Tuesday, October 5, 2010

SoYA DriNk



ini saya dapat dari lama FB...nape nak kene siar sini???
sbb saya peminat soya...sangat2 minat..tp cuma minat perasa asli je
kot la kan, leh share dgn kengkawan pasal benda ni
mungkin keluaran Malaysia tak de masalah ini kot!!
sbb ini penulis kat Fb ni dapat kat pasaraya kat negara singa nuh
apepom...hati2 okeh...
*pada sape tak tau E471 derived from pig ok???
**minuman FANTA EPAL pun same..die ade E221, E224
***salu beli kat pakcik makcik jual kat pasar tu je..tu pon kalo malas blend sndiri

4 comments:

  1. dear, cuak mak tauu! ni penerangan sikit : http://muslimvillage.com/forums/topic/13809-emulsifier-471/

    dan ini: http://reenahrichie.blogspot.com/2008/04/official-statement-on-emulsifier-471.html

    tapi kalo was-was elakkan aje. kacang hijau dalam soya mcm pelik aje kot rasanya lagipun kan? kalo buat bubur kacang lagi best!

    ReplyDelete
  2. wahh..lamatnyer dapat balas komen ni...so sowii...

    Q : cuma sebarkan je..kalo ade bukti salah tak pela..hehehe..tp besa kalo makanan kt igredient tu ade kod2 bagai mmg tak akan amik dan makan...cuak???

    zeqzeq : nape??salah yer entry tu??kalo salah saya betulkan

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)