Monday, August 2, 2010

haUCHHhhh...

seme bnda rasanya menyakitkan sekarang...tah la..rasa nye la, kalo boleh hari2 mau nangis je..masalah problem banyak laaa.....meh kite senaraikan..kot ade yang bleh tolong ke kan kan kan???

1) keta
yer..dua bradik keta ni banyak lak problem bulan ni..tau2 je makcik ni ade duit lebih sket hasil keje teruk bulan lepas..ces!! baru igt nak beli brg baby baru ni memula roadtax, dua bijik dah makan 2k daa..lepas tu mula la muffler ekzos kenari ku hilang diambil orang, getah atap adik drive ari tu tercabut kena ganti, kena sebis pulak...hadooo...yang si sentra lak die nyer cip untuk auto buka pintu nak kena tukar, lepas tu satu die penyakit yang tak reti nak sebut..abes gak dalam 1.5k daa

2) saman
kite stat denagn moto cik abang..owh,name die Bobo ok.. cam nama anjing je..hahaha..Bobo pun sakit2 sengal2 sket, kene serbis..tak pela..die jarang sakit..lepas tu nak baru roadtax Bobo kena block, pasal pe???ade saman...ya Rabbi, saman parking taun 2004. jaman tok ku tonggek org kampung kata..yang pelik taun lepas mase cek dalam tenet tak de lak kena ape..si Ken ni name keta ku pun same.saman taun 2007, dua lak tu..haduuuu!!!siyes kalo taun lepas tau dah bayar awal tau...sbb ade cek taun lepas nyer tak delak die listkan saman tu..mentang2 je nak duit yer???korek abes salah silap orang..yang si Sen ni pun baru kena saman dua ari lepas..salah parking.yang aneh bin pelik bin anjaib nyer..mase tu ade org tunggu dalam keta..ade cik abg dgn Aliff sebab nak stop kejap je ai g bank,tunai cek pejabat skali ade la keta pak polisi datang trus letak saman tu..kira tulis siap2 atas keta lepas tu letak je kat cermin...halooo..tak nampak ke org dalam tu??kalo cermin tinted ala2 bollywood.com lain la..sakit tol atiiii

3) badan sakit2
badan mmmg salu sakit stat dari peknen.atas ke-prihatinan-yang-amat-sangat cik abang anta g ngurut..skali, hempeh!!makin sakit tau tak..dah betul2 cam org tua dah..kalo berdiri payah nak duduk.kalo dah duduk tak yah harap nak bangun kat situla sampai kena paksa bangun hahaha... tido pun sakit..tak eksah la style ape pun tido..Aliff lak asek buli mama die je.mentang2 mama die tak leh nak elak, kita lah jadi bahan gurau kasar die tu..minggu lepas tepi bibir pecah ditumbuk Aliff..sabar jela...

4) program tak abes g
yup, ade 3 lagi program kena jalan..asek2 tunda jee...sakit tol ati..tolong la!!!!!!!!!!nak siapkan program sblm amik cuti bersalin kalo bleh..tp tu ar...nape orang Raub ni payah ngat nakbagik kerjasama...kelas komputer orang ajar free tak nak...ade sijil makan ape g...haduuuu!!!!

2 comments:

  1. mana pergi lagu dalam blog ni? baru perasan

    ReplyDelete
  2. hahaha..dah lama buang la oked..ade orang komen..bia la..buang la..memula janggal gak..ni okeh la plak

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)