Friday, April 1, 2011

DaRI kERaNa nAma pArt 2

lepas KWSP, cikgu ajak pergi JPN lak, kat bangunan gunasama tu. ai ikut jela..hati dah mati beb!!! rasa diri dah terbang ke mana daa...tangan yang konon2 gatal dah elok2 baik dah. dan dan sampai ke JPN tu, kua la solan bodo nak tanya cikgu pesal datang situ.

"
nak buat apa kat sini bang?"
rasanya ic die baru g tukar hari tu.

toleh kiri kanan kot ade awek-awek comel tak de pulak. kat kaunter seme awak-awak je..mustahil cikgu berkenan dengan awak-awak lak. kam jadik mr Y lak hahaha dan pakcik ni jarang nak puji se-jan ni,kalo puji sure ayat belakang die.."tapi tak leh lawan abang lagi la"

"nak buat sijil lahir aneeq.hilang"

eh eh..hilang??ai tengok pun belum penah dah hilang??camna leh hilang??bila abang tahu hilang plak tetiba nak buat lagi satu?? tp solan solan tu seme lekat kat trakea je, sebab cikgu dah mula buat muka serius. ni sure sebab tak nak dengar ai bebel.bia dia pepandai klentong nak cakap camna sijil lahir ilang,budak tu abru je umo 5bulan da hilang

ini cubaan cikgu nak mintak diskaun denda..jgn di layan dia kak!!!hahaha

tengah isi borang nak beki nama..hati dah berjerawat batu time ni

lepas cikgu duk nong-neng-nong-neng tu..baru prasan.nama ai dalam sijil lahir Aneeq seblum print baru,dia akan suh cek lain,tak sama.bukan name ai yang sepenuh dan sebetul.hoish...tu payah kalo name panjang hamek ni...y si cikgu dah asek bebel2

"tula..nama panjang ngat"

"sape suruh letak name panjang2"

"nama tu lain kali bagi mudah2 sket orang nak eja"

eesss..bengkek+panas je ati. ape lak kuasa makcik nak letak nama sendiri. kua2 bukan leh cakap pon..boley nangis je..kalo boleh cakap ada harapan kot nama santek sket dari skrg ni..NOR MARIMAR ke kan..hahaha apekah???bila dan sakit ati+bengkek+rasa malu mula la nak nanges..muka dah cengeng2 daa..dalam ati duk bebel2,sbb bukan ai yang isi borang sijil lahir tu.memang nak marah2 je kat kaunter tu.seb baik cikgu paham fiil is-one die ni.elok je kua dari JPN lepas akak kaunter tu kata tunggu surat rasmi bla bla ape,dia pujuk balik.janji yang tinggal janji esok nak belikan ABC yang konon sedap kat Raub ni huk aloh la... dalam keta.........

"sebenarnya abang yang silap isi nama sayang kat borang sijil lahir Aneeq tu..."

boley????

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)