Tuesday, November 3, 2009

iNI ciTe sAYa dAN Die....

ini perbualan telefon...
tempat : dari blok B1 dan B2 (kolej KMPP)
masa : dah awal pagi daaa...pukul 1.15 minit
tarikh : 07 Mei (hari Wesak time tu..)

die : awak...maaf telefon awak malam2 n...tak per kan?
saya : awak dah telefon daa...takkan saya nak letak pulak
die : kalo awak ade kerja tak perla...letak la...saya kol awak len kali jer la
saya :laa...tak perla..kan dah kol dah...cakap jer la...awak nak cakap pe?
skip solan dah makan, makan pe, beli kat mane..bape hengget seme...kam jelik lak bunyi nyer..hahaha
saya : awak nak cakap ape sebenarnya? konun2 la taim ni kan
die : hmmm...saya...gini...hmmm
saya : ape die?
die : camni...saya takut awak marah...awak jgn marah ya?
saya : laa...nak marah ape lak...cakap la dulu...baru tahu marah ke tak...
die : saya takut awak marah jer....
saya : cakap jer la.... dah hangen dak sket time neh
die : hmm...gini..kawan2 saya kata kita ni bagusla jadik kawan...kira kita ni sesuai la jadik kawan
saya : so? dah paham dah...saje wat2 tak paham...siyes gedik
die : yerla...kita dah kawan darik sekolah kan...kawan plak kat sini...elok la kita ni kawan2 ape..kawan2 saya kata sesuai, tp lau lebih dari kawan2 pun bagus gak kawan saya cakap asek kawan2 die jer...huh!!!!
saya : maksud awak..nak declare la nih ya?
die : declare? ape tuh.....
saya : dalam hati...sabar jela mamat neh awak g carik kamus cek ape maksud declare tu...tak pun tanya kawan kawan awak tuh....

KLIK!!!! letak...kunun tak puas ati laaaa.... gedik tahap tapir dah hik hik hik...tak kose aiii

lepas jer sket...dalam 30menet lepas tuh...
die : awak awak...saya dah tny dah kawan2 saya...saya dah tau dah makna die...
saya : jadi? betul ke saya tny awak tadi...nak declare ke?
die : hmmm...nak.. nak gak...hmm...tp cam malu pulak...kena kata ai lab yu ke wak?ke camna?


hahahaha....sampai skrang still ingat kesah neh... lau cite kat anak2 pun sure tak ngaku mamat neh...huh!!!! but...so SWEEETTTT kan kan kan? sayang abang...

8 comments:

  1. ehehehehehe tuh laa sy ckp she. kmpp tempat kenangan manis kan? tmpt kenangan berputik chenta she ngan jijie. sy ngan..erm paham2 jeloh. hihiihi

    ReplyDelete
  2. alohai...hmmm...tempat duka ku...pernah g..tp sampai gate jer..tak cukup berani...air mate nitik jer kua..hmmm....

    ReplyDelete
  3. hahaa...mekasey....ceh ceh...tak tahan

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)