Monday, August 24, 2009

hAdIah la KoNOn

cite ni dah lepas tapi nak share gak..adela satu pagi tu ku bangun dengan hepi-hepian nyer...tah kene ape pom tak tahu..tapi rase hepi ler sangat.nak kata kena santau si oked, bulan posa die kata die tak buat keje2 itam gitu..incik H sambung tido lepas subuh..ikut2kan nak gak sambung tido...tp sebab putera kecik buat 'kerja' kena la bangun basuh montot die tuh.macam besa, mama Aliff ni akan bagik budak kecik tu makan kismis tiap pagi dan petang..nak tajamkan minda kata orang tua2..eh ke orang2 tua...gitu lah kiranya...dan budak kecik ni dia akan makan2 biler die dah tanak die akan luah balik sambil buat muka comel tuh bawa kismis yang dah jadik kismis sira suap ke mulut mama die neh...dan mama nyer cam besa la rezeki tak tolak punyer.. jangan membazir..tak baik...amalan setan tuh!!!sambil makan2 kami anak branak pum lepak depan pintu umah tengok la pemandangan depan umah yang tak der ape mane tuh...dan tiba2 jiwa ku kacau..tak tau ape...jiwa yang tadik hepi2an rasa len macam jek..pe hal tak tau...ade orang nak meninggal ke?api dapur tak tutup ke?kata six sense ku..cheh..sambil hatiku meroyan2 tuh... incik H kua (baru bangun tido) 'sayang nak kluar ke bandar tak?beli barang nak masak tuk buka petang ni?' gulp gulp...bape kali liur ku telan...terus berlari ke singki kumur2...abang cuma pandang cam mamai jer...Aliff yang kira mama die nak main kejar2 same berlari...ches...suda ku tau nape hati ku meroyan tadi...chesss.......
p/s : tak sengaja tak pe tau.kira hadiah dari Allah la tu..ari pertama posa besa memang sengal gitu..hahaha

6 comments:

  1. haha she..besela tu kite dh bese mkn sama2 ngn anak..ari tu,aku minum susu dlm botol darwisy..nk rasa la elok lg tak..tibe2 dh lame2 br terpk..ishh ari ni pose la..tak sengaja nk wt cmne

    ReplyDelete
  2. hehe kiut laa she. kumur2 ekkk...so masak apa ari pertama posa??? ;)

    ReplyDelete
  3. i alwiz cute...hehehe...sahur ke bukak posa?hahahaha...banyak ni nak kena list nor

    ReplyDelete
  4. same la mito...ari nih je tak de lagik kejadian merasa susu anak tuh...wuuuu

    ReplyDelete
  5. muahaha...moral of da story..mak nye mdh chubby dsbbkn sllu mkn lbihan ank nye,,wahaha

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)