Wednesday, June 17, 2009

Mehla Kenal Kluarga Saya

Assalamualaikum....salam buat semua....ari ni ape kate kite berkenalan dengan ahli kluarga saya....memula kita kenal ahli kluarga asas kami dulu then baru berkembang2...lau ade gambar nanti kite tempeks ler...hehehehe...so lau sape2 nak bekenalan leh la anta surat ke ape nanti yer...

Budak kecik yang duduk gaya tak hengat dunia ni..hehehe.. nama die Muhammad Aliff lahir 13 Sept 2008 secara normal ke dunia ni di Kota Bharu...sekarang dah 9 bulan dah...fiil die kuat merajuk dan senang nak dipujuk (cam tahu je prangai sape tu..) dan hobi die mengemas rumah yang sudah sedia terkemas, suka mandi (ni ikut sape la ni..) dan membebel (ni pom lagi satu cam kenal je peel nyer...)







Jejaki yang tak berapa nak hensem ni (hav been taken already yoo...) sebelum ni la, dah dijaga orang ni hensem sket..adalah incik suami dan ayah asli dan tulen kepada budak kecik kat atas nuh...nama die Mohd Azizi. kerja nyer ngajo budak2 kecik yang berumur 7-12 tahun jer...hobi beliau suka menonton Discovery Channel berulang2 kali (sape peel cam Astro tu) dengar lagu dikir barat dan membaca majalah kereta sambil membebel pasal kereta idaman yang beliau akan beli (takat ni dah dalam 15 bijik keta beliau beli...tapi tak tahu mane pergi semenyer...) passion sangat pada due buah keta beliau iaitu Nissan dan Honda (EX5 kueh3..)


So sekarang jom kenal dengan ahli keluarga besar2an kami lak...

Bermula dengan Incik Mohd Rosdi a.k.a tok abah yang mana dalam gambar ni plg kiri pakai kopiah.beliau seorang yang amat pemalu lau bab amik gambar (oho..suda ku tau dari sape prangai pemalu ku itu...ececeh..) bekerja sebagai husband housewife sepenuh masa dengan sorang client (mamat kecik belah kanan)beliau ni amat berminat dengan moto2 Honda lame2 dan basikal tua..koleksi kata nyer..buah hati beliau seorang yang hitam berkilat yang tinggal di bawah garaj nun dimana akan dipolish tiap2 pagi dan petang. Bagus hobi tu...




Ini is'one' kepada incik di atas. Puan Siti Zaleha seorang staff TNB untuk 30 taun dah kot...dan juga mama kepada saya dan semilan lagik my sibling...gambar ni tak lawa sebab tukang amik gambar pun tangan tah hape2...disamping masa ni puan mama ni bertugas secara sepenuh masa memasak (achik shuka sangat...) so muka agak ketat sket..hehe...sowi ma..puan mama sesangat shuka memasak...paling die suka kalau anak2 die makan secara buruk lantak (makan banyak ler tu..) lagik semangat die nak masak...jangan tak caye ni pemain netball dan ping pong sampai tahap negeri dolu2 ney..tapi sekarang lebih senang menceburkan diri secara profesional dalam sukan lari dalam guni...chewah..

Ini plak anak dara kedua puan mama (sebab anak mak die neh..) merangkap adik ku ler skang keje kat Kelana Jaya..kot..hehehe... dah bertunang dah die ni..tapi tah biler nak kawen tah...ari tu orang bertunang die sebok same, time tny nak kawen garu pale..dok sebok manjang dengan keta (ni menurun prangai incik abah la kot..haha) Apis ni memang tak leh ditoleran tahap kebanggaandirian dan kesengalannyer. so kepada sesape tu...sabar2 jerla..memang dah die gitu sejak azali lagik... tah mane dapat prangai tu pom tak tau..gambar ni pom sebab die perasan hensem di'bontot' ke henpon semua adik bradik nyer...aduilaaa...

ni muka ala2 makan budak ni name manje die Mek Nor. nama glemer die Ika, Tikah dan sewaktu dengannyer. anak jati Kelantan tapi kecek slang Trenganu pah tu... dop makang ikang pulok(konpius kejap..) dipercayai ini disebabkan oleh bakal beliau orang Ganu...so bahase beliau pong kire ganu jugok...hok ni chekgu jugok ney...bekeng kemain...dok rumoh panggil die guru besar...hahaha...moto hidup die, duit kamu duit ku...duit ku tetap duit ku...hahaha..kalau die bercakap kalah speaker masjid tepi umah tu.. hehehe..tapi hati baik maa...suka masak gak ney...tapi untuk die sorang jerla..hahaha (gelak lagi...)

Ini miss misi nama i.c die Tiah (sape rasa2 sakit nak M.C leh la jumpa die untuk tambah sakit) name manje die mek yah..sangat suka amik gambo terteleng gitu tak pun buat muka kunun emo (pasan lawa la tu kot..) die ni memang tak leh nampak kemera dan sekarang gile dengan internet..dalam adik badik sora die paling thomel...cam chipmunk gitu..hahaha..ni anak puan mama yang paling rajin (die allrounder punya tugas) dan paling payah marah...paling marah pom nangis je kot..ye ke? cita2 terbaru dengar kata nak banjirkan hospital sg buloh tu...terutama lau hujung sem la..dengan ayak mata..thehehe….


