Monday, August 24, 2009

aPe laR...

KES 1
umo dalam 14 taun (taim ni kompom mmg chumel dan cute lagik) tengah syok2 bermalas2 kat umah jiran sbelah umah ajak g kedai, nak beli barang kata nyer...sebab tak mo mengeciwakan beliau..pergilah ke kedai depan simpang umah dengan jiran neh...die kata die akan belanja asam..okeh jerla (tak makan pun benda masam2 asam2 neh tp sebab die nak bagik amik jerla kan...rezeki jgn ditolak) asam ni warna merah terang cam lonjong2 sket dan besar(tak tau name ape) sesambil jalan balik lepas g kedai dgn kiran neh dengan syok nyer makan2 asam tuh..mulut dah memerah mak ngah dah..jalan balik tu ade dua tiga orang mamat dan pakcik2 yang tak mamat mane usha..dalam ati, tau la lawa kan..jangan la terteleng2 gitu kataku sambil riak mengusai diri sampai la ke rumah dengan prasaan riak masih kembang di hati

KES 2
umo skang dah 15tahun still maintain cun hua hua hua...lokasi kat umah...balik rumah penat beb lepas g kelas tambahan.dah la jalan kaki dari depan jalan besar masuk umah...tengok umah senyap silen jer...masuk dalam kat ruang tamu kedua ade adik 2orang bergolek2 malas2. tak kesahla..bukan nak cite pasal depa2 pom..cam besa, lau balik umah wajib buka saji...tgk ade hati lembu masak krutub (ni nama masakan yer..harap maklum) ape lagik,peberet tuh...makan ler dengan air suam segelas...sedap nyer....hmm...

KES 3
kat pejabat...time ni umo tak payah cakap la...tapi yang penting walopom kecutetan tu dah kureng tapi jelita ku bertambah..hahahaha (jangan marah...) dahaga betul la anak tekak ku...dah minum dah tadi tapi dahaga lagik...kebetulan ade air mineral sebelah lappy ni...mineral pom ok jerla...janji ilang dahaga...seteguk...

solan
apa persamaan cerita2 di atas? selain daripada kecomelan kekiutan kejelitaan ku ape smua tuh... tu memang lahiriah la kan...yer,persamaan die...same dengan entry kat bawah...huhuhu...ku lupa ku puasa...huuuuuuuuuu...adei...nak menunjukkan kalau awal posa penyakit tak berjangkit neh mmg selalu berlaku...huhuhuhuhu..percayalah..ku tak sengaja....ampommmm

7 comments:

  1. kak.
    tak percaya~~~~~~
    kamu saja2 kan?

    ReplyDelete
  2. ade pulak sesaje...lau sesaje batal lak puasa aishah...huhuhu...keturunan kot...

    ReplyDelete
  3. lembu masok krutub org raub weh??hahahha...ade org raub komen koi..ok2 koi folo aok yak....

    =)

    ReplyDelete
  4. weh rock...koi org temerloh la..cuma ade pangkat blkg...DURHAKA...wahahaha

    ReplyDelete
  5. org tloh ye..nape durhaka plk?>ce kabo ke koi?aok duk mana ni?

    lawo anok aok...comel....

    ReplyDelete
  6. durhaka ler lame tak balik kg nun...lupa diri dah kome ni..lawo yer anok koi..tgk ler mok aboh die

    ReplyDelete
  7. jemput bukak puasa di blog saya. =D

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)