Wednesday, December 28, 2011

Lanjutan SBPA Punya Hal

Ini nak kata sekuel dari entry SBPA sebelum ni tak juga. Tah hape-hape tah..makcik maleh nak piki tajuk entry sebeno eh, maklum ler, otak still penuh diliputi lendiran hingus wahahaha....terkotor seketika di situ ya membangau papagi,padahal lau sehat walafiat pon memam otak jem dan beku Nak kesankan, adik ai Cik Missi tengtiba balik kampung. Semek tu memam sepesen dengan ai sebelum kawen. Asek rumah-sakit je keje-am nye. Tapi tak tahu dia siap amik cuti sambung cuti Xmas tu. Ewah..sodap eh makcik coti ye?? Rerupa tensen pasal SBPA katanya. Pehal lak semek ni?? Keje-am awak sign je, tak payah piki banyak, kalo dah piki2 memam sakit la pale. Kata Cik Missi die tensen pasal markah SKT die dapat sikit.

Ai sebagai kakak yang main-tali psiko la sket, kate besa la budak baru keje. Markah siket. Takkan nak bagi 95 lak, kureng lojis di situ. Cik Missi kata masalah eh kawan2 die yang same baru posting tapi kat tempat lain dapat markah seme ok. Paling-paling pon 80. Ai tanya lagi, awak sorang je ke yang dapat markah gitu?? Rupanya dia 3orang budak baru seme dapat markah 60. Jangan pelik, kami adik badik memam speking guna saya-awak tau, buda bahasa budaya kita kam?? Poyo2 ganas je dalam tenet hak hak tuiii.... Eh balik ke cite Cik Missi, ai memam terkezut le sebab sket benar. Ai dulu masa memula keje dapat gak 86markah. Pesal dapat sket ngat. Dalam ati pelik la, bukan nak puji adik ai, bak kata Cikgu "kawe kena die jak meroh lagi". Jadi tahu die jenis gane. Semalas-malas die, bukan jenis tak buat keje. Die adik yang memam paling leh harap dalam kuaga. Kalo tak takkan kesayangan abah nihhh....Yah, Lom puji lebih ni, banje la stembot Kuang ke nanti ye.. Lama la jugak ai gayut dengan semek sorang ni, baru tau masalah sebenar. Ketua die bagi rendah pasal budak2 bertiga tu tak nak jadi DOWNLINE HAI-O die. Boleh??? Hangen je ai...ai memam jenis lau kaco ai tak pe. Kaco family memam cepat je nak membara.

So semek sorang ni tak nak sign SBPA sebab ketua die asek duk ulang2 perkara tu. "Awak esok dah sign SBPA ingat kuasa saya nak bagi markah. Dah tu kalau gaji tak naik, tak reti-reti nak buat side income?" ayat lebih kurang Puan tersebut. Kurang ajar kan?? Adik siap kata, die asek la duk ganggu mereka bertiga pasal suh jadi downline tu. Siap datang rumah lepas keje sampai Isya' sebab nak pujuk mereka. Dengan janji-janji senang hidup, akan tolong buatkan pinjaman la bla bla bla bla...Orang kalo dah terlalu taksub no no no...tukar ayat sket kalo dah idup berkiblatkan MLM tu, memam jenis tak makan saman dan tak reti malu. Tiap-tipa hari SMS pasal tu. Tak cukup lagi, kat opes pon duk perli2 bebudak tu. Ale Puan, dengan budak2 baru nak idup boleh la....

Ayat tak bape nak emas hari ni....Orang gila memang kita takut..tapi orang gila MLM lagi menakutkan...siyes!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

Dah tulis?? Terima kasih :)