Ni lagi sorang budak pasan lawo(nasib jer jumpa gambar lawo...sebab gambar dalam kamera Lah seme gambar pelik) suka sangat tgk cermin dengan amik gambar sendiri (gambar sebagai O.K.U banyak) name die Rehe a.k.a ehhehe...(klakar giler name die) ni budak A.B.U (anak bawah umur) lagi..kata nye nak jadi akauntan so die blaja le rerajin tahun ni kos nak exam kan (tahun ni je kot..) daya penarik beliau ialah hidung...bagi beliau...kerana hidungku begitu beharga..ahaksss...kat rumah beliau speselis bahagian buat sambal2..memang wah gitu sambal dibaut beliau...kepada berminat untuk tempahan sambal..sila hubungi kemudian yaaa.....


Ini anak lelaki kedua keluarga Rosdi..nama Ahmad..panggil Ahmad jerla kot...die ni Sarip Dol Kg. Seri aman ni...(gile tinggi budak nie...ari tu jumpa pendek jer...) die ni pom jenis perahsantan lebey gak macam abang die dan merupakan harapan incik abah sebab die sowang je maen sukan macam ibu bapa nyer...(kakak die name je keje belia sukan...sukan hampeh) kalu tanya cite2 die nak jadik pemain badminton Malaysia dan masuk sekolah sukan bukit jalil...(apa daa...) so, Majulah Sukan Untuk Negara..


Ini anak bongsu tak jadi kluarga Rosdi(bongsu pompuan jerla yer Hani) suweet orang nyer..name die pom Hani dah...punya la lame carik gambar die ni (thanx to Tiah naa..) tak jumpa2...nasib la dapat gambar lawa dari Kak Yah awak...kam Kak Long letak gambar Hani O.K.U banyak la...hahaha...(leh kawan dengan Rehe) miss Hani ney ustajah rock...bak kata kakak nyer..jiwa jer rock..hati lembut...lau merajuk minah nie...masya Allah...tp Hani ni mudah nak minta tulun...ade satu jer kemuskilan..budak ni perasan betul die gemuk?dah macam lollypop dah tu...haiyaaa....




Budak yang bergambar muka ala-ala cam zombie ni name die Amer (budak2 ni suka sangat amik gambar spastik)Dia ni sehat walafiat sebenarnya cuma menimbulkan keheranan dan syak wasangka sebab makan banyak tapi badan kering sangat2 (ade akak die jeles kate adik die 'make mace hok merho'...) watak kegemaran beliau Mr. Squidward dalam cite Spongebob tuh...hahaha...tapi jangan memain nampak je gini...lau sampai angin die tu...huhuu...jenis hangin satu badan ni...tapi rajin tulun incik abah..dulu masa kecik die ni la cita2 dah besar nanti nak jadi kucing..tah hape2 la adik2 ku ni...


Gambar depan tu anak bongsu tak jadi gak ney...Harith...panggil Ayeh je..saje je tak letak gambar terbaru sebab gigi depan tarak..sian pulak nanti...ni sorang lagi yang suka diet..tah hape2 la...kepala tuh dah besar dari badan dah...kaut merajuk gak ni...klau gaduh cam bes je ayat die kua...tapi penakut sebenarnyer ni...wahahaha...paling suka gaduh dengan abang die Amer nun...besa orang akan mistake kan diorang sebagai kembar...sebenor nyer tak...muka beza lansung




ini plak adik bongsu kami...Adam da' Manace..cakap sepatah2 kua...tapi gaya cakap cam orang tua..geram nak tepuk2 budak ni...dah la cakap slang luar you..bunyi Ganu pom ade (cam akak die la nie..) dari kecik tgk Adam ni ade gaya nak jadi pok2 sumat...aduilaa...dan ini la Mr. Client Incik Abah nyer....kerja abah hari2 budak ni la....hehehe...Adam ni suka makan durian...kadang tengok die makan kita naik cuak...sangat suka buah2 tetapi sangat penakut...(sebab kakak2 abang2 nyer jahat sangat suke takut2 kan die..


Itulah serba sket pasal kluarga ku...nanti di episode akan datang akan dimasukkan pasal kluarga sebelah incik suami lak yer...sebab tak banyak gambo nak pilih...hehehe....salam semua jangan marah aaa...ni bukan ape, sengaja pom..hahaha
p/s : kalu ade sesape tak puas ati sile masukkan ayat2 chenta anda kat komen ek...hehehe

5 comments:

  1. amboi...besh jgk tjuk kali nie ek..haha..
    nsb baek la owg maintain cun lam blog lah ni..wahaha...lwak2..bile dpkir2 cm leh wat filem je fmily kite ni..cm cite cheaper by the dozen..huhu

    ReplyDelete
  2. woii mato bsr..sdp nyer mgata owg,,mn gbr kau haaa?????

    ReplyDelete
  3. macam ku kenal ayat itu..hehehe...lorr..shuka hati haku la..ni kam blog haku...lalala

    ReplyDelete
  4. hi salam perkenalan...seronok baca karangan u ni..sgt menarik...hingga buat ai tertarik baca hingga habis..

    salam berkenalan satu keluarga juga..ehehehe

    ReplyDelete
  5. hahahhah .. bila nak update sal wat bru .. XDD adam comel lg time nim

    ReplyDelete

Dah tulis?? Terima kasih :)