masing2 punya yer..hahaha gileee

6) baby landing
kalo baby suka landing belah kanan perot mak tu anak laki..kalo belah kiri anak prempuan..

7) mak plak style landing
kalo mak suka tido ngiring kanan anak laki..kalo tido ngiring kiri anak prmpuan..tido melentang??meniarap??buat tesis sendiri yaa..hahaha

banyak lagi la..tp ni je tringat time ni??cam klaka je..hahaha...agak2 kalo buat kajian pasal benda alah ni leh dapat hadiah nobel tak??? :p

Saturday, July 24, 2010

mY eEEEeEee..............

salu tak guna kemudahan tenet untuk buat benda2 yang rasmi, contoh cam bayar bil2 ke, trasnfer duit bla bla bla...korang sure salu guna..len la saye y kureng berpengetahuan ni..guna skali setaun je kot..yer, first time guna taun lepas sebab seme sebok guna tenet nak cek saman, mase roadtax keta nak mati time tu baru igt saman ape kan??tangan ni pon gatai2 la tekan2 nak tengok ade ke tak saman nyer..alhamdulillah, tak de.. dengan riak dalam ati sebab tak kena saman,cheiss!!!

taun ni skali lagi bile kena time nak bayar roadtax cek la portal kerajaan-yang-dikasihi tu.. dengan rasa yakin memang tak de saman...hampeh!!! ade plak saman..dua plak tu...tahun 2007 punya saman...gile ke ape???elok2 taun lepas dgn taun lepas2 idopkan roadtax tak de kebenda masalah problem...tetiba taun ni lekat...hangen wehhhh!!!!!!!!!!!ni ape kes saman2 pun leh main ciku cak bagai...tak puas ati??apekah maksud mereka mereka ini??

hoh..sungguh tak puas ati...sungguh2 tak puas atiiii

*abg pun ade..saman parking motor..lagi plak taun 2004..skrg ni bndaran pun geng skali ke camna??
**tula..riak ngat tahun lepas...hoh!!tp tetap tak puas atiiii

Thursday, July 22, 2010

eNtrY KhAs...

*ya ampun...ini entry dimohon rayu-rayuan oleh seorang jejaki...supaya dihebahkan dalam blog dgn harapan ramai yang tolong doakan die bebetul dapat cinta pndang pertama nya ini..sabooooo jela....




inilah benda yang dok kecoh2 2 hari dah...nak tido pun sebut2 lagi sampai patah2 gigi depan beliau..tah hape2 la..seb baik la keta...layan jela krenah pakcik tu...tp yer..hyundai sonata baru ni macam merc LCK eh ke apa name nyer...tp mmg lawooooo gile la...seb baik la ai ni still pikikan 'kereta' dalam perot yang nak kua ni...kalo tak..hahahaha
so kawan2 sape2 bace entry ni..doakanla die berjaya nak menyunting cinta hati die neh...ari ni kalo tak de aral g test drive..aduiiiiii....

dari
saya isteri yang menurot perintah aje.....cessss

*trimas yer google gambar tu

Wednesday, July 14, 2010

LaNGkAh-WEeeEE...

sementara line tenet elok ni...dan sebelum bosh bising2 pasal LO, ePerolehan bla bla and bla...jom cepat2 wat entry yang nak basi dah ni..hahaha..layan jela...jgn komplen pe2..sebab kami pergi dgn bajet kureng, 3h2m pon duit cam salji kat malaysia je cair nye..so itu jela dapat..nak tunggu bajet banyak???hampeh la...hahaha..okeh...lah-yan...ini pic tunggu feri nak ke Langkawi..plg awal beb..pukul 7.30pagi..Aliff baru cas bateri tu hepi tu..sila amik perhatian, dalam pic tu salah sorang tak mandi lagi..hehehe...agak2 yang mane???


ini budak bajet brani la sangat..kene suwet kat pakcik tepi tu trus nanges2..sungguh tidak hero ini budak...hoh!!! blkg baju tu mosquito repellent dari Cosway..saje tambah iklan sket..hahaha

tibai jela...walopon ade laki yang jaga bnda alah tu jeling2..dah nak naik y kat laut dah tak lepas daaa...gumuk tak ai??hehehe...5 1/2 month preknen here


jangan lupe tinggalkan dompet, duit, kunci2 segala dulu bang...lepas tu tak nak turun pon tak pela..hehehe

Aliff dalam misi terakhir sebelom pulang..ngorat sorang aweks dengan bantuan dedi kesayangan...huk huk!!!!

okeh..pulang suda...budak kecik baju belang tu takut bunyi enjin feri..trus tido..kalo tak, nak menari atas pentas kecik yanga de tibi tu je keje nyer..tah hape2...abahnye pun same nak tido dah..maknye???hehehe...
*mekasih bang bawak pergi jalan2..walopun penat..tak pela...

Monday, July 12, 2010

alHamdULiLlah...Ver 2

syukur...dah meningkat tahun yang dipinjamkanNYA untuk terus hidop...
kalo piki2...tak pernah terpikir untuk meminjam sebegini lama tahun
alhamdulillah YA ALLAH....kerana kasih sayang MU...
hamba MU ini masih berada di bumi ini
smoga dengan bertambah masa ini akan menambahkan kebaikkan

Aliff 22month

dah 22bulan hero kecik ni..bile tgk die berlari..rase pilooo je hati..dah besar dah die..sok sok skolah, ade keje, ade makwe..kawen..lupa kluaga???hoh...nauzubillah... sedey plak pepagi neh hahaha just nak update kemajuan die..yang kira dah maju la kot???tah2 anak org lain lagi maju...tak kesah laa...hua hua

1) pandai pakai baju dah walopon dalam setiap 10 percubaan tu 9 fail..hahaha

2) nak kua g jengjalan???akan bunyi pist pist dari molot die..bkn nak pee pee yer..nak pakai minyak wangi ni ikut abah die la ni..sembur minyak wangi cam sembur aeresol soriii bang..hehehe

3) kalo makan pilih lauk wooo...besa die akan tgk lauk dalam pinggan abah die atau mama die y best lepas tu akan menempel

4) dah tahu ngadu..kalo kene buli kat umah nenek Raub walopon y buli tu budak baru merangkak hahaha die balik akan cite walopon besa payah nak paham

5) kalo minta tlg buat benda tapi die dok syok wat keje die...dia akan jawab mudah..ALAS!!! ni ikut mama die la ni

6) bangun pagi dah reti kemas tempat tido sendiri...cam angkat bantal2 die ape seme dan susun dengan tak tratur atas katil hehehe...

7) asal gelap sket je akan minta dibentangkan tilam..nak ido kata budak idong mancung ni..padahal baru pukol 6,janji kat mate die gelap


*mama abah sayang sangat aliff..walopon akan ade adik baru nnti..cinta kami tetap tak brubah

Wednesday, July 7, 2010

nApaK sAyaK SUKak JadIk SulUn???

1) salu dapat barang baru..
standart ar kan??? ape kelas main barang seken-hen neh...hahaha...ade gak yang makan baran orang sat g..

2) kasih sayang besa lebey sket
dan for sure manja akan lebey...emosi lebey...cengkadak nyer lebih...yerla..permata hati pertama katakan...kuhah kuhah!!!

3) kuasa lebih boommmm!!!
iye..anak sulun besa punya kosa lebey sket la sebab tu pakar dalam bab2 mengarah ape neh..so jgn le pelik kalau anak sulung suka bebel ape seme macam mandur..kalo adik badik gado2 tu takat nak hantuk2 kepala diorang anytime jeeeeerr... ;p tp ade gak time kalo adik gado2 ma abah akan balun sulung dulu..hahaha

4) salu jadik harapan kuaga
yang ni tak bape nak besh..kalo mmg korang lahir cerdik bijak pndai tak pela...kalo lembab..haremmm!!!!

5) si sulun besa lebih fems
tak dela se femes ariel peterpan ke ape...agak2 la korang..tp dah mase kecik kita la satu2nya kalo satu2 ler..kalo kua berdua bertiga naseb la.. jadik korang la mak abah salu usung..dah besar orang salu akan tanya..owh,ini yang sulung tu yeee???dah hensem/lawa dah yee...hik hik...gatai

6) sulun besa lebey hensem/lawoo...
hak hak..thui!!!! ni saje je tambah..hahaha...jap2 gi tgk la..sure bising la tepon cap melesia tu dgn mesej tak puas ati..hahaha...lex la kan..bagik la can lom pasan pepagi neh???boleyy...

Tuesday, July 6, 2010

waHAhAHahA...

lama gile rasa ter-paksa-rela-clash dengan si tenet ni...bape lame eh???nak wat cmna..ai ter-paksa-tak-rela g kursus..dua minggu yuuu...lepas kursus kursus..lepas kursus kursus lagi.. sakit tollll ati sebab seme kursus tu las menet sabo jela...

kelmarin secara sah ade balik kat bomi Raub yang ter-chenta ni..dengan belakang sakit gile..kaki cramp tak stop dan sakit kat ari2 rasa cam ape je...dan semalam,ditambah dengan semangat nak g kerja yang low..pegi la kenek, hajat nak amik MC org preggy ni mudah dapat MC tau..jgn mareee...sesambil cek perot ape...

dalam dah 2,3 minggu ni asek dapat brite sedey dan sakit ati...alhamdulillah..my placenta previa dah naik sket dari kedudukan sbelumnya..syukur ngat...trima kasih ya ALLAH..smoga semua berjalan lancar... 3bulan lebih lagi wehhh!!!