Monday, November 23, 2009

aPa PEndaPAt AndA2?

tak pernah dengar mengenai mazhab Kristian yang 'mirip' Islam ini...amat menakutkan terutama bagi orang-orang yang tidak mendapat pedidikan Islam secara formal...mohon dijauhkan...

*gambar..mereka tgh solat tp menambah rukun yang biasa dari rukun solat kita (rukuk tp wat tnda salib)
**dapat dari tenet...hmmm
***banyak betul bnda bukan2 skrg ni...moga dijauhkan...sblm ni tak pernah pun dgr kan benda2 gini?

11 comments:

  1. owh..sori aishah..nak copy paste blog akak nih tak leh wat..tak tau nape.nak taip seme..lenguh maaa...
    diorang tengah solat tp ade tambah rukun2 solat kita..cth kat gambar tu,diorang rukuk tp tgn wat tnda salib...(pic mmg tak jelas)

    ReplyDelete
  2. ni smyg org gila ni.

    ntahape2 kn aok...jgn terkeliru kite ni sudohh....

    ReplyDelete
  3. isk...takutnya..
    klu iman x kuat..boleh terpesong nih..
    mintak dijauhkan..

    ReplyDelete
  4. tu kristian...ortodok punya style(kta emel tu la) ade puasa ade zakat ape...tp ade sikit beza dari kita...hm..tambah2 menakutkan diri,dunia dah akhir zaman
    pakcik : pernah jumpa sorang tu cakap dgn koi,Islam agama y mudah...ape2 penting niat..(bila koi tny nape kejap ngat solatnya)
    cik sapp : kdg bila ilmu tak cukup,tak tahu pun benda kita buat tu salah...tp zaman skrg..kurang ilmu bahaya..org lebey ilmu pun mencipta bahaya

    ReplyDelete
  5. satu teknik supaya huru hara...berbalah sesama rakyat

    ReplyDelete
  6. rasanya ni kat indon...kat sana sbb asimilasi kaum... so ada gak natijah (kesan buruknya)... contohnya cm kes ni laa... abih agama skali depa asimilasikan... tambah lak kat sana kristian pon guna nama Allah utk tuhan depa...

    p/s:malaysia ni hanya integrasi...walaupon ada usaha nak wat asimilasi...

    ReplyDelete
  7. gile ah.ruku' tp wat sign kristian.....beli buku care solat if sape yg sangat was2 dgn care smyg yg btul...ish.....

    ReplyDelete
  8. zeq2 : hmm...kurang memahami la
    syah : yup..dr mel tu mmg kata indon..harap jgn la ade kat sini...tak payah la asimilasi ker..air liur basi ke..msg2 ade cara masing2...tak payah campur2
    ami : betoi2...hahaha

    ReplyDelete
  9. errr... tambahan...

    kalo nak beli buku care solat... hati2 jugak... sbb dlm bab ibadah... especially yg fardhu ni... kena berguru... kena ada org ajar... sbb kalo kita belajar tgk buku sndiri2... maka tok guru yg ajar dia ialah syaitan... jgn lupa syaitan ni makhluk yg paling rapat dgn Allah dulu.. licik dlm mnyesatkan org.. lgpun bkn semua buku yg betul content dia... so hati2...

    aku cadangkan buku solat "formula solat sempurna" yg ditulis Ustaz Zaharuddin Abd. Rahman... pjelasn mudah dan tepat... rujuk www.zaharuddin.net

    p/s:ilmu mesti dicari... bknnya tunggu ternganga mharap disuapi... cari tanpa malu dan jemu... berkat Allah pasti diperoleh...

    ReplyDelete
  10. syah : ade tertengok kat board masjid kat sini...list name2 buku dgn pengarang yang geng2 karut2 tu la..tu la,nak beli buku pun takut2 daaa...ma sy kata amik buku fardu ain adik tu ha... :) al Quran pun dah ade yang sleweng...kalo org yang ilmu kureng2 cam saya ni sure kene tipu..huhuhuhu

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)