Thursday, August 20, 2009

moHon PenGerTian

dah berkali airmata ni berderai, mudah sangat empangan memecahkan benteng hanya kerana anak kecil itu. dah agak lama tak menangis sekuat ini...semenjak kahwin. dulu ratu air mata... pantang sikit mesti berseka....katalah manja, katalah lemah tak guna atau apapun..itu daku... dan betul kata mama, bila sudah bekeluarga...mutiara itu akan sukar menjelma...bahagia? biasa cuma...kerna hiudpku bukan dilimpahi mewah seperti Paris Hilton, bukan berkuasa seperti Obama, bukan cantik jelita digila seperti Fasha Sandha (please...i dun laik her) tapi kerana anak kecil yang ku lihat sengsara menahan sakit itu mudah benar mutiara ini jatuh kembali...meragut semua kegembiraan kebahagiaanku yang biasa cuma itu...

sudah seminggu putera begitu...makin teruk sebenarnya...ubat suaplah dari celah mana pun tak memberi makna, panasnya tetap membara...die tetap lemah...terkulai..tak ceria seperti biasa...putera bukan tak biasa demam tapi kali ini lain benar...biasa makan ubat dua kali pasti si kecik itu akan berlari, biasa selepas dua hari pasti keleteh dan hilai tawa memenuhi rumah kecil kami..kerana laur bias itu perempuan manja bergelar ibu ini cuak. dengan penyakit yang melata...mohon dijauhkan dari putera...mama rindu Aliff...mama rindu gelak tawa Aliff...mama rindu gigit2 Aliff...petang ini kami mencari lagi...mencari akan ada penawar bagi sakit Aliff...biar apapun...bilamana hospital pun tak memberi apa makna...

ada kakak berkata, mengelus hati ibuku mungkin...banyakkan doa. Allah cuma mahu menguji sebanyak mana cinta ibunya, seluas mana sayang ayah dan sesabar mana mereka sebelum di uji lagi bila anak dewasa dengan anugerah dari DIA...

benarkah?moga benarlah....YA ALLAH, bawalah semua itu pergi dari anakku...mungkin doa hamba Mu ini tak cukup...amalan hamba Mu ini pincang...sekiranya ini hukuman, jangan di uji begini...kerna hati ibu ini sudah mula bercanda duka andai putera tiada..nauzubillah...mohon sesiapa walaupun tidak kenal saya dan putera,doakan kesihatan putera...tolonglah....mama sudah tak berdaya.....

4 comments:

  1. amin ya allah
    sungguh tuhan sayangkan kakak dan dia menguji...
    semoga terbukti cinta kamu kak,
    pada anak,
    pada suami,
    dan pada tuhan yang memberi~

    ReplyDelete
  2. trima kasih aishah...hmmm...clueless..nak wat keje pom tada mud...

    ReplyDelete
  3. ishk...masa kat hspital diaorg ada wat full check up x?? skrg ni musim H1N1..kanak2 ni risiko tinggi..tapi aku doakan aliff takde pe2 le..hazim dulu demam berpanjangan gak, bagi ubat pun takde respons..then, tup tup naik campak..that's why le, tak respons pd ubat..campak rupanya..semggu lbh demam...HuuHuuHuu....

    ReplyDelete
  4. bukan campak shila...tak der pun.saya suspek campak gak sebab ingat hazim tu ler..smlm g private sebab nak avoid g spital krajaan(org sakit nak cek H1N1 ramai sgt..kot jgkit lak kat Aliff tak pasal) diorang seme tak nak wat. tola...sedih tul..so try cara kg..alhamdulillah nampak Aliff dah macam beransur dah..panas die tak derla cecah 40C dah malam2

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)