Tuesday, June 2, 2009

D oPening oF June...

takat ney..macam tada ape dah program besor2 bulan jun ney...ade tu ade tapi sebab duit tak masuk g so leh ler wat dunno...kalo ade pom pasalnak carik peserta jer untuk karnival kecergasan senamrobik n kursus rancangan perniagaan (ade sesape berminat ke) tengah bulam ni.but the best part is...bulan ney bulan kite balik kampung...muahahahaha...kepada sesape yang dop kat kampung tada ape la...bagiku yang dah lamer gileresss rasenyer tak balik kampong (raye cine last balik umah) shuka sangat hatiku...tak sabar tunggu hujung mhenggu ney...da da da...balik kampung...yay!!!cuti ku ade g 30 ari...amik 5 hari cuti baik kampung ney ade g 25 hari...tak pe tak pe...kam lau rasa dah surut cuti tuh, buat OT nanti ganti dengan cuti...tak payah amik duwet..kam kam kam...dan rerasenyer a...pejabat ku setat June ni asyik dilawat ulo jer...ni dah empat ekor dah jumpa...anak jela...(tapi kecoh gile pejabat ney) mengikut kata pakar2 ulo a.k.a tok guru(yang tak berapa nak pakar tu..thihihi) ulo tuh anak ulo sawo batik..kemungkinan beliau dilahirkan (lahair ke..kompius2..) di bawah tngga pejabat ney.pasai pa..pejabat ney ari tu renovation dah lebey 7bulan tada manusia duduk...so mungkin disebabkan itu maka beliau menyewa plot tu untuk memulakan hidup baru beliau dan anak2 beliau...yang jumpa tu memang beso kelingking jer.. but lau dah anak kua sampai 4 eko...tiap kali geng2 snake buster membuster ulo2 tu...kot terkluar la plak mami nyer..kam ke haru biru...dah ler tiap kali jumpa kat tandas...akak kerani sini dah fobia dah nak g tandas (elok je sebelum kejadian beliau keluar tu diriku g tandas...tada ingat tak pe la..lau ingat terkujat gak kot..) apepom..dah dihantar geng snake buster ke bandar beli belerang sebagai salah satu cara nak jauhkan ular tuh.. (tah bile nak wat gotong royong...asyik gontang ganting jer kami2 ney)...so nak perkenalkan kat tepi ni adelah ahli2 d' snake buster a.k.a snake plate KFC punya geng...hahaha(jangan marah..ini geng suka makan KFC) beliau berdua ne...(ehem..perkenalkan seket) yang belah kiri pegang ulor tu juruteknik kitorang kat kompleks ney..nama die Syahid a.k.a white..die ni bujang g tapi not available doh(muka cam tak rela sebab kena pegang incik beliau kot)..yang pegang batang nyapu tu name die Farees a.k.a black..pom bujang but leh jer nak wat2 available..huhuhu...gitu...dan yang tgh kecik tu adalah beliau..ikut kata tok guru (tada dalam gambar sebab tok guru geli ulo..keis keis keis..apokah sugus) ni anak die yang nak2 bongsu dari 100 adik badik...so kepada sesape yang nak berkenalan ke nak amik diorang ni jadik pest kontrol ke pestiside ke...sile2 lah hubungi saya yer..hehe


No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)