Friday, May 6, 2011

Fun-Fact Pasal Mokcik Ha

1) Jenis sangat mudah tido. Macam ada suis tau, asal petik trus dia leh tido. Paling kagum  boleh tido time baca paper. Bukan baca besa2 tau, dengan tangan pegang paper terangkat gitu, duduk bersandar kat kusi.orang tak tau sure ingat tengah baca paper.

2) Tak mudah geli. Tapi nak mudahkan geli mudah je...eh, apa jenis ayat daaa...hahaha...kata gini kat beliau "Cik Ha, saya gletek ya?" walopon anda tak mengletek ke mencocok ke mencokek wat-eve-name-of-tiger dia akan geli2 sendiri secara auto.hahaha...

3) Reseptor gelak lambat.kalo cite sal cite lucu2,jangan la harapkan beliau mengelak golek2 walopon kisah itu selucu lelucon skalipon. eh,ape makna lelucon itu?? cuba tunggu dalam sejam dua,haa...karam korang akan lihat beliau ketawa kekek2 sorang diri...baru memahami cerita.

4) Fokus yang melampau trutama tengah bawak keta. kalo jumpa beliau tengah drive, tok sah la angkat lampu ke hon ke apa...memam takkan di nampaknya.otak dah set, nak ke tempat tujuan sajo. Dan mudah ilang fokus kalo terlalu asek mengosip masa belaiu memandu. Akan ada lah cerita terlupa beli itu, terlupa amik anak ini dan segalanya walopon itu tujuan utama beliau keluar

5) Ni pon lucu..selalu menghon diri sendiri time drive. Bukan hon slow, ni hon bajet2 nak amarah. Lepas tu balik kecoh2 sape la menghonkan beliau.memula kami semua pelik2 gak..fem la sangat Mokcik Ha ni asek orang hon aja.Rupanya dia yang terhon diri sendiri. Boley???

6) Beliau mendapat lesen kereta lepas 6tahun kawen. So sebelum2 tu, beliau ke tempat kerja nek basikal di temerloh atau naik moto Honda secara haram di Besut

7) Owh,sangat pen-cinta petai. Orang makan nasik berulam petai. Nda ada! Beliau makan petai berulam nasi.Tak main sepapan dua ni...satu ikat trus untok satu pinggan nasi.

8) Jua sangat suka air soya. Di jaman kegemilangam-peminuman-air-soya-beliau, setiap hari purata 2kg air soya akan diminum. Tanpa kongsi!!! tapi tu dulu...

9) Suka menyanyi di dapur sebab itulah dapat suami tua..hahaha amponnnn!!!! besa lagu2 beliau akan alunkan lagu2 klasik dan  lulabi  kanak2

10) Dulu jaman muda2 sangat suka Chow Yuan Fatt choiii!!!seb baik tak kenan. Sekarang sangat gila tengok cite korea sanggup bangun malam2 lepas seme orang tido pasang DVD nak tengok cite..walopon nda ada anak2 beliau bermuka cina maupon korea ...muka bangla bangli banyak hahahaha....

ini gambar Mokcik Ha bersama gewam beliau selama 30tahun Pok Di Dadoh


Selamat Hari Ibu untuk Ma..
bukan hari ini je...
tapi untuk setiap hari-hari Ma....
semoga Ma sentiasa selamat di dunia dan akhirat.
Lom sayang Ma....

tunggu lom balik membawa konco2 yang bakal menyepah-sepahkan umah ma awal bulan nam nanti :)

2 comments:

  1. xpyh wt sepah...ingt geng sepah ke hape??
    pastu,cik missy cnfirm2 kna kmas umah ni nnt...

    ReplyDelete
  2. ale...ape g guna juru rawat.kira tu orang SINGGAH dan cik misi RAWAT la rumah tu..hahaha

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)