Saturday, May 28, 2011

Fun-Fact Cikgu Azizi

*hujung bulan ini akan banyak entry dan fakta2 memuja muji pramusaji laki sendiri. sape rasa tak tahan hati,sila pergi. ini entry kira countdown untuk any-best-hari kami.Sekiam...hahaha

1) Payah Sakit
Agak tahan lasak pakcik ni...selama kenal dia dah belas2 tahun leh kira bape kali die demam. kalo sepanjang  kawen ni die demam baru 2 kali.tu pun demam slema je kalo kita tu besa jela..manja???memam lebey2 laaa...

2) Anak Mak
Ya..pakcik ni anak mak. sampai sekarang pon die masih anak mak walopn mak dah tak de.hmm...dulu mase arwah ada,balik kampung dia akan baring2 golek2 tepi mak, bawah ketiak mak sayang tau abang rindu mak hmmm...

3) Tak Ada Hobi
tak tau la nak kata pe, kalo tanya sal hobi memam die tak da. Tak punya interest cam kita2 ni..hmm..kejap cuba piki. haah..memang tak de...hahaha...sian abang

4) Rambut
Kalo bab rambut ade dua benda...satu,kalo potong rambut memam gitu la gaya die.tak pernah la die nak buat spike ke, belah tengah ke ape ke.memam style sikat gitu laa....dari kecik kenal sampai beso. Kedua, tak leh tak de minyak rambut. rambut die tebal, bila tak di minyak, akan trasnform jadi geng2 Alleycat.haha

5) Suratkhabar
pakcik ni kalo dah baca paper...jangan la. agaknya lau bukit rumah dato' tu runtuh pon die bukan dengar apa kot. memang cam duk kat planet lain dah...sakit ati???dah kalis daaa....

6) Suka Mandi
Sangat la suka mandi. Sebab dia akan mandi tiap kali nak solat, seboleh-bolehnya.Ya bagus. Tapi yang tak bagus, contoh. Katakan kami nak berjimba2 ke kiil. Dia dah siap dah apa. Besa la dah ade anak dua ni lambat la sket makcik.Elok kita siap nak naik keta "eh,abang rimas la...nak pergi mandi lagi skali" boley???padahal  die bukan wat apa..tunggu bawah kipas,tgk tivi,tunggu pun paling lama 10menet je..seb baik mandi kejap je.Kalo jenis2 bersiram tak tau laaaa....

7) Lama Kat Tandas
Tadi pasal suka mandi kan...ni bukan suka poo-poo tau...tapi kalo dah masuk tandas tu punya la lama,trumata pagi..umah makcik dah la tandas dengan bilir air sekali, satu je plak tuh. Esok anak2 dah besar tak tau la gane gaya nyer

8) Jenis Tak Naik Badan
Makan la banyak mana, banyak kali ke...makan malam ke..makan trus membuta ke..memang tak naik badan die. Dah la mudah turun lak tu, sakit toiii...kene tinggal sminggu g kursus masa anak sorang dulu pon die leh hilang 5kg...jeles tol makcik

9) Tulisan Doktor
Hahahahahaha..abang tak baca mana blog sayang kan??bagussss.....ni memang tak leh di ubah. Ingat lagi ayah tegur die
"G..mung nulis anok murid mung pehe ko dop tulise mung??" Hahahaha...abang memang secara tulisannya layak jadi dokter..hahaha

10) Tak Romantik
Haiyaaa....nampak die cam mamat jiwang, dalam ati ade taman kan...maaf jela. Kalo ade cam romantik2 sket mase mula2 kapel..tu pon cam pelik je...tak jadik romatik die tu,sure nampak comel kalakar je..hahaha

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)