Wednesday, August 11, 2010

kU SeDeY...

petang semalam pergi KKIA Raub...ade temujanji..eh tak..janji dan temu patutnya dengan doc..pasal sebelum ni my placenta is previa..hahaa..tah hape2 ayat. jadi janji temu dgn doc adelah bagik melihat samada plasenta previa itu masih previa or not.. fyi my uri tu dalah tahap 3,menutupi lubang rahim disebabkan kurang maklumat dan doc y kureng pengalaman mase scan ari tu, so ketakutan akan uri duk bawah ni membuatkan ai salu ler ke kenek swasta untuk scan leh kata sbulan skali.. alhamdulillah, awal bulan Ogos scan, uri dah naik sepenuhnya.

hmm... long sigh!!! baru pasan ade bnda lain..my baby now in breech position!!! siyes slama g scan tak pernah nak piki pasal tu sbb asek piki hal uri tu je..tp ni doc KKIA Raub dah sahkan. dan mula la die dok telek2 perut guna alat pen'scan' tuh..yer, baru 29w tp tetap menakutkan... doc kali ni bkn doc yang scan kata plasenta previa tuh kata..doc ni bagus

''Insya ALLAH kemungkinan baby awak akan berpusing dan brada di kedudukan normal balik..masih ade lagi banyak minggu. kita akan scan lagi 36w nnti.banyakkanlah berdoa..walaupun baby awak agak besar untuk umo dia..insya ALLAH''

ape lagik solan bertubi2 la ku tny kalo doc y lepas senang je die jawab, saya tak nak komen apa2 cheisss..bnda yang tidak tahu itu menakutkan okeh??? doc ni jawab tenang je. mase nak kua dari bilik doc, rasa panas muka,tetiba berpeluh2. siyes...tak shuke!!! dalam keadaan kelam kelibut jiwaku kaco tu...ade lak sorang mamat ni posing baik punye kat kusi menunggu tu, dengan senyuman menawan. lagi la rasa nak meleleh ayaq mata.. besa kande tak teman pun g kenek, ari tu tetiba die datang nak wat surprise.. so nak minta pendapat sape2 yang ade pangalaman or pro sal benda ni...sbb saya percaya,kurang ilmu membuatkan kita takut kpd sesuatu

*selain berat baby lebih dari berat septtnya umo die, kepala die pun besar..haduuu!!! nape tak ikut abah awak sayang...pale geng2 mama memang besar2
**smoga sayang akan duduk balik ke tempat asal nnti ya???

2 comments:

  1. hmm...walopun dah ramai anak pakcik...placenta previa dan breech position pun xtau...keh3.tp dah tau dah. everyday, suh suami bacakan yasin sambil pgg perut mak dia utk baby...Allah maha Kuasa. Ada sorg aji penah ajaq

    ReplyDelete
  2. ye ker park chick??trima kasih... :)

    saya pun tgh amalkan mane2 petua yang org ajar..sujud lame2 mase sujud las(tp besa payah sket perut dah besar..rasa nak pitam), baca ayat al-hashr(kalo tak silap) ayat 1-24, surah Qursi 40x hembus kat air wat minum(otw buat)
    tambah lagik satu...insya ALLAH akan sy buat

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)