Wednesday, July 1, 2009

tensen tolll...

ari ni memang ari sakit ati dan geram..rasa nyer ni tahap 4 bintang..eh eh, ke 3.5 ek?tak kesah la..tapi ku geram...bangun awal pagi lagi tatau kenapa tapi rasa geram yang amat..pepagi yang sejuk pom ku rasa panas hangat jer...rasa nyer abang pom terasa angin panas ku tu so die tak banyak cakap pom pagi tadi...anta Aliff ke sekolah die (ni je satu yang tak buat ku marah) terus ke pejabat..tgk jam dah pukul 7.42 dah..ah sudah..akan lewat lagik la aku gamok nyer...kua jer dari simpnag rumah tu..kete bersusun2..adeh adeh..ingatkan nape, eksiden ke, lori balak ke..rerupa nyer ade la sorang orang tu bawa keta cam die sorang bayar roadtax..tau la roadtax keta ku nak maut dah bulan ni tapi akan ku bayar la...bawak keta cam ape tah.dengan rasa tak sabar ku potong satu..ingat dah ok..ape ade lori pulak..dengan eksen ku potong lagi..lepas lori tu rasa lega..leh pecut lebey sket..lepas je bukit kecik tu..aloyai, ade lak mamat bawa keta cam nak makan angin ke hapa..aku mula la hangin..nak berchenta ke apa pakcik ni..tulun la. saya ni nak pegi kerja bukan nak g pasar..ati ku dah mendidih2 dah...lepas satu2..sebelom sampai kat pejabat bawah tu ade pekan sari,dah betambah masalah ku, jem depan tu...sampai pejabat lagi 4menet benda tu nak menyanyi2..nasib dan...tapi satu batang hidong pom orang len tak de g..so sesambil layan gerimis pagi, buka la tenet...dalam pukul 8.30 ade la yang menyerbu ke bilik tanya kenapa tak jawab tepon..gagau2 handbeg..sudah, hanpon dengan purse tertinggal,bawa hendbeg kosong je daku..huhuhu..dahi dah rasa cramp (boleh ke?) bintang2 mula melayang2..so dengan muka tak puas ati sebab kecuaian ku tinggal henpon die lewat (tak tulun punckad punya hal) ari ni setengah ari ku kena boikot oleh nyer.tnya benda die wat derk jer..adeiiii...dengan berpinar2 tu bosh tu plak datang bagi satu keping kertas bertulis..die minta urgent..huhuhu.. dengan separuh rela kena buat laporan tu..baru nak siap die anta lagik satu surat fax dari jabatan...nak urgent gak..fax pukul 11, nak kena hantar sebelum pukul 4 petang..rasa lebur otak ku..cam dadih jer..kalau leh mengalir kua dah lame ngalir kua dari lobang tlinga kot...gasak la..kena balik umah gak kejap.mane larat tak de purse dengan henpon..rasa cam pakai baju tapi tak pakai pakaian dalam lak..huhuhu...balik kejap jer (besa dan gak goyang2 kaki ke ape...sambung sampai rehat lunch) disebabkan keje urgent tu...ku gagahkan diri balik walaupun waktu rehat lagik 20 menet (dah la rumah jauhhhhh sangat ku rasa) nak balik tu ade plak keta mencabar keimanan ku yang dah la tak tebal mane dah...berbakul2 sampah sumpah(tapi still rate U tau sumpahan2 tu) kot mamat tu dapat...ade ke pulak bawa keta slow giler..kalah siput babi kena selsema babi (huh!!!) dah tu suka lak men brek2..baling signboard tuh baru tau..bile nak potong pandai lak mamat tu laju..lepas tu slow balik..hai..hangen haku...siap lambai2 lagik..eeee...memang kalau diri ni jenis mulut tak sekolah..memang dah kua dah kata2 kati2..ni naseb la mak bapak ajar aku elok tau tak..ingat muka tu hensem sangat boleh wat gitu?hey haluuu...boley blah...tak heran la,cam bagus sangat keta ngko tuh..kalau bawak BMW ke, keta gelek ke Bulldozer ke tak pa gak..heshh..hangin tull.. cam bagus...sesampai pejabat bile tok bilal mendendangkan lagu kat masjid kat bawah tu..paksa gak diri wat laporan Jabatan nak (ni pun satu..seme nak urgent..padahal unjuran persatuan belia tu dah kasik dah 2 minggu lepas, ni nak format lain la ape la pulak.ubah jerla) puasla ku sabarkan hati ku yang tahap sabar die dah setebal buku latihan 50m/s tu...lepas siap cincai cincaluk maklumat tu,rileks2 kejap..datang semula datuk bos tu dan berkata nak ke klinik bawa wife die sambil menambah 'laporan saya minta jangan lupa..saya nak guna malam nanti' dengan gaya kunun hensem..ape?malam nanti..jeng jeng jeng...mati2 ingat nak guna petang ni..adehhhhhhhhh........gamak nyer pedih ku tak abes2 lagik untuk ari ni........

2 comments:

Dah tulis?? Terima kasih :)