Tuesday, January 10, 2012

Sup Punya Hal

Hero kami dua orang asek bergilir demam. Sebelum masuk tahun baru lagi demam. Demam batuk slema muntah...dan panas memam cecah 39c sengsorang. Omak pon turut sama demam, dah la asek bergilir kursus hujung tahun..dengant ak cukup tido kes kursus balik tak cukup rehat anak-anak lak tapi kurus tak jugak, heran ai  Dan Cikgu nak menunjukkan ke'abah'kasian die...suruh la isteri die ni rehat "Tak pe, abang masak sup khas untuk sayang dan anak-anak" Gitu ha ayat die..ai okes jela. Ai lagik shuke...pepagi die kua kata nak ke pasor. Kami anak branak tergolek tido lagi. Bangun matahari dah bersinar riang ria pemalas betul ai..muahahaha Cikgu duk sebok dapur, syuh syuh ai suh g mandi nanti makan, dah nak siap katanya.
Dah bersiap seme, bawak budak-budak nak minum pagi berat ni. Cikgu tengah duk makan2 daa...

"Ni abah buat spesel untuk mama dengan hero-hero abah"
"Abah acok ape?" Ini Aliff yang pelat ye...
"Abah masak sup spesel untuk Aliff..." sambil tunjuk mangkuk brisi nasi dengan sup die
"Yek....abah acok cup cicok"

Time tu jugak tengok Cikgu stop makan, lepas tu nampak tekak die kembang kembung..Sat-sat lepas tu piyuk kecik atas dapur tu dah hilang..

"Abah kua beli nasik kejap..."
Sian abang...hahaha..tak apa len kali cuba lagi. Dah cakap..goreng lagi mudah, nak gak wat sup. Sup belut ni makanan spesel time berpantang. Abah salu masak untuk anak2 pompuan die time pantang yang dah lepas 2minggu. Tapi sup die pedas lada hitam dgn halia la..yang Cikgu buat ni memang kureng la. Tapi ai slema teruk, tibai je. Hahaha...

2 comments:

  1. sup cicok ek....hahahhaha...

    belut buat paprik pun sedap

    ReplyDelete
  2. tula...dah kata buat goreng2 je..die tak nak.die syuh2 kita ke dalam suh baring2 dgn budak2...gasak la.hahaha

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)