Tuesday, January 15, 2013

Auta Aliff



Auta 1
07/01/2012 5.30 petang

"Cikgu kato balik umah kene tengok ultraman..esok Cikgu nak tanya"



Auta 2

10/01/2012 6.55pagi

"Cikgu kato sebelum g koloh kene minum susu..."

"Mama kan memang buat susu pagi2 ke awok?"
"Dop..Cikgu kata susu buh dalam botol minum smbil baring"


AUTA 3
12.15tghari 11/01/2012


Cikgu Lily : "Selama saya mengajar ni first time ada budak minta dengan saya nak ais tambah dalam air waktu rehat. Aliff kata mama suruh letak ais suh sejuk badan.."



AUTA 4 
15/01/2013 6.45pagi


"Aliff raso Aliff nok demang la mama..ni sebab Aliff make air semalam tu la. Aliff napok cikgu buh ubat dalam air tu..jadi tok sedap..eyeeek!!!" Aliff semua benda hak lepas die refer 'semalam'


"Pndai la..awak yang mitok dgn cikgu buh ais kan??sape suruh"


"Dopppp maaa...Cikgu buh ubat..jadi manis air tu. Tengok ni kecing Aliff jadi ketul2...Aliff sakit ni mama...Aliff kecing manih doh ni"

Saturday, January 12, 2013

Aliff First Day Pre-School



Entry tertunggak..lama gile lak tu tertunggak. Saje je kan, ai kam dop fofular lambat post entry pon ada sapa kesah??? Heee...baru dapat muat naik gambar2 waktu daftar Aliff skolah 02 Januari hari tu. Kami sebok tah hape2 sampai nak cucuk masuk memori kad dalam komputer pon tak leh kan kan?


 Ini pagi lagi..laman skolah pon lenggang je. Cikgu yang bising kene pergi pagi padahal semua stat pkjul 8.30 pagi. Kami anak branak pukul 7 lebih sket dah berlari hepi-hepian dalam laman skolah ni ha. Cikgu pon sebenarnya kene bertugas hari tu. Tugas pe ntah. Tu yang die galak nak datang awal skolah tu.



Daftar..tak ramai pon lagi orang. Yang sebok2 ni seme puak cikgu cikgi. Yang daftar tu cuma 2 orang tu je. Tengok Aneeq..sebok nak masuk dalam dewan. Aliff pen-takut berdiri sebelah jela. Oho...dagu sangat2 berlapis cam kek lapis time ni.. Cikgu memang tak de seni amik gambar ceh..salahkan orang amik gambar lak

Masa taklimat...Ramai gak. Pelajar tak ramai mana...mak pak hak ramai. Hehehe..besa la...mak pak hak eksaited bek tu skul hahaha


Kelas Aliff...ai pergi senyap2 amik gambar...ni kelompok bebudak hepi. Bising je dengan celoteh. Belah kiri yang tak de dalam gambar kelompok budak menangis. Pon bising...tapi bising duk berteriak panggil mak pak la. Ai ada amik gambar kelompok2 ni...gambar Aliff duk layan lara pon ada die tak masuk kelompok, sebab die duk hujung sudut, sedih katanya. Tapi tah tepon ai kebulur ngat kot..amik pic, cek ada. Bila balik cek nak upload.alahai ilam.

Ingat time ai kocik2 dulu...hehehe....time kecik2 dulu ai sure masuk kelompok budak hak duk berteriak...hahaha...seb baik Aliff tak gitu. Malu ai seh.. :p