Monday, April 26, 2010

ciTe PAgi Ini

pagi tadi..dalam kelam kabut pagi nak ke opes + bersilat kat dapur duk isi bekal air dgn makanan, tetiba si hero kecik tu datang....

dengan comel nyer duk sebut...'eak...eak...'

memula tak prasan lagi..tak pe..isi botol air dulu bagi penuh

'ama.......eak..eak...'

elok je siap isi air dgn bekal nasi tu tgk...astaqfirullahalazim!!!!!! elok je die dah cabut pamper die...benda tu tergolek atas tikar dengan muka tak bersalah die tu duduk atas bantal y memang kami guna wat guling2, ape lagi..jerit la 'muhammad alifffff!!!!'
boleh die senyum siap main lari2 igt org nak kejar ngat dgn bontot tercemar tu..lepas tu pergi bergolek atas tilam masam die..aishhhh!!!!!!!!!!!! abah die lak tak sudah2 guna toilet..sape suh buat pencicah pedas2 gitu semalam..kan dah memerut... tetiba je rasa panas kepala otak dan badan sorang mama ni..haduuuuu!!!!!!!!!!!!!!!

bila la nak ade umah sndiri..nak yang tndas dua..plg tak pun,tandas dgn tmpat mandi asing pun dah kira okey...uissssssssshhh!!!!

sabar jela..balik kena sental seme sarung2 bantal tilam yang dah berendam kena bahan buanga tadi...sabar jela..baru sorang........

Friday, April 23, 2010

tAK PAhAm????

benda ni bukan benda baru...slalu berlaku
cuma baru nak bercerita
kenapa...ye semua nya pasal kenapa
kenapa dan kenapa

kenapa isteri leh skandal dgn suami org?
kenape suami orang leh layan skandal isteri org?
walhal isteri dah baik cantik dan muda
walhal suami setia tak berpoya-poya baik budinya

kenape time isteri sarat mengandung boleh berskandal??
tak boleh ke tahan nafsu waktu pantang seketika???
yang dikejar tu isteri orang..anak dah tiga empat lima
suami orang tu isterinya sedang sakit bersabung nyawa

hmmm...........kenapa????
yang haram tu tetap disuka............

Wednesday, April 21, 2010

dIE beRSuAra..

lelaki yang kucintai itu
akhirnya...dia bersuara
setelah 72 hari lamanya
setelah sekian masa
tanpa apa kata dan bicara
mengeluh keras dari hati
memandangku dgn pandangan yang kosong
"abang rindu mak........"
matanya berkaca.................

*smoga roh mak tenang di sana..al-Fatihah
**ya..rumah takkan sama lagi tnpa mak di sisi kami


hm...

Friday, April 16, 2010

weEEe...dah 3buLan DaAa..

alhamdulillah...akhirnya dah cecah 3bulan..dalam takut2 gak...sbb banyak lak kes kat Raub ni yang tergugur kandungan halal mereka..doc kata cuaca panas + penat + tak jaga badan ow ow..tat include me tooo...tp syukur jus had fever and really bad flu..hoh!!! sampai skrang tak abes g slema ku...nak napas payah..nak cakap pun payah asek semput jerrr...

malas nak telan ubat banyak2 time preg ni...hmm..dah la tekanan darah asek kureng jer..seb baik iron darah tinggi for the first time i got 13+ youu... sape2 got ideas how to increase my BP..share la komen.. jgn kate makan MAGGI nak kena penampor??? F.Y.I saya ni alahan makanan laut skrg pun makan gak ikan bilis untuk tujuan tu tp tu ar..jerawat lak naik mencanak...hoh!!! dan kalau nak makan barang dalam ayam lembu kat sini..errr...kesegarannya sangat memualkan...any other suggestions plissss????

Tuesday, April 13, 2010

oPpSss...dAH 19buLAn keR??

lama tak update pasal Aliff suri..mama salu wat2 sebok skrg ni + buat2 demam
dah 19 bulan budak kecik yang bakal jadik abang ni...
jangan nakal2 ye sayang...
nak usha gal kena lemah lembut...tak leh hoi2 lari aweks2
tangan kaki jangan cepat ngat nak usik2 cuit2..orang tak suke
hmm...mama abah sayang Aliff...janji jangan nakal ngat..

ke-ter-boleh-an Aliff terkini
-dah pandai pakai sua sndiri walopon kekadang salah masuk kaki
-slipar mmg dah elok pakai dah
-nak naik motor ye??dah pndai amik helmet kecik bagus..ikat jgn tak ikat
-dah ade imaginasi sndiri..main keta langar2 dgn patung2 siap buat bunyi pe
-kalo kena marah salu suka wat2 muntah..lepas tu muntah2 betul2
-ops..dah pandai start keta bahaya tull terkejut ari tu..takat pasang radio ape koman jer dah
-pilih2 orang kalau ade orang panggil tak cam dulu pramah ngat..y ni mama suka
-bagi salam...walopon salam bunyik 'alam' je..ok la tu dan siap salam cium tgn
-tido tak nak buai daa..sure akan turun lepas tu sebok duk suruh mama jauh2 sket nak masuk tgh2..cesss

Monday, April 12, 2010

dEmAm...

tetiba jumaat lepas...demam dapat mc dua ari hehehehe

tringat kat ma...besa lau time gini suke ngat

akan ade bubur nasi panas dgn isi ayam grg disiat + susu suam2 panas

lepas tu telan ubat sure esok kebah

dgn harapan nak bermanja..call la abah cam kureng kasih sayang jer.. :p

abah : kak long tak keje ke???

ai : tak..demam..doc bagi MC dua ari dengan sengaja menguatkan bunyi srott hingus

abah : kurang bersenam ni..cuba bawak2 exercise...

ai : @)$*!^&% dalam ati jela

Sunday, April 11, 2010

dO N DonT..





*rase nyer..seblur2 diri ku y jadik ibu ni...tak de g wat keje bodo gitu..kcuali ajak anak main chess..ok la tu

Friday, April 9, 2010

keGerINgan...

hahahaha..prasan nak jadik orang darah keler kuning2 jugaaa
ketidaksihatan kebadanan sahaje
program turun melambak2 bertindih2
tekanan suda rasa.....badan pom mula la protes....
haish...orang nampak kita hepi...jiwa kita..sape tau kan????

Monday, April 5, 2010

alhamdulillah...

everything settle down now...
mekasih kat BK...
mencik2 yu kat ai..sayang lagik yer
ai lab yu more la BK




*siyes...trima kasih kongsi resah ni...rsa semangat sket nak idop :)