Wednesday, July 7, 2010

nApaK sAyaK SUKak JadIk SulUn???

1) salu dapat barang baru..
standart ar kan??? ape kelas main barang seken-hen neh...hahaha...ade gak yang makan baran orang sat g..

2) kasih sayang besa lebey sket
dan for sure manja akan lebey...emosi lebey...cengkadak nyer lebih...yerla..permata hati pertama katakan...kuhah kuhah!!!

3) kuasa lebih boommmm!!!
iye..anak sulun besa punya kosa lebey sket la sebab tu pakar dalam bab2 mengarah ape neh..so jgn le pelik kalau anak sulung suka bebel ape seme macam mandur..kalo adik badik gado2 tu takat nak hantuk2 kepala diorang anytime jeeeeerr... ;p tp ade gak time kalo adik gado2 ma abah akan balun sulung dulu..hahaha

4) salu jadik harapan kuaga
yang ni tak bape nak besh..kalo mmg korang lahir cerdik bijak pndai tak pela...kalo lembab..haremmm!!!!

5) si sulun besa lebih fems
tak dela se femes ariel peterpan ke ape...agak2 la korang..tp dah mase kecik kita la satu2nya kalo satu2 ler..kalo kua berdua bertiga naseb la.. jadik korang la mak abah salu usung..dah besar orang salu akan tanya..owh,ini yang sulung tu yeee???dah hensem/lawa dah yee...hik hik...gatai

6) sulun besa lebey hensem/lawoo...
hak hak..thui!!!! ni saje je tambah..hahaha...jap2 gi tgk la..sure bising la tepon cap melesia tu dgn mesej tak puas ati..hahaha...lex la kan..bagik la can lom pasan pepagi neh???boleyy...

7 comments:

  1. saya lak suka jadi yang kedua... sebab bila gado2 ngn sulung... yang kecik jarang kena marah... hehehe...

    ReplyDelete
  2. saya suka jadi anak mak dan ayah, kakak dan adik, saya jugak suka dengan alif yang comel.

    ReplyDelete
  3. syah : yup..besa lau gado dgn y sulung,besa sulung kena ngalah..huhuhuuuu...
    nnti tmbah tak besh jadik sulung lak

    oked : besh ke mak ayah??dah stabil ok kot??awal2 gini sakit pale gak oked nak piki camna nak bawak diri..huhuuuu

    ReplyDelete
  4. ada je adk lgi lawa dari akak..tak semstinya sulung cantik or hensem..tp gua cntik r..ahahha..pasan.yg len sme stju...mmg kite ada byk klbhn..tp byk tnggjwab

    ReplyDelete
  5. ami : hak hak..state las tu saje je nak suh adik marah...nnti diorang sure kol..tak hengat2 besday akak die??hahaha...
    ai sulung dan ai pon lawa.hehehe..tak tahannnn
    yup..byk lebey..tp banyak sakit dalam lebey tu... :)

    ReplyDelete
  6. pakcik xsuke sangat anak sulong...anak sulung biasanya
    1.Angker(ngeri,sadis)
    2.Horror (menyeramkan)
    3.Lazy (nak untung senang je)
    4.Obses (suka sgt sekodeng orang, cam paprazi)
    5.Nekad (tak kira apa dah, jangan setel)
    6.Gila (tak pikir baik-buruk)

    p/s: tak suke anak sulong/ahlong

    ReplyDelete
  7. hahahaha....memula piki nape lak pelik ngat alasan park chick neh..hahaha..tp bile piki2 mmg ade pon ciri2 tu kot..yer..untuk menjadi anak sulung y digeruni 10org adik mmg kena sadis.horror tak kot..malas..hehehe..besa la,tuan muda kan??obses tak tp sket2 la mami jaruim tu ade..nekad dan gile..ade la kot..hahahaha

    psstt:tp bukan ahlong yer..walopon anak sulung salu jadik bank adik2..huhuhuuu..sbb mmg tak pernah dibayar balik ponnn

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)