Wednesday, January 20, 2010

dALam kEmAraU Ade hUJanNYa...

tetiba rasa insaf pepagi ni...tak tau samade sebab cuaca yang lawa atau perut tak sakit dan mata yang tak mengantuk menyebabkan keinsafan tu datang...pepagi tadi waktu siapkan bekal hero-kecik-bakal-pendrif-terkenal tu hahaha...tak tahan tringat kat somebudi...ya, budi budi who??? tak payah la sebut sape insan nih..tp die neh antara insan yang buat tak betah mase keje kat tempat lama tu...nape?????

-dari ari pertama die lapor diri dah buat lawak yang tak semengah...iaitu mengutuk result peksa orang dan mencanangkan die lagi elok depan2 wlaupun hakikatnya bukan...walopon bukan die kutuk diri neh..tp cam tak proper budak baru...buat gitu

- siap pandai2 lebel pempuan mane elok tak elok wat isteri...lepas tu leh lak kata puan tu dah kene tebuk ke tak dan canang2 kan org... owh chiesss sungguh mulut mu itu...alasan???die budak skolah agama so die tau....

- salu buat kerja tak padan dengan jawatan...suka adu domba sane sini...up2 kan diri sndiri dan suka overshadow keje org..keje die tak nak lak buat... kdg ramai konfius die ni timbalan pengarah ke ape...huh...tak tau die tu....hmmm

-kutuk pemakaian org...cam die baik sgt ni ai kena gak..hehe duk kata kiti gitu gini...lepas tu siap duk kutuk2 lau mane2 staf kapel yer..mreka mmg ade buat perlakuan yang kurang elok tp lepas tu awak pun same jer buat...

-pernah suh beberapa orang staff baca jawi...lepas tu bile tak lancar leh lak klem..baca jawi pun tak lancar.l..ayak ke kawen???? sian mamat tu kena malukan gitu

-pepandai wat akta dan auta sendiri dan berjanji bukan2 kat pelanggan sampai kita ni jenuh nak menjawab nyer...lepas tu leh lak buruk2kan kita depan pelanggan bila tuntutan tak munsabah tu tak leh nak dipenuhi....

-suka bagi ayat sentap dgn alasan konon nak tegor org.. alo cik abang...tegur ke memalukan orang... alasan aku budak skolah agama...aku blaja agama lebih dari kau yang skolah besa...org macam kau ape tau... hoh!!!

owh...mmg banyak le lagi.....dan memang tahap tak suka die ni nak masuk ke tahap benci...tp ade satu perkara yang awak pernah buat...yang betul2 menolong saya walopon benda tu kecik...dan disebabkan itu...saya tak benci awak...dan trima awak dengan kelebihan awak tu... trima kasih sebab tu...

*dan setiap kali tak suka or benci orang cuba carik kebaikkan die...walopon satu...dan itu adalah terbaik untuk buat kita tidak terus membenci....
**oh...insap skali lagi...hmmm

4 comments:

  1. tips kemanusiaan yg mudah tapi amat2 bguna...

    "kalo suka... simpan sedikit rasa benci... kalo benci... jgn lupa sisipkan sikit rasa cinta..."

    p/s: kalopun benci... jgn benci pada orgnya... tapi bencilah pada sikapnya...

    p/s2: hero-kecik-bakal-pendrif-terkenal???

    ReplyDelete
  2. syah : trima kasih...dah ok..sblm ni jer tak suka die..bukan die..prangai die...tp tu ar..bile sesambil tu trngat bud die pernah buat walopun satu...tak perla..smua die buat tu...saya halalkan..saya pun ade wat salah gak..

    p/s2 : hahaha...ayat tu tak tahan kan???hahaha

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)