Monday, September 28, 2009

teRinGAt dOlU-dOLU (part 2)

hehehe..siap leh main part2 lak..cam wat pelem jer kan?hahaha...cite hal raya ape semua maap yer..terlupa bawa kamera nak upload pic

korang semua penah tak, ade prob dengan public cab?tak kesah la ape jenis kaler dan warna cab tu la (kalu my hubbi besa panggil benda alah ni public enemy sebab die ader banyak dendam tak terbayar dengan teksi2 ni) ai sampai la ni stil phobia nak nek teksi..kalau naik jer seram sejuk badan...tu pun naik berteman dah tu..lau sorang mau terkencing kot. hahaha...sebabnyer...

KES 1
pernah kena ugut kat driver cab woh..kes ni sangat terkesan di hati..tempat die nak masuk parking komuter serdang - malam. nak jemput kawan balik dari kampung yang naik tren las dari Putra. cab ni salah masuk line..ai lak kira konfem tak de keta masuk lorong tu dari depan (lorong sehala) terus belok kiri skali terkena teksi die sket jer calar nyer..sebab mmg dah slow tunggu turn nak masuk tempat parking tapi mamat teksi ni tak puas ati siap bawak geng tamil badan cam musuh2 incik padiapar sudaaa punya eskot baik punya sampai belah paling hujung lot parking (dah la gelap) terus ugut suh bayar..my incik hubbi (taim tu beloved lover lagik) ajak g balai polis..incik cab tak mo. banyak die punya alasan ape2. lepas tu tah camne ade la bergaduh sikit sebab incik love tak mau bagik duit..nak g balai gak.salah sorang mamat tu siap cekik incik love sampai tak jejak tanah mamat tu dah la die kecik jer, sian awak paling tak tahan siap kata...kau nak bayar tak? takat kau ni mudah jer, dan kau jangan lupa...kau bawa perempuan dalam kereta tu mengigil giler time dengar die kata gitu nak tak nak bayar la mamat kurang ajar tu...yang menambahkan kekurangajaran die..mase tengah belek2 purse nak amik duit...die rampas purse..amik semua duit termasuk coins..wallet incik love pom gitu seb baik kami tak der banyak duit sebab duit pinjaman tak masuk g lepas jer mamat2 tu blah..terus nangis..tangan menggigil sampai tak leh mandu..perhatian...mase ni incik love tak leh mandu keta lagi ya

KES 2
still UPM ku sayang...tempat kejadian perhantian teksi depan kolej pertama. kes nak cepat naik teksi nak g Mines. skali, driver teksi tuh cakap lucah2 giler tak perlu sebut ape die cakap k? siap cakap lau die rogol owh...ai hate using tis word pom tada sape tau..lepas tu gelak2 cam penganas tamil nak serang rumah hero sebab bawak lari anak dara bosh die makluman...driver ni memang seorang hindu sebab die kata lau kes rape atas kenderaan awam gitu payah nak kena sabit kesalahan..bayang kan? tergugat kejelitaan ku...huh!!!! mase die slowkan keta depan lampu trafik...terus turun dan lari sambil menangis tepon incik love...suh die datang amik dengan motor.huhuuhuuu...tula...degil nak pergi sendiri lagik...

*sejak ari tuh memam takut nek teksi...trutama teksi kaler merah putih...
*nota kaki persegi : syukur sgt hubungan kita kekal sampai dah jadik suami isteri..

5 comments:

  1. assalamualikum...sori lama tk kemari....sibuk main ps waks...gile ah org tksi tu..ade ke buat gitu....klu gua la...gaduh ttp gaduh...kalh lain cite....ade mde blh capai..koi cpai je...balun tang leher dia..br tahu dia nt...kn....syukur..hubungan kekal...=)

    ReplyDelete
  2. wes...lau dier jer tak per gak.ni kite ade.dah ar ade hindu..kam masuk METRo sok baru tau..dah ler kebetulan lak taun tu banyak kes mati pembuli jalan..ingat tak yang pembantu jurutera ke ape?y mati kena tibai tu..dekat dah dgn tmpat koi tuh...tak mo la..

    ReplyDelete
  3. lau iron bawak aweks pun takkan buat gitu kot..kot duk tibai sorang dua..lagik sorang pelahap aweks..huhuhu...sudih...jadik riwayat idup nnti..

    ReplyDelete
  4. she..mane gmbr alif masa ari raya..letakla..xsabo nk tgk

    ReplyDelete
  5. ale...aliff demam time raya..mak die skali raye kat umah jer

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)