Thursday, September 10, 2009

kATa meNgaTa...

ni kata mengata dari mereka2 yang terlibat dengan diriku secara lansung atau pom secara telecast ke telematch telekom ke ape2 la...so jom pakat kata mengata diriku takat hengat2 diri..hahaha

1) my kekanda
-ai cerewet katanya sebab kalau nak jemur kain kena ade rules2 die..cara hanger tu digantung kena same arah, kena kibas2 dulu (besa la ni kan) kena atur ikut tahap keperluan cahaye matahari mane cepat kering jauh sket dari matahari...yang payah kering duk depan skali bagik kena panas matahari cepat kering....kalau atur baju dalam almari still hanger kena satu arah. atur baju ikut kaler dan jenis kaler.kalau lipat kene sama bucu dan yang gulung kena same size. dan yang plg penting tak leh campur kaler hanger...ini satu jer contoh..len2 simpan
ai nak benda kemas jerla.. lagipom ape kesah.ai gak buat seme tu..hehehe...
p/s : abang ade gak tulun..ingat jasa abang
-ai ni slow sebab lau buat benda satu2..ikut turutan.jangan campur2...
yerla...nanti mudah lupa...lepas tu die gak bising2..bia la lambat asal slamat
-ai ni teliti (ayat baik nak jaga hati)

2) my siblings
-ai kakak yang crewet
-ai kakak yang garang dan suka membebel,suka ceramah pasal kepentinga menyimpan wang
- juga sorang kakak yang kedekut sebab sangat suka mengira2 ape2 nak dibeli..buat perancangan smua. well..mmg ai jenis gitu..lau nak kekedai pe..akan buat list barang dan harga..so kejadian terbeli bukan2 jarang berlaku...ai ni dah di ajar menabung...tak derla sedey jer bila baca buku bank..
ahakssss jangan tnya bape duit ai lak

3) my in law family
- ai sis in law yang pendiam...hahahaha.betul ke?nanti balik tny diorang.ha'ah la...diorang tak pernah komen pun...hmmm....

4) my parent
- ai anak manja...suka merajuk tak payah di pujuk....
- ai anak yang tiap benda orang cakap akan ader jer balasan nyer...tampar bes budak gini
- ratu air mate..har har har

5) bespwen
- ai ni manja dan sangat caring orang nya...homely tipe sebab tiap kali ajak lepak masti ajak lepak kat rumah jer..hahahah
- ai sorang yang agak clumsy...well, a little bit clumsy tu..comel yuuu
- giler main komputer game dan baca komik...hau hau

6) kerja2 pren
- suka tulun org tak minta balasan
takkan nak minta kot..paham2 jerla.hahaha
- suka dok depan komputer..keje luar malas sket
- not so outspoken...soft jer...baik jer...hahahaha
- buat kerja ikut mud...lau rajin cepat la siap..lau malas dan kerja tak urgent..harammmm!!!!

7) blog2 pren
-owh....sila la komen..hahahaha...selain gelaran minah typo si oked bagik...thanks ya oked..ai laik hahahaha....
*kata mengata diatas semua nyer telah dikumpul dari sumber2 yang benar benar sebenar sahaja...tak leh trima tu masalah korang la

7 comments:

  1. yu seorg yg BAIK SGT.. thn depan jdkan acara pos serunding sbg acara wajib.. hikhik..

    ReplyDelete
  2. yu ni pandai bagi resepi...sampai hari ni ai belum buat~

    ReplyDelete
  3. BK : selagi nyawa dan ingatan dikandung badan..budi yang baik dikenang jua..hahaha
    aishah : laa...tak buat kes ai pandai sgt bagik resepi ke?hahaha...cubelah..ianya pasti berkesang..(bace dgn betul)

    ReplyDelete
  4. oked berkata: kenapa gua dapat cerita printer tak dapat resepi dan serunding?

    gua nk boikot lu!!!

    ReplyDelete
  5. alelele...oked oked..jgn la majuk..ale,oked kan terer dah masak.takat srunding dengan kek batik ape kes...

    ReplyDelete
  6. ni le nikmatnya duk dekat2 ngn kekanda (asben)..hal remeh temeh pun jadi isu..tapi ianya jadi pengerat kasih sayang as asben n wife kan??.....p/s: bersyukur dgn apa yang daku ada..amin....

    ReplyDelete
  7. y jauh nak dekat..y dekat nak jauh...hahaha...donia donia...yer..patut bersyukur dengan ape yang ade...alhamdulillah

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)