Monday, June 15, 2009

hati ku terbang...

Assalamualaikum....
rasa dah lame tak bagik salam...ke tak pernah hehehe...pelik lak bile tak buat benda yang dulu besa buat tiap kali...well, ari ni senin third week of june...rasa 'de moody monday' tu macam tak de jer ari ni kos maybe sebab dah bercuti semenggu sebelum ni tapi still ade something bother me...tapi cos bosh pergi kursus n ade program minggu depan so jap lagik stat wat keje la.dan dah lame tak jenguk benda alah ni so jenguk la kejap before wat keje2 len...so start to the very pagi of my life today...ari ney sudah bersiap awal sket...sebab banyak keje rumah dah disiapkan semalam so tak teruk sangat kena wat ari ni...thanx tu abang yang bagi sambung tido dalam 30 menet g pagi tadi..hahaha... kena stat life awal sket pagi ney sebab takut terlewat jer...besa la dah cuti smenggu dan abang lak dah 2 minggu cuti sekolah...kot2 liat sket kan...wel tis is about my little prince actually.. semalam lepas siap keje umah (besa la lau balik kampung barang2 besa kami lambak kan je dalam bilik dulu tak kira la laundry ke ape ke...so dua hari kami amik nak setel seme tu) pergi la melawat2 umah pengasuh Aliff tu...sambil membawa buah tangan yang bukan buah tu...saje la beli jiwa orang kata...lepas tanya kabar dan cok cek cok cek sket, akak tu minta bawakan buai Aliff...so pagi2 tadi abang dah masukan buai Aliff dalam keta ku...(sayang keta die...takut calar hehehe...) dengan barang banyak giler tus..Aliff kene dop kat riba...suka sangatla dier dop kat riba...lau letak kat tepi mula la bebel die tu memanjang je (abah kata macam mama suka bebel...hahaha) sampai umah pengasuh tu agak terkejut...cam bukan umah die je...dah macam nursery lak...dah la badan paneh sket papagi wat keje angkat2 ni...bile sampei je tgk rumah tu dah transform... dari umah jadik ala-ala mini bas warna pink tu tak pun tin sardin yang ade pintu dengan tingkap jela beza nyer...dengan sepah riuh bunyi budak nangis ape ke benda tah la...hati ku dihambat pilu.. time tu tak nak je lepaskan Aliff....besa lau anta Aliff akak tu akan pegang layan Aliff kejapsebelum letak ke abwah ke apa ke.. skang ni...die terus letak je Aliff atas toto tengah rumah tu...dan Aliff macam tau2 je keadaan diri...ngengsot tepi dinding...dan mama Aliff ape g,angkat barang cepat2 (sebab tak nak air mata tunpah) aku berdoa, walaupun dah bertambah lagi budak dalam umah tu, jangan la Aliff terabai...Aliff cuma duduk tepi dinding tu...tengok budak2 lain...(sambil pegang bola) aku masuk rumah tu kejap..peluk Aliff kemas2 supaya dia faham keadaan tu walopom kecik g diri die tuh..dan moga die tabah..ku cium berkali2 pipi dan dahi die..pilu sangat... tersayat seyet hati ku...Aliff pandang sendu je...bile sedar masa tak banyak dah, nak kene kejar ke opis lak, ade tangan mongel pegang hujung tudung ku macam tak bagi mama die ni pergi...hmmm...dengan separuh rela terpaksa melepaskan budak kecik kesayangan ku itu....Aliff cuma memandang tanpa berkelip...dan saat ni pom hati ni terbang lagi... mengingatkan Aliff...teringat pandangan mata die tu...benda ni lah kot yang menggangu hati ku ini...ya Allah, cepatlah petang...nak cepat2 pulang...hmmm

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)