Monday, April 25, 2011

Aneeq 6 Bulan

si kacak mama sudah nam bulan..hoyeehhh!!!


suntik lewat untuk 6bulan,kes nye puan misi salah tulis tarikh..ade ke die buat appointment bulan Jun nanti.yang si mama lak, dah tahu nam bulan kena cucuk tapi take for granted tarikh tu...seb seb baik akak ngasuh tegur.baby Ana dengan baby Marissa dah g cucuk 6bulan, baby Aneeq belum cucuk. trima kasih kak..prihatin anak saya...saya ni kalut,salu lupa2...dah tue...huhuuu


-Aneeq dah makan makanan solid..ayam/ikan+carrot/sawi/brocoli+bubur nasik blender 200ml setiap hari

-susu pun dah bertambah kuat nyusu...hmm..gayanya nnti kene top up dgn susu tin jugakla

-melajunya sudah agak laju..kam kejap2 kat dalam bilik,kat dapur,dan bawah langsir suka main lgsir pintu bimbang kena pijak je

-pandai turun katil kadang2 la..selalunye fail!!

-dah ade bunyi2 nak sebut2 nama orang...sebut mama dulu yaa???

-mudah senyum...sangat maneeessss ini budak idung mancung la sangat

-dah pandai sepah2 barang...kalau sampai kat paeti harta karun abang die..siap laa!!!

-kalau minta makanan, kaki dua2 akan celapak celepuk.lau dah dapat makanan sebelah je bercelapak celepuk..lambat dapat makanan???hoh...siren kuat wooo

-sangat suka main diaper...ape la....


budak ni kalau die menerap jauh2 lepas tu tgk orang sebok2 kat belah sana nak keluar ke makan ke apa, die punya malas nak nerap balik mula la bukak siren..suh angkat.konon2 nak jimat tenaga la tu!!!

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)