Tuesday, April 13, 2010

oPpSss...dAH 19buLAn keR??

lama tak update pasal Aliff suri..mama salu wat2 sebok skrg ni + buat2 demam
dah 19 bulan budak kecik yang bakal jadik abang ni...
jangan nakal2 ye sayang...
nak usha gal kena lemah lembut...tak leh hoi2 lari aweks2
tangan kaki jangan cepat ngat nak usik2 cuit2..orang tak suke
hmm...mama abah sayang Aliff...janji jangan nakal ngat..

ke-ter-boleh-an Aliff terkini
-dah pandai pakai sua sndiri walopon kekadang salah masuk kaki
-slipar mmg dah elok pakai dah
-nak naik motor ye??dah pndai amik helmet kecik bagus..ikat jgn tak ikat
-dah ade imaginasi sndiri..main keta langar2 dgn patung2 siap buat bunyi pe
-kalo kena marah salu suka wat2 muntah..lepas tu muntah2 betul2
-ops..dah pandai start keta bahaya tull terkejut ari tu..takat pasang radio ape koman jer dah
-pilih2 orang kalau ade orang panggil tak cam dulu pramah ngat..y ni mama suka
-bagi salam...walopon salam bunyik 'alam' je..ok la tu dan siap salam cium tgn
-tido tak nak buai daa..sure akan turun lepas tu sebok duk suruh mama jauh2 sket nak masuk tgh2..cesss

7 comments:

  1. Salam she...
    Waaa... aliff dah 19 bulan dah... kiranya setahun 7 bulan la yer...hehe
    Tak lama lagi dah nak dapat adik dah...kena kongsi2 ngan adik nak manja2 ngan mama.. :)

    ReplyDelete
  2. wah....da pandai da dia...hehhehehe

    ReplyDelete
  3. kak : tak tahan jadi manja sgt..dulu tak gini..mase sblm kami tau ade baby die daht au dulu..dah wat prangai dah..gerammmm

    0 : ape yang dah pndai dah haaaa??? :)

    ReplyDelete
  4. lagi 5 bulan dah nak 2 tahun...kejap je kan??...

    P/s: dah berapa bulan peknen??...tahniah!!!!!...

    ReplyDelete
  5. shila..tu ar..dah bsar panjag dah budak kecik tu..hmmm..kejap je mase..hmm..

    baru 11mggu shila..yang ni hjg bulan 10 due die

    ReplyDelete
  6. alif nk jd abg?!yeah!

    cayalah waks!!!

    ReplyDelete
  7. hahahaha...ape y caye lah pakcik???
    caya kat mak bapak die la...
    (dalam usaha nak mgurangkan rasa lambat lagi nak pencen kan..kena la wat projek membina kluarga..hahaha)

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)