Friday, August 27, 2010

OwwHh..nAsIk DaGAnG


dipagi yang tidak seberape nak bute, cam besa la bukak la blog mommy Qas ni, pepagi dah ade nasik dagang owh, mai pebret ktelah nak kate pe, sangat ler shuke nasik dagang ni. dari kecik mmg salu makan. mase duk kat besut ade satu kedai dekat stesen minyak shell tak silap stesen kecik je bawah pokok besar, kedai kecik je..nasi dagang die masya ALLAH..marbeles!!!! itu cite 20taun y lalu..tp kesedapannye still berkekalan dalam tekak-otak-tunas manja rasa ku..
sekarang ni aim ku adelah my mum nasik dagang..sedap sangat.lebih kurang cam kat atas la kot nasi my mum punya tp die len sket la.. trimas google..pinjam pic yer nasik dagang ma semestinya beras dagang sori, ai tak makan beras pulut campur beras wahtever tu eh???gedik hahaha kuah ikan die cam kuah sardin, bukan kari besa gitu..die pekat dan kaler nyer merah ade tomato puri kot dan sambal die bukan sambal kelapa gitu..mmg nampak campuran ikan bawang ape yang di kisar halusss... aduhai!!!tak tahan besa sekor ikan tenggiri tu mmg skejap jerla.. acar cam besa jerla..acar mentah dan ade kari ayam same bagi yang tak makan ikan cam my sibling tuh!!! adik2 kurang makan ikan
ma..ni kak long dah puji ma banyak dah ni..tau ma tak leh nak reply pe, cuma leh tgk je dari blog ni..harap ma paham2 jela eh??hehehe...kira aci la..taun sudah2 ma buat kak long tgh pantang...telan liur jela...taun ni ma buat eh eh??dun wori..bajet kak long suppport..ma masak je..hehehe..aci dop?? bertuah nyer anak
*aduhai..cam tringin lak makan nasi dagang beras dagang ni..mane nak carik raub ni

2 comments:

  1. Oh, sedap weyh! Putrajaya ni susah nak cari!!

    Ada 1 restoren, dr arah KT nak ke Kelatan (ikut jalan pantai), nasi kerabu sedap.. Dia bakar kat situ jugak ayam bakar / daging bakar etc.

    Memang penuh pagi2 kalo kebetulan lalu situ (kalo nak ke kelantan ikut jalan pantai dulu2 laa)

    T'ganu makan masih murah kan?

    ReplyDelete
  2. same je dgn raub ni..dah la barang mahal wehh sini...mane ade bnda sedap sini???tahan jela kan..

    mane tau ke KT tu ade nasi krabu sedap???snggup eh g sane beli??macam abah saya le..tak eksah jauh,janji sedap..hahahatrganu masih murah??mgkin la..tgk kedai dan tmpat..juga org y jual..tp mmg kalo bnding dgn kelantan..jauh laaa...hahahaha

    koi y menderhaka..hahaha

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)