Tuesday, July 27, 2010

maK neNek Nyer CiteR..

meh nak cite ala-ala mak nenek sket..hahaha..al-sebab-musabab nape tetiba nak kua entry sal benda alah ni pasal ramai sangat le tanya pasal SEX baby baru ni..hahaha..bukan pasal cite sex tau..ni sex jantina...mmg tak tau ape jenis jantina anak ai yang seken ni..bukan tak scan, scan tp ale..scan besa2 je, sebab scan pun nak tengok si placenta previa tu adakah beliau suda menaikkan kedudukan beliau pada tahap yang silamat..

so, meh meh nak cite ikut mak nenek nyer kesah pasal jantan-betina neh ade org kata jantina tu asal ayat jantan betina..betoi kaa???

1) bentok perot
ni salu dah kot korang dengar..kalo bntuk perut tu cam panjang je,tgk dari blkg tak gaya preknen anak lelaki la.kalo perot leper ke tepi tu anak prmpuan..

2) makanan korang makan
kalo anak prempuan, besa akan makan benda tawar2 sket, tak pun suka benda masam2..kalo anak laki die suka masin2

3) tengok prangai mak mase preknen
ni pun best, kalo mak berseri nak bersolek je tak pun suka wat aktiviti keperempuanan..anak kua tu prmpuan, kalo suram-duram malas jer anak laki..

4) tengok be-bek si abg/kakak
ni klaka..kene tengok si akak/abg nyer be-bek istilah Aliff untuk payudara..wah gitu,sopan ayat ku!!! kalo be-bek yang sebelum die tu jenis berputing, mak nyer preknen anak lelaki.kalo kat be-bek tu jenis bergaris tu anak prempuan

5) tengok be-bek mak pulokkkkk!!!
hahahaha..gelak dulu aci tak?ni ade gop org tua bagitau, kena tengok be-bek si mak.kalo mase preknen puting be-bek die merah anak laki..kalo kaler itam/koko yang gelap2 la..anak prempuan.jgn tanya ape ketan??sile belek masing2 punya yer..hahaha gileee

6) baby landing
kalo baby suka landing belah kanan perot mak tu anak laki..kalo belah kiri anak prempuan..

7) mak plak style landing
kalo mak suka tido ngiring kanan anak laki..kalo tido ngiring kiri anak prmpuan..tido melentang??meniarap??buat tesis sendiri yaa..hahaha

banyak lagi la..tp ni je tringat time ni??cam klaka je..hahaha...agak2 kalo buat kajian pasal benda alah ni leh dapat hadiah nobel tak??? :p

2 comments:

  1. punya banyak teori kau nehh! syok haku membaca!

    kalo ngandung ppuan, perot beso gabak. x terbentuk cantik sgt. dr belakang da nampak perut di hadapan

    kalo ngandung teruna, dr belakang mcm anak dara. sedar2 tgk depan, masyaAllah.. mak buyong rupanya!!

    ReplyDelete
  2. tu yang besa org kate la...kalo tgkkan perot ni mmg cam mase preknen aliff dulu gak..tak nampak pun perot dari blkg..hahaha..tah le

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)