Tuesday, September 15, 2009

iNi buKan LawAK oKei..

bukan nak memfemes kan diri okey dgn cerita ceriti ni..jus nak share sebab tak sampai bape ari lagik nak balik umah mak ayah dah (mentua) so tetiba tringat la satu kes neh..dan tuk korang seme...jangan buat camni k? malu..orait..MEMALUKAN

KES 1
awal kawen...baru ari ke-4 jadik is'one' kepada kekanda. 1st time duk umah orang sengsorang..siyes nak nangis ape smua...tp cun mesti mau jaga...kua kua kua...disebabkan kekontrolan kecunnan hamba tu..asek dok dalam bilik jep (segan giler nak kua dan bersosial dengan pameli baru) sambil layan sedey (kene tinggal ma abah kan)tetiba terasa panas. tak tau samada panas kes mmg tak mandi dari tadi ke?panas kes lemas dok sengsorang ke?tak pasti..yang pasti gue panas...perlahan ku menuju ke jendela dan menolak perlahan membiarkan hembusan bayu menyentuh diri.berpeluk tubuh sambil merenung cahaya remang bulan di balik rimbunan daun rambutan..ececeh...tetiba ade bebayang benda merayap masuk dalam bilik melalui ruang terbuka tu..bapak punya menjerit, da tak hengat da duk umah sape ke kontrol cun ke lawa ke...atomatik terus masuk dalam almari baju..abang n da fameli suma datang lari2 ingatkan ape...lepas tu semua gelak bapak gak..pesal?sebab pertama ai duk jerit2 nangis2 nak masuk lemari.kedua benda yang ai takut tu labah-labah...

KES 2
still tempat die kat umah mak ayah...ni mase lepas 40 ari.abah ma anta ke rumah mak ayah lak sebab nak gak kluarga besan die jaga2 cucu baru diorang kan kan kan (dah 40 ari ku menyemak kat rumah cam puteri..hahahaha) duk kat ruang rehat..sambil pangku putera yang masa tu baru sebulan lebey sket...tengok Buletin Utama (yang ikut kata pidomat tambah dosa tuh) tetiba deria keenam ku merasakan sesuatu...bulu roma naik meremang kat tengkuk. dengan kelajuan lipas kuberpaling..ade binatang berbulu tu di kaki kerusi makan sebelah tempat ai bersuamirehat. ape lagik...spontan jer terus melompat naik atas kusi sambil terjerit2 (seb baik putera dan letak bawah..kalo tak...)

KES 3
masih tempat same...rumah mak ayah. balik kampung cuti sekolah ari tu...duduk sembang kencang (minta izin pinjam) dengan cik su, mak dan sape2...tetiba ku menjerit sebab ade seekor makhluk yang turut same bersuka ria dengan cerita kami kat ruang tengah rumah tu...dengan kepantasan yang ada...reaksi still same...melompat atas kusi sambil terjerit2...Aliff? sengeh jer tengok mak die cam hape jer...ces...jatuh air muka ku sebagai ibu yang lemah gemalai...cesss..

*memang takut labah2...tak tau nape...eiiiiii...leh ngigau2 lau terkejut gitu
*tau tak lak nape haiwan itu suka sangat la ganggugugat idup ku kat umah mak ayah...time lain tanak lak die buat...drop my water face laaaa
*ai mmg sangat tak suka takut geli hape2 la...dengan labah2 ok...noktah titik.

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)