Friday, May 20, 2011

Ande dan Jerawat Ande..

pic credit gogel

A) Jerawat kat pipi
Biasa orang panggil jerawat pemanis.Tapi kalo dah cam gambar tu tak manis mana la kan.
orang banyak jerawat kat pipi ni besanya...
     - Suka Tongkat Pipi Dengan Tangan tangan kotor2 letak lak kat muka minyak2
     - Pakai Tudung Malas Basuh ini untuk pompuan ya..jenis yang suka pakai tudung ulang2 tak basuh. Kadang tu kat tepi tu dah bertukar ikut kaler foundation muka. Yerla,muka tacap lebey,tudung la jadi mangsa. Bila dah kotor kuman kumin ku2 pun same la naik

B) Jerawat Kat Hidung
Mase kecik2 orang kat kampung selalu sebut 'cema peluh' mean hasil dari kecemaran peluh anda. Hahaha..abes la ayat.  Orang ni besa aktif, ini biasa la, sebab berpeluh kan. Kadang tangan tu gatai, suka la nak petik2 hidung cam la hidung tu leh tercabut.

C) Jerawat Atas Da'i
Ni jerawat pemikir...kononnnn!!!!Orang gini jenis...
     - Berangan kuat  ' tu duk berangan ke pakwe la tu!!!' ingat lagi ayat sentap ma kalo ngadu jerawat pasir banyak atas dahi. Hahaha...
     - Rajin Solat ini teori tak-guna-idop-pakai hahaha adik la ni..besa orang rajin sembahyang kan ade lekuk itam. ni lebey-tak-dan-nak-kurang la...jenis rajin solat atas sejadah kotor. tah hape2 teori ni

D) Jerawat Kat Dagu
Yang ni teori lagik hampeh...jangan tak ngaku sape bagik teori ni Orang yang ade jerawat kat dagu ni jenis 
     - Suka Makan tapi malas/tak cuci mulut dengan bersih hampeh toll!mase muda riang ria dulu salu kene hak ni..sakit ati.tau la ai suka mamam...basuh mulut pon nak lekas je
    - Tidur Yang Tidak Fresh ini maksudnya orang yang tidur salu kua ayaq liuq basi...hahahaha...sape sape???

So ade betulkah teori2 kami ni???kalo betul ngaku2 la..leh wat kajian lebey..mane tau layak dapat hadiah Nobel... bek la beli novel je berangan la yuuu


1 comment:

  1. Hahahha.. bagus entry nih!! Haku x da jerawat kira guanner? Pembersih kah? Miahahhahaha

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)