Monday, June 15, 2009

Satu Cerita Kisah Cinta

cam bes a pulak tauk entry ku ney..muahahaha..gelak sket..Satu Cerita Kisah Cinta camtu die punya karer sebab besa orang akan link kan cinta-love dengan hati..so warne glemer die merah or pink karer la..chite ney bukan kisah idup ku...tada tada...tak kene mengena dengan diri ku yang masih hidup dan belom mati ney...hinks hinsk(sesak napas jap...) tapi ade la kait ngait dengan abang berlesen ku...sebab menurut incik suami ku..die kenal baik dengan tuttt!!!! (watak utama cherito ney.. name dirahsiakan) well...let the story mory begins...once upon a time...in a far faraway kampung ade le tinggal sepasang somi isteri yang de beri loving moving kapel gitu..si suami menurut kata incik suami, seorang peniaga ikan kat kampung tu yang agak berjaya...mereka tinggal berdua je kot..sebab tak dapek den nak buat penyelidikan samade mereka tu ade anak ke tak...menurut incik beliau tu, kemana2 mereka berdua je...memang da hepi kapel la...dan, one fineday, dah takdir ALLAH MAHA ESA nak duga umat2 nyer, dieksidenkanla pasangan bahagia ni di jalanraya. si suami yang memandu motor di laporkan melambung dari motor begitu juga isteri tercinta nyer..dilanggar kereta..dan di sinilah semua bermula, bilamana si isteri meningalkan dunia fana ni menemui peCIPTAnya...dek kerana cinta nyer kepada isteri, si suami mula sasau..abang kata asyik pergi kubur isteri, cakap2 sendiri...dan kerana tak tahan sedih itu die mula berjinak2 diri dengan dadah...dari seorang yang jimat cermat harta yang banyak tu menipis dan sekarang lau leh..bia la ku istihar kan si suami ni seorang yang dah bankrap..rumah tergadai tanah terjual...kerana jinak nyer die dengan dadah tu dek nak hilangkan sedih kehilangan isteri tercinta...dan sekarang si suami still alive merayau2 cakap2 sendiri sambil tersenyum bahagia kekadang...mungkin dengan si isteri yang still hidup dalam angan die tu...dan he only maybe will live happy forever and ever (selagi dia tak meninggal la)
kuat nyer penangan CINTA...merubah seorang lelaki sebegitu rupa...dan benda ni gak jadik argumentku dengan incik suami, kenapa die nak merosakkan diri begitu kerana CINTA yang dah tiada. balas incik suami, jangan dicabar CINTA seorang suami kepada isterinya...buat aku terdiam (sempat lagi die menambah, orang kampung ney memang setia...ces!!!!) pendapat ku, betul kata incik suami tapi sampai merosakkan diri...itu bukan caranya..dan, kalau si isteri masih hidup dia mesti tak nak si suami begitu...mungkin lelaki ni ideologi diorang satu je..(tapi kadang ade gak yang jadik dua tiga empat..huh!) matlamat hidup lau dah tetap tu satu tu jer kot...tapi bagi ku ade sebab lain untuk kita teruskan hidup...sape kita untuk musnahkan hidup kita dan membuat orang lain turut same sedih dan rosak...mungkin ni kata2 dari seorang wanita yang tak rasa ape si suami tu rasa..hmmm...saje tak nak wat cite ni saddy2....hmm...moga arwah dicucuri rahmatNYA...aminn....

2 comments:

  1. xpatut mcm tu..CINTA pada ALLAH yg kekal abadi.

    ReplyDelete
  2. nak wat camne...lelaki ni agak xtreme...diorang tak sekuat kita tak setabah kita

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)