Wednesday, May 11, 2011

Mari Merancang

1) Constraptive pills
saya ni bukan nyer orang yang sangat disiplin memakan ubat.eh..bukan tak disiplin tak makan terus.bukan bukan...pil ni kan kena makan tetap pada masa die.lau TER lewat makan...haaa...siap la.kalo jenis sabar subur tu..memam lekat la.mak ai makan pil pon mmg akan lekat.cuma usia janin tu tak lama.so ma stop makan...sebab ma akta, gugur lagi sakit dari branak.dah la sedih...dan ai kam anak ma ai, so prevention is better tahn cure..ahhaha..sendiri lak kata sendiri subur.baru dua orang anak...

2) Implan / Depo
ni ubat cuck2 dan tanam2 dalam badan.benda sama cam pil tu cuma tak payah la korang risau nak kena makan timing2 ape. ai pakai cucuk 3x implan tak pernah. sebab tanya ramai doc yang saya tanya la die kata sama je.cuma implan lama sket dan ade doc y islamic sket die tak kasik implan, dah ala2 susuk katanya, pendapat die la kan. tp kesan die ya ALLAH...selama hayat ai mmg leh kira bape kali senggugut.kali ni die sakit memam lembu-lembu yu, siap dapat MC...2 mggu sakit period.lepas tu period tak stop sebulan weiii... ai ni period paling lama 7hari je dan sangat tetap hokei??? tambah lak migrain hari2..so lepas dah tamat tu..tak amik dah depo...tu yang lekat y kedua lepas tu..hahaha

3) IUD
ni jensi2 yang pesen2 masuk dalam..banyak jenis kan??ingat satu nama ni je ha,nasib la.misi dok paksa2 pakai benda alah ni, kata okei la ape al.gerun ai...benda duk akt dalam.dah la kita tak nampak. sure ade kata, hak ala...kuno la.die letak elok la, pakai kamera sumabt molek2 dalam lubang ajlan tu ha. tak kira, pakai kamera ke, CCTV ke..DSLR ke, benda tu kira bendasing dalam badan.len la dah tak da cara lain cam patah riuk kene letak besi tu lain la...tak mo tak mo.ade kes, mak sedara. bukan sorang tapi dua tau..pakai benda ni asek bleeding. sorang tu bleeding je ok la.sorang g beleding teruk ngat sampai rosak die nyer rahim tau.sekarang??dah kene buang rahim..oooo, tak mau. memam tu kes terpencil, tapi yerla..pensil pencil pon, katakan 1 : 1juta. kalo ngko yang bertuah, nak ke??? dan lepas bersalin si Kacak tu, misi tu dah cakap..rahim nor awak ni lembut, nak jahit pon kene hati2. so ai siap tny, lau pakai IUD ok ek???tak payah la dia kata..try pesen lain...

4) Kondom
alahai..ni cara merancang lelaki. jarang la lelaki nak pakai. bak kata cikgu, kondom ni..con-the-dome kira penipu untuk si kubah lelaki la..hahaha...so agak mara-bahaya okey.memam lau bab2 merancang ni...kena serah kat kita perempuan jela kot..aiseh, ngandung pon kita, sakit bersalin pon kita, nyusu pon kita???tak pe tak pe..pahala pahala...tetiba lak redha :p

dan sekarang ai guna ubat tradisional. MAKJUN ANGGUN BISTARI nama tak leh tahan kan??Kira nama tu alaf2 baru la...memula dengar memang ai gelop2...masuk ni dah jap..hmm...8botol MAB ai telan.kira dah 8bulan la.eh..kejap2..anak baru nak masuk 7bulan..hahah..ok ok..7botol = 7bulan consume benda ni. kira ni la cara pencangan y lama kekal dengan ai. tema die mudah je..MOLEK MUDAH MURAH haaa...kam pompuan suka tu???takat ni dengan ai rasi. side kick effect die takat ni cuma panas la. maik MAB ni kena minum banyak air. kalo ai tak minum sari 3l memam bibir akan pecah2, leher sakit sebab tonsil bengkak. rasa dia??rasa cam makjun la, ade manis2 pedar2 pedas gitu. yang bagus MAB ni salu wat kua angin, po-po pun mudah jeee...bagus kan???harap2nya ok la. eh kejap...ni entry ni bukan dibayar okeh,tak de orang suh pun,cuma nak share benda baik.nak tahu cara makan ape seme anda klik SINI mommy qaizer pon makan tau...eh qas, dah rasi ke???

2 comments:

  1. Nak kata rasi ke tidak.. Herm.. Tapi yeast tu masih ada lah. cuma tak seteruk dulu lahh.
    Body dah takda lembik macam dulu lah. Kdg2 aje. Sbb skrg baru pkai FIR corset, jadi mungkin healing crisis dari menda baru ni kot..

    ReplyDelete
  2. ooo...hokey hokey...hahaha...saya dulu pon amik masa nak rasi.kita besa amik chemi bila amik bnda alami ni..cheh..nak gak guna ayat alami, jadi badan tak slese sket la..eh,tak nak tambah qaizer kecik kah?? :P

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)