Tuesday, January 15, 2013

Auta Aliff



Auta 1
07/01/2012 5.30 petang

"Cikgu kato balik umah kene tengok ultraman..esok Cikgu nak tanya"



Auta 2

10/01/2012 6.55pagi

"Cikgu kato sebelum g koloh kene minum susu..."

"Mama kan memang buat susu pagi2 ke awok?"
"Dop..Cikgu kata susu buh dalam botol minum smbil baring"


AUTA 3
12.15tghari 11/01/2012


Cikgu Lily : "Selama saya mengajar ni first time ada budak minta dengan saya nak ais tambah dalam air waktu rehat. Aliff kata mama suruh letak ais suh sejuk badan.."



AUTA 4 
15/01/2013 6.45pagi


"Aliff raso Aliff nok demang la mama..ni sebab Aliff make air semalam tu la. Aliff napok cikgu buh ubat dalam air tu..jadi tok sedap..eyeeek!!!" Aliff semua benda hak lepas die refer 'semalam'


"Pndai la..awak yang mitok dgn cikgu buh ais kan??sape suruh"


"Dopppp maaa...Cikgu buh ubat..jadi manis air tu. Tengok ni kecing Aliff jadi ketul2...Aliff sakit ni mama...Aliff kecing manih doh ni"

2 comments:

  1. hahaha, tergelak auntie baca aliff...so clever eh. auta banyak sangat mana dapat idea ni?

    ReplyDelete
  2. skrg dah sampai auta 6..man dapat idea??err..tah la..die mmg jenis banyak alasan skit..dgn tok ayah die pun same je kene dgn die

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